Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Zágrábi ultrák nélkül: ETO FC-Dinamo Zagreb 0-2

A horvát Dinamo Zagreb Rukavina duplájával 2-0-ra legyőzte a Győri ETO FC-t az Európa Liga utolsó selejtezőjének első mérkőzésén. A hírhedt Bad Blue Boys ultrái nem jöttek el a meccsre.
 
Győri ETO FC–Dinamo Zagreb 0-2 (0-2)
Győr, ETO park, Európa Liga-selejtező, első mérkőzés
V.: Studer (svájci)

ETO FC: Sztevanovic – Tokody, Djordjevic, Fehér Z., Szabó O. – Ceolin, Pilibaitis (Trajkovic 78.p.), Koltai, Nicorec, Dinjar (Ji-Parana 35.p.), Copa (Bougerra 53.p.) – Aleksidze

Dinamo Zagreb: Loncaric - Vrsaljko, Biscan, Cufré, Ibánez - Calello, Badelj, Etto (Ademi 88.p.), Sammir - Morales (Mesaric 56.p.), Rukavina (Sivonjic 76.p.)

Gólszerző: Rukavina (20.p., 28.p.)

Sasa Sztevanovic: Az első félidő ellenfelünké volt, a másodikban mi irányítottunk. Ők berúgták a helyzeteiket, mi kihagytuk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyebb a zágrábiak ellen, mint volt a Montpellier-vel szemben. A párharcnak még nincs vége, vár még ránk egy mérkőzés, meg kell próbálnunk fordítani.

Pintér Attila: Megfogott minket az első gól, amelyet buta helyzetből kaptunk, és ezt megfejeltük még egy másodikkal is, ami előtt nem jött a taktikai fault. A második félidőben odatették magukat a játékosaim, próbálkoztak, de amíg ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a tőlünk ajándékba kapott lehetőségeket, mi azzal sem tudtunk élni, amit magunknak dolgoztunk ki. A futballhoz szerencse is kell. Az ellenfél feltérképezése jól sikerült, tudtuk, hogy jó játékosokból álló csapat, amely ellen ilyen gyermeteg hibákat ezen a szinten nem lehet elkövetni."A meccs már az első félóra végén eldőlt. Rukavina dupázott, és ettől kezdve a Dinamo nem törte magát az újabb gólokért. A horvát csapat elégedett volt a két gólos előnnyel, és annyit adott ki magából ami feltétlenül szükséges volt az eredmény tartásához. Az ETO küzdött, de esélye sem volt arra, hogy megfordítsa a mérkőzést. A Zagreb legalább ennyivel jobb volt.


90. perc: Vége a mérkőzésnek. Füttykoncert kíséri az öltözőbe a csapatokat.

88. perc: Cserél a Dinamo. Etto le, Ademi be.

85. perc: Az utóbbi percek helyzetek nélkül teltek. Mezőnyben továbbra is jobb a Dinamo. A horvát csapaton látszik, hogy nem töri össze magát egetlen játékosa sem a gólért. A Dinamo elégedett a kétgólos vezetéssel.

78. perc: Cserél Pintér Attila. A sérült Pilibaitist Trajkovic váltja.

76. perc: Cserél a Dinamo. Rukovina helyére jön Sivonjic.

73. perc: Badelj szólózott át a győri téfélen úgy, hogy a védőinknek köze sem volt a labdához. Amikor a horvát játékos már mindenkin túljutott, önzetlenül a kapu előtt érkező Rukovinához passzolt. A két gólos csatár azonban ügyetlenül Sztevanovicba vágta a labdát 7 méterről.

70. perc:Ibaneznek készítik le lövésre a labdát. A védő 18 méterről bombázott fölé.

65. perc: Óriási horvát ziccer maradt ki. Etto lépett ki a védők közül, és egyedül vezethette a labdát Sztevanovicra. Sasa nagyot védett.

61. perc:Pilibaitis vállalt be egy lövést 30 méterről. Fölé.

60. perc: Megint Ceolin húzott el a jobb szélen. Tizenegy méterről a kifutó Loncaric fölött kapura emelt, ám az egyik védő a gólvonal elől kivágta a labdát.

56. pec: Dinamo-csere. Morales helyére jön Mesaric.

53. perc: Cserél az ETO. Copa le, Bougerra be.

50. perc: Minha a mérkőzés elején lennénk. Az ETO jut el helyzetekig. Ceolin futotta le a védelmet a jobb szélen. A beadásról ezúttal is centikkel marad le a becsúszó Aleksidze a kapu torkában.

48. perc: Ji-Parana lövi telibe a jobb kapufát egy 22 méteres szabadrúgásból. Kis szerencse kellett volna csak a győri gólhoz.

45. perc: Elkezdődött a második félidő.

A mérkőzés elején még voltak lehetőségei az ETO-nak, az első negyed óra után azonban a Dinamo akarata érvényesül. A horvátok játéka egyértelműen gyorsabb, kreatívabb.

45. perc: Ji-Parana jó 30 méterről lőtt kapura laposan egy szabadrúgást. A labda a bal alsó sarok felé tarottt, de a keresztbe futó Ceolin lábában elakadt. Vége az első félidőnek.

36. perc: Morales lőtt fölé 25 méterről.

35. perc: Cserél az ETO. Dinjar jött le, és első hivatalos mérkőzésén a győri csapatban pályára lépett Ji-Parana.

28. perc: Újra Rukavina! Etto beadása után ide-oda pattog a labda, majd a horvát csatár elé kerül, aki higgadtan tol egyet a labdán a védők gyűrűjében, majd 6 méterről megint a bal alsóba gurít. 0-2.

 
Bár hivatalos adat a nézőszámról nincs, a stadionban mindkét oldalon csak a lelátók szélső szektorai maradtak üresen. Ez 9-10 ezer nézőt jelent.

23. perc: Cruz futott fel a jobb szélen, és ívelt középre, a hosszún üresen érkező Rukavina feje fölött azonban elszáll a labda. Védők sehol.

20. perc: Megszerzi a vezetést a Dinamo Zagreb! Rukavina indult befelé a jobb oldalról díszkísérettel. Egészen ziccerig vezethette a labdát, majd 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 0-1.

16. perc: Ibanez lőtt mellé egy 20 méteres szabadrúgást.

13. perc: Megint a jobb szélen hozzuk zavarba a nem túl acélos Dinamo-védelmet. Egy előreívelt labdával Ceolin indult meg, majd a tizenhatoson belül egy visszahúzós csellel lerázta a védőjét. Aleksidze érkezett, és lövőhelyzetben volt a kaputól 15 méterre, be a beadás elakadt egy horvát játékosban.

8. perc: Tetszetős támadásokat vezet a széleneken az ETO. Ezúttal Szabó lépett meg a bal oldalon. Élesen középre lőtt. Az érkezők elől megint a livetődő Loncaric mentett.

6. perc: Óriási lehetősé az ETO előtt! Ceolin futotta le a védőket a jobb oldalon, majd középre gurított. A rövid oldalon érkező, és becsúszó Aleksidze elől az utolsó pilanatban felszedte Loncaric a labdát.

 
A másik magyar Európa Ligás csapat a Debrecen remek eredményt ért el hazai pályán a Liteksz ellen. A Loki Coulibaly és Laczkó találataival 2-0-ra nyert.

2. perc: Morales helyzete az első komoly gólszerzési lehetőség. A csatár egy visszagurított labdát lő el 18 méterről laposan. Sztevanovic vetődve véd.

1. perc: A mérkőzés füstfelhőben kezdődött, hiszen az ETO ultrái rendkívül látványos pirotechnikai show-val köszöntötték cspatukat. A vendégek indították útjára a labdát.

A stadionba már egy órával a találkozó kezdete előtt érkeztek a szurkolók, és azóta is folyamatosan telnek a szektorok.

A hazai csapat játékosai 20.15-kor jöttek ki melegíteni a pályára, óriási üneplés közepette. A kezdőben nincs különösebb meglepetés, talán csak az, hogy Copa is pályára lép.

A vendégszektorban 15-20 horvát drukker foglal helyet. Beigazolódtak azok a hírek, amelyekről korábban hallani lehetett: A hírhedt Bad Blue Boys ultrái bojkottálják a találkozót, a Dinamo gyenge szereplése miatt.

Korábban:

Már csak egyetlen párharc választja csak el a Győri ETO FC-t, hogy az Európa Liga 48 csapatos főtáblájára kerüljön. A rangos sorozatban eddig nagyszerűen futballozó zöld-fehéreknek a horvát Dinamo Zagreb csapatán kell túljutniuk.

Ez a szakemberek szerint sem elképzelhetetlen feladat, főképp, ha Pintér Attila vezetőedző legénysége a Montpellier elleni, idegenben nyújtott teljesítményéhez hasonló, taktikus és eredményes játékkal rukkol elő.
Érdekesség, hogy az ETO és a Debrecen is a Ferencváros nyomdokaiba lép, amennyiben a labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában túljut a horvát Dinamo Zagreb, illetve a bolgár Liteksz Lovecs csapatán.
A második számú európai kupasorozatban 2004-ben vezették be a csoportkört, s éppen ekkor sikerült ebbe a szakaszba bejutnia magyar csapatnak: hat éve a Ferencváros érte el ezt a bravúrt az akkor még UEFA-kupa névre hallgató sorozatban.


Az ETO FC, így Rati Aleksidze (balra) is csupán egy lépésre van a csoportkörbe jutástól. Ehhez a zágrábi Dinamót kell legyőzni. Fotó: MTI
Az ETO FC, így Rati Aleksidze (balra) is csupán egy lépésre van a csoportkörbe jutástól. Ehhez a zágrábi Dinamót kell legyőzni. Fotó: MTI

Az európai kupaporondon állva maradt két magyar gárda közül a Győri ETO FC a kvalifikáció során már három párharcot is megnyert. A bajnoki bronzérmes győriek ma 21 órától fogadják a horvát együttest.
A szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiejtése után az ETO azzal a Dinamo Zagrebbel találkozik a főtáblára jutásért, amely igen gyengén kezdte az idényt, s ezért edzőváltásra is sor került: Velimir Zajec helyét Vahid Halilhodzic foglalta el a kispadon. A Dinamo négy forduló után hét szerzett ponttal hatodik a tabellán.

„Van egy kis probléma a riválisunknál, de ettől még nagyon jó csapat, a legjobb horvát klub lesz az ellenfelünk. Két nagyon nehéz meccs vár ránk, de az első, hazai találkozót meg kell nyernünk, lehetőleg minél több góllal" – mondta a klub honlapján a szerb belső védő, Lazar Sztanisic, aki eltiltása miatt nem léphet pályára.

Sárga lapjai miatt nem játszhat a horvát nemzetiségű Valentin Babic sem. Utóbbi védő fejelte a Rába-partiak győztes gólját Montpellier-ben.

Németh Imre jól ismeri a horvát labdarúgást, a szakember állítja, az ETO jobb csapat, mint a Dinamo Zagreb.

„Az edzőcserén kívül nagy változások nem történtek Zágrábban – mondta megkeresésünkre a jelenleg Lentiben edzősködő tréner. – Az egykori jugoszláv válogatott labdarúgó Vahid Halilhodzicnek csupán két edzésre maradt ideje, s már indult is a Dinamo Győrbe. A hétfő a bemutatkozásé volt, bár a legendaként tisztelt vezetőedzőt nem igazán kellett bemutatni a horvát labdarúgóknak, hiszen Halilhodzic bosnyák létére óriási népszerűségnek örvend. Ezért inkább a pszichés felkészítésen volt a hangsúly. Egy biztos, az új edző a támadófutball híve, ennek ellenére várhatóan óvatos, taktikus játékot alkalmaz Győrben. Nincs félnivalója az ETO-nak, nagy esélye van a továbbjutásra."

Németh Imre hozzátette, az edzőcsere is bizonyítja, hogy belső harcok vannak Zágrábban, a szurkolók is megosztottak, egy részük sztrájkra készül, s el sem utazik Győrbe.

A főtáblán 12 négycsapatos csoportot alakítanak ki, amelyekből az első két helyezett jut tovább, a legjobb 32 között pedig – tavasszal – egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. zag 2010. augusztus 22. 18:15
  „Németh Imrének meg kösz a tuti,hozzáértő infót!Sokat segített!”
 • 112. zag 2010. augusztus 22. 18:12
  „Ha nem vetted volna észre,nem is vettem számításba nközi kupameccset,csak hazaiakat.Írtam,hogy a védelem jól szerez labdát,de utána mi van.Ha az EL-ben minél tovább lehet jutni ezzel a játékkal,akkor mindenki boldog,én is.De az NB I még a balkánon sem nevezhető túlságosan acélosnak.Ezért illene egy kicsit gólratörőbben játszani. Akkor lennék részrehajló,ha a múltkori meccst elfelejtem,de megemlítem Bajzitok "nagyszerű" tettét a Stuttgart ellen.”
 • 111. ramirez 2010. augusztus 22. 13:57
  „RP 2010.08.22. 09:23

  Ez a lényeg: győri futballbarátok. Nem ETO szurkolók,csak futballbarátok...Amivel nem lenne gond,csak ha ilyenkor kitévednek ugyebár,ők a leghangosabbak ha pfújolni kell,de a szájukat egy hajrá Győr nem hagyja el.Hát ők a mi futballbarátaink...”
 • 110. RP 2010. augusztus 22. 09:23
  „109! A két héttel ezelőtti sikerükre nem is emlékszel, ugye? A felsorolásod teljesen részrehajló. Reszeli? Na ne röhögtess. Nem értem a győri futballbarátokat. Én úgy látom jó néhányan nem fogják fel, hogy 3 fordulót menni az EL-ben a magyar foci körülményeit és elmúlt 1-2 évtizedét tekintve óriási siker. A realitás az is lehetett volna, hogy az első körben búcsúztat bennünket a Nyitra.”
 • 109. zag 2010. augusztus 22. 07:34
  „Emlékeztek arra az időszakra,mikor világoskék mezben a kis Somogyi vezérletével 4-0-ra vertük a Fradit?Arra,hogy Popescu két bajnoki és egy kupa meccs alatt 7 gólt rúgott?Emlékeztek Penára?Emlékeztek arra,mikor még a H és az I szektor is tele volt?Az edzők?Győrfy,Pecze,Haász,még Verebes is.Ez nem is volt fontos.Tóth Lajos,aki az első 4 meccsén 4 gólt rúgott kapásból,aztán eltűnt.Bordás milyen jó kis focista volt.Azt sem gondoltam volna,hogy Reszeli Sós Pista bácsit még visszasírom.A 2-3-at,szakadó esőben 22 ezer ember előtt a 0-1-et a Fradi ellen.Aztán később egy hirtelen jött esőben úgy megáztam egy szar meccsen,hogy 2 hétig nem hallotam a jobb fülemre,aztán még szarabb meccsek következtek.És a mostani időszakból tudjátok mire emlékszem?Arra,ahogy Odikadze elcsúszik,a lélektelen játékra a visszavágón,hogy Tokody úgy sétált aszöglethez,mint akinek fáj a dereka.A semmire a Vasas és Kaposvár ellen.Arra,ha a védő megszerzi a labdát,mert meg tudja,ehhez kétség nem fér,akkor megáll vele a saját térfele közepén,mert nem tud vele mit kezdeni.Ha kitévedek,viszem a gyerekeimet is.De az alul leírtak szerint én vagyok a divatdrukker,mert várok vmit a csapattól,akinek szurkolok.És mivel ez most már egy csak pénzre menő játék,hát akkor a pénzemért is elvárhatom.Akár tetszik,akár nem.”
 • 108. ilaci 2010. augusztus 21. 21:58
  „Tisztel hablaty!
  A válaszom, nem!
  Majd, ha Zágrábban olyan tisztelettel, és olyan szeretettel fogadnak bennünket, mint Valceában, (BL női kézilabda), és ha bemegyek ott egy étterembe talpig ződben, és úgy bánnak velünk, mint a ,,kedves" vendéggel, és ezt hajlandók, akár minden évben megismételni velünk, akkor ők is megkapják a ,,kedves vendég"-nek járó fogadtatást.
  Zágrábból még nem nyújtottak kezet a Bad Blue Boys ultrái tudtommal egy ETO szurkolónak sem!
  Persze a barátságos feléd nyújtott kezet, (amit ki is kell érdemelni) már nem illik leköpni, talán még neked sem!”
 • 107. hablaty 2010. augusztus 21. 21:07
  „Viszel nekik pogácsát?”
 • 106. ilaci 2010. augusztus 21. 19:23
  „Sok a balhé a Zágrábi csapat környékén, és ők nagyon helyesen a győzelem irányába menekülnek.
  Sajnálom, hogy most éppen mi kerültünk az útjukba.
  Szeretem az ETO-t, ám most az ellenfél lelkesebb, szebb focit játszott.
  Ha módomban lesz, kimegyek Zágrábba is, mert Szasáék megérdemlik, ám engem a Dinamó már az ETO Parkban meggyőzött arról, hogy annak a találkozónak a kimenetele, sem lehet kétséses.
  -sorry-”
 • 105. napsugár. 2010. augusztus 21. 17:03
  „az 58as <moderálva> kommentelőnek üzenem, hogy ha ennyire tudja szidni a csapatot, akkor azzal is tisztában kellene lennie, hogy még van a visszavágó. amin bármi megtörtéhhet. és nem hinném, hogy te többre vinnéd, mint azok akiket szidsz.

  és copát miért is kellene hazaküldeni?”
 • 104. ramirez 2010. augusztus 21. 13:32
  „Spitfire 2010.08.21. 00:53

  Oh te nagyon igényes divatdrukker! Majmold a Reált meg a Manchestert! Bámuld a tv-t aztán élvezkedj rajtuk! Ez a mi csapatunk érted? Dehogy érted...Tudod te mi az hogy klubszeretet? Dehogy tudod...A magadfajtának ez ismeretlen fogalom. Leszarom a többi bajnokságot,az ETO a csapatom és büszke vagyok rá,hogy idáig eljutott! Neked meg maradt a fintorgás meg a fikázás mert abban király vagy! Kerüld el a stadiont!”
 • 103. ramirez 2010. augusztus 21. 13:24
  „mauz 2010.08.20. 20:16

  Köszi,hogy nem jössz ki! Senkinek se fogsz hiányozni!”
 • 102. klotzild 2010. augusztus 21. 12:19
  „A Parkoló lezárása ugye nem volt összefüggésben az autókiállítással? :)
  persze, a polgárok védelme :)”
 • 101. kaka105 2010. augusztus 21. 02:06
  „Kedves 80! zsu05314. Mikor kiderült, hogy az Eto a Zagrábbal Játszik mindinki megnézte őket a neten hogy miket művelnek.Több információ is volt,volt aki azt mondta, hogy nem lesz senki, van aki azt hogy 4000 ember jön.Senki nem akarta hogy a várost széjjel verjék, illetve felégessék szerintem teljesen jogos volt a rendőri létszám illetve a tűzoltók jelenléte.gondolom et sem örültél volna ha pont a te házad előtt rongálnak.Lehet ez sok pénzbe került az államnak, de legalább mindenki biztonságba haza érhetett! Egy ott dolgozó”
 • 100. Spitfire 2010. augusztus 21. 00:53
  „aki ilyen ... produkcióra kimegy az igénytelen és/vagy nem ért a focihoz...a válogatott, a magyar bajnokság is egy hatalmas rakás szar! aztán lehet magyarázkodni, mert az itthon qrvára megy...sok a duma kevés a teljesítmény!”
 • 99. lacim6 2010. augusztus 21. 00:03
  „94. hozzászólás mauz Maradjatok otthon a véleményetekkel együtt.”
 • 98. kiseto 2010. augusztus 20. 23:03
  „mauz

  szinte minden meccs utánn megköszöni a szurkolóknak a biztatást,
  10-ből 9x legalábbis”
 • 97. mauz 2010. augusztus 20. 22:36
  „latakacs

  Valamikor 95/96 környékén. Emlékeim, és a Wikipedia szerint is. Már akkor is divatszurkoló voltam. Szar meccsre már akkor sem mentem ki.”
 • 96. latakacs 2010. augusztus 20. 22:20
  „Mauz! Már nem emlékszem, de mikor volt itt a Haász Sándor edző?”
 • 95. Spitfire 2010. augusztus 20. 20:59
  „ez nem divatszurkolás kérdése, szar volt az ETO, de nagyon, ennyi! és nem azért mert annyival gyengébb csapat, hanem mert pár játékost kivéve nem küzdöttek. mert profi sportolónak a küzdés a minimum!!!”
 • 94. mauz 2010. augusztus 20. 20:16
  „"Pinyő is mindig megköszöni a szurkolóknak, hogy elkísérték, s buzdították Őket!!"

  Egyrészt ilyet még nem olvastam, másrészt Pinyő megköszönhetné a tízezer többi parasztnak, hogy kimentek a HAZAI meccsre - na, ez utóbbit meg végképp nem hallottam. Hogyan is kezdődött a Vidi meccs utáni riport?

  Olyan focit akartok, ami a Haász Sándor idejében volt? Tudjátok miről beszélek? 500 néző, nulla foci... A törzsszurkolók (kőszurkolók) kitartottak, de amit láttak akkoriban, az egy nagy X*ar volt. A meccs a divatszurkolóktól lesz meccs! Attól, hogy teltház van, és nyerünk, de legalábbis játszunk!

  Én most megfogadom, hogy amíg Pinyő lesz az edző, és nem tanulja meg megköszönni a tízezer parasztnak, hogy kijött egyáltalán a meccsre, addig én nem fogok ETO focimeccsre járni.

  Az MTK meccsre adott ingyenbelépőt most téptem össze.

  Tudom, "nagy veszteség" vagyok, de szerintem egy páran még vannak azon a véleményen, mint én...”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb magyar arany az ifjúsági olimpián

Aranyérmet nyert a vegyesváltók versenyében csütörtökön a triatlonista Dudás Eszter a Szingapúrban… Tovább olvasom