Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

ZTE-Győri ETO FC 0-0

Az évszakhoz képest meglepően hideg időben, az esőtől alaposan felázott, talajon léptek pályára a csapatok.

14. p: Peric jobb oldalról belőtt labdájára Sebők J. érkezett, de Mátyus szögletre mentett előle.

17. p: Priskin jobblábas, tizenkét méteres lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

18. p: Lendvai, Józsi volt a labda útja, utóbbi 17 méterről lőtt, de Sztevanovic védeni tudott.

24. p: Jobb oldali szöglet után Milinte kiütötte a labdát, a középen érkező Varga G. lőtt, de a labda elkerülte a zalai kapu jobb felső sarkát.

32. p: Sebők J. a középen kilépő Montvaihoz passzolt, aki el akarta húzni a labdát a kifutó Sztevanovic mellett, de a kapus lábbal szerelni tudta.

52. p: Molnár B. tört előre, remek labdája után Sebők J. került helyzetbe, a csatár már csak Sztevanoviccsal állt szemben, de a kapus a bal alsó sarokba tartó labdát szögletre ütötte.

70. p: A játékvezető megsértéséért az ETO csatára, Priskin Tamás a kiállítás sorsára jutott.

90. p: Sebők V. két jó csel után közelről az oldalhálóba rúgta a labdát.

Az évszakhoz képest meglepően hideg időben, az esőtől alaposan felázott, mély talajú pályán léptek pályára a csapatok. A szokottnál kevesebb néző látogatott ki a zalaegerszegi stadionba. A kellemetlen időjárás mellett a hazai együttes gyenge bajnoki szereplése is otthon tartotta a szurkolók nagy részét. A találkozót a helyszínen tekintette meg Bozsik Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A zalai szimpatizánsok, feltehetően tüntetési szándékkal, a kezdő sípszó után néhány perccel foglalták el a helyüket a szektorban és rögtön egy transzparenssel üzentek Lendvai Miklósnak. Az ETO korábbi, a ZTE jelenlegi futballistáját rendteremtésre szólították fel... A helyi hangosbemondó – tekintettel a szakadó esőre – az állóhelyi részről a fedett ülőhelyi részre invitálta a szurkolókat, kevés sikerrel.
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, igazi gólhelyzetet nem láthattak a drukkerek. A meccs ennek ellenére nem volt rossz, lüktetett a játék, a futballisták a nehéz, csúszós talajon is pontos passzokkal szolgálták ki egymást és a küzdőszellemükre sem lehetett panasz.

A második negyvenöt percet a hazaiak kezdték jobban, de Sebők József óriási helyzetben hibázott. A folytatásban az ETO csatára, Priskin Tamás teljesen feleslegesen kiállítatta magát és ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta a társait. A zöld-fehérek így kénytelenek voltak az utolsó húsz percben tíz emberrel játszani. A zalai játékosok mindent megpróbáltak a győzelem érdekében, mezőnyfölényben játszottak, a vendégek azonban hősiesen és sikeresen védekeztek.

Összességében jó mérkőzést játszott a két csapat. Annak ellenére is, hogy gólt ezúttal egyik gárda labdarúgói sem tudtak szerezni. Az ETO rászolgált a döntetlenre, a győri pontszerzésben döntő érdemeket szerzett az együttes kapusa, Szasa Sztevanovic. A szerb hálóőr már nem először bizonyította be, hogy a zöld-fehér alakulat komoly erőssége.
 A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az ETO szakvezetője, Csank János tűnt elégedettebbnek:

„Nehéz, de véleményem szerint jó mérkőzést játszottunk. Nem tudok rosszat mondani a játékosaimra, végig teljes erőbedobással küzdöttek. A minimális célunkat elértük. A Zalaegerszeg főleg a második félidőben játszott jobban, mi inkább az első játékrészben szerezhettünk volna gólt. A kapusunk több bravúrt is bemutatott és a védelemben is akadtak klasszis teljesítmények, főleg a két belső védőre gondolok. A tavaszi szezonban elsősorban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mindenki kapja meg a megfelelő játéklehetőséget, a fiatalok edződjenek."
A bajuszos mester Priskin Tamás kiállításáról is elmondta a véleményét.
„Nem szoktam büntetni. Elég büntetés lesz számára, hogy az eltiltása miatt nem játszhat. Hibázott, hiszen ezáltal nagyobb versenyhelyzetbe került. Az biztos, hogy a továbbiakban nem leszek vele óvatos. Előfordulhat például, hogy a huszadik percben lecserélem."
Szentes Lázár: – Gólra törően játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnos ismét nem sikerült gólt szereznünk, amely a tavasz folyamán már nem először fordul elő velünk.
Szasa Sztevanovic: – Magam is úgy érzem, hogy jól ment a védés, a csúszós talajon igyekeztem százszázalékosan koncentrálni. Örülök neki, hogy sikerült két-három ziccert is hárítanom. Az utolsó húsz percben különösen kellett figyelnem. Az összefoglalók alapján a kapusedzőm, Tőkés László segítségével próbáltam felkészülni a zalaegerszegi csatárokból, például Sebők Józsefből.
Mátyus János: – Úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Győztünk a Pápa ellen, majd pontot szereztünk Zalaegerszegen. A hétvégén ismét győzni szeretnénk. Büszke vagyok a csapatra, mindent megtettünk a jó szereplés érdekében. Az utolsó húsz perc játékát alapvetően meghatározta a kiállítás. Az ellenfelünk az MTK elleni súlyos vereség után alaposan fel volt tüzelve, ezt az egész meccsen lehetett érezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelít a Debrecen

A labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójában hatalmas meglepetésre a sereghajtó Pápa otthonában kapott… Tovább olvasom