Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Zavecz Hanna távozik Sopronból

Zavecz Hanna az elmúlt héten szomorú bejelentést tett: egészségügyi okok miatt kérte, hogy a Karácsonyi Ünnepekkel eljövő rövid bajnoki szünettel egyidejűleg, közös megegyezéssel, bontsák fel szerződését.

Mint ismert, Hannának már a tavalyi szezon során is volt problémája a gerincével, melyet akkor orvosolni tudták a soproniak. Sajnos a gerincsérve most már olyan mértékben akadályozza a mozgásban, hogy gyakorlatilag edzés nélkül lépett parkettre a mérkőzéseken.

Elfogadtuk és akceptáltuk Hanna kérését, és rendkívül sportszerűnek tartjuk, hogy időben jelezte felénk problémáit, és nem hozta ezzel teljesen lehetetlen helyzetbe klubunkat! - fejtette ki kérdésünkre Török Zoltán, az Uniqa Euroleasing Sopron kosárlabdacsapat ügyvezetője. – Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani neki mindazért, amit klubunkért tett, és egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A klub vezetése nem tétlenkedett, és rögtön körülnézett a játékos piacon, hogy az amúgy is szűk keret ne vékonyodjon tovább, és mielőbb megnyugtató és anyagilag is elérhető játékost keressen Hanna helyére.

Így kerültek kapcsolatba a jól ismert, sokoldalú képességekkel megáldott Amber Holttal, aki a nem éppen biztonságos izraeli helyzet miatt élő szerződésének felbontását kezdeményezte.

A korábban Sopronban három szezont eltöltött Amberrel - aki egy alkalommal kiérdemelte klubnál az Év Játékosa elismerést is - a hétvégén gyorsan meg is egyeztek, és a szezon végéig szóló szerződést írtak alá. A soproni szurkolók körében igen népszerű játékos, aki klub legnagyobb sikereinek, így a salamancai FINAL4-nak is főszereplője volt, szombaton érkezik a városba, és így a jövő heti Arras elleni Euroliga mérkőzésen már pályára is léphet csapatunk színeiben.

"Az anyagi lehetőségeink szinte változatlanok, így szerencse a szerencsétlenségben, hogy Hanna időben tájékoztatott minket, Amber éppen szabaddá vált, és klubunkhoz ezer szállal kötődő játékos, minden körülményt figyelembe véve, elfogadta a rendkívül szerény ajánlatunkat" - utalt a megállapodás körülményeire Török Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vipera újra nyert

A Gladiator Organization és a Felix Promotion vasárnap Szentesen rendezett profiboksz-gálát, s az… Tovább olvasom