Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Zsombor a legnagyobb karácsonyi ajándék

Kosárlabda - Különleges lesz a szenteste a SEAT Foton Győr női kosárlabdacsapatának edzője, Gálos László és felesége, Farkas Andrea számára. Először ünnepelnek együtt kisfiukkal, a hathetes Zsomborral.
Rendhagyó, ám a korábbiakhoz képest még szebb lesz az idei karácsony Gálos László és felesége, Farkas Andrea számára. Az élvonalban szereplő SEAT Foton Győr női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, illetve játékosa – akik tizenhárom éve úgy ismerkedtek meg egymással, hogy László Andrea edzője volt a Ferencvárosnál – az élet egyik legszebb ajándékával, közös gyermekükkel, a hathetes Zsomborral együtt tölthetik a szentestét és a szeretet ünnepét.

„Természetesen Zsombor a legnagyobb karácsonyi ajándék mindkettőnk számára – mondta Gálos László, akinek családját révfalui otthonukban kerestük fel. – Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok örömünk lesz benne és reményeink szerint neki is bennünk. Tervezzük egyébként, hogy Zsombornak testvére is lesz majd a későbbiekben, mert ketten egészen más szellemben nevelkedhetnek, megoszlik a szeretetünk kettőjük között."

A szakember a karácsonnyal kapcsolatban úgy fogalmazott: sajnos már arról szól az ünnep, hogy ki tud drágább ajándékot venni a szeretteinek. Korábban szerinte nem így volt.

„Gyermekkoromban még volt varázsa a karácsonynak – tette hozzá a szakvezető. – Elsősorban mi annak örültünk, hogy együtt ünnepelhetünk. Persze ajándékokat is adtunk egymásnak, de nem ez volt a legfontosabb. Nagy belmagasságú lakásunk volt, így édesapám mindig ügyelt arra, hogy hatalmas, legalább háromméteres fenyőfánk legyen. Szintén ő főzte a halászlét, tiszai jellegűt, jól átpasszírozva. Emellett pedig édesanyámnak köszönhetően hidegtálak készültek. Úgy gondolom, hogy ebben az iszonyúan rohanó világban egyre nagyobb szükség van az ilyen ünnepekre, hogy minél több időt töltsünk egymással és ne csak vezényszóra szeressük egymást, hanem egész évben mindig."

Gálos László, Farkas Andrea és a kis Zsombor ma este együtt ünnepel. Fotó: Krizsán Csaba

„Amikor én gyerek voltam, még nem volt ekkora tömeg az üzletekben, nem volt ennyi bevásárlóközpont és senki sem az utolsó pillanatra hagyta az ajándékvásárlást – vette át a szót Farkas Andrea. – Édesanyám mindig eldugta előlünk a karácsonyi ajándékokat és persze kerestük ugyan, de soha nem sikerült megtalálnunk."

Ami a ma esti menüt illeti, a szokásos halételek, így a rántott ponty vagy a halászlé természetesen Gáloséknál sem hiányozhat az ünnepi asztalról. A család egyébként Baján karácsonyozik és érdekesség, hogy a halászlét Gálos László készíti el a házuk udvarán. Ahogy a szakember viccesen elmondta, Baján csak akkor válik valaki emberré, ha elkészíti az első halászléjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ápolják az apai örökséget

Labdarúgás - Két évvel ezelőtt, karácsonykor hunyt el idősebb Horváth Ferenc, akinek segítsége… Tovább olvasom