Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vura marad, Frey maradna, Kindl még bizonytalan

Együttműködési szerződést köthet egymással a bajnok Fotex és a Győri ETO KC. A gólkirály Frey János még nem döntött a jövőről, míg Vura József újabb egy évig marad a Graboplast-ETO vezetőedzője.
(illusztráció)
A férfi kézilabda-bajnokságban hetedik helyen végzett Győri ETO KC-nak várhatóan a bajnok és a Bajnokok Ligájában ezüstérmet nyert Fotex Veszprém gárdája dobhat mentőövet. Az évek óta nagyon nehéz anyagi helyzetben lévő zöld-fehérek, s a világ egyik legjobb csapata ugyanis a hírek szerint hamarosan együttműködési megállapodást köt egymással. Az információt Vanyus Attila, az ETO KC elnöke is megerősítette.
– A jelenlegi körülményeink épphogy biztosítják az élvonalbeli indulás feltételeit – mondta Vanyus Attila. – Ahhoz, hogy továbbra is versenyben lehessünk a többiekkel, mindenképpen szükség van valamilyen megoldásra. Ezekből az egyik lehetőség, hogy a jövőben a veszprémiekkel együttműködést alakítunk ki. Hogy pontosan ez mit takar, arról jelenleg folynak a tárgyalások. Valószínűleg a tehetséges, de a Fotex keretébe be nem kerülő kézilabdázókat Győrbe irányítaná a Veszprém.
Az előző években már kialakult az ETO-nál egy sokra hivatott fia-

tal keret, melynek együtt tartása a jövő eredményességének záloga is lehetne. Gondot okoz viszont, hogy a játékosok zömének lejár a szerződése. Egyikük az a Frey János, aki gólkirály lett az idén, így több kérője is akad, de ő még nem döntött.
– Bár az újságok már olyat is írtak, hogy Németországba szerződöm, egyelőre nem tudom, mi lesz velem – mondta Frey János. – Többen is érdeklődtek irántam, de semmi nem dőlt még el. A győriek erre a hétre ígérték, hogy jelentkeznek, bár sem szóban, sem írásban nem kaptam konkrét ajánlatot. Jól érzem magam Győrött, ha együtt marad a keret, s az esetleges Fotex-kapcsolat révén kerülnek ide jó játékosok, akkor szerintem van értelme maradnom. Ehhez persze az is kell, hogy az ETO konkrétan kinyilvánítsa, mi a szándéka velem.
Ami a női csapatot illeti, a napokban az elnökség úgy döntött, hogy Vura József vezetőedző nyáron lejáró szerződését újabb egy esztendővel meghosszabbítja.
– A bajnokság előtt jelentősen megváltozott a csapat kerete, de Vura József keze alatt ütőképes együttessé kovácsolódott össze a társaság – kommentálta a döntést Vanyus Attila elnök. – Ezt bizonyítja a bajnoki bronzérem és az EHF-kupa ezüstérme is. Emellett pedig még ott van a Magyar Kupa, ahol fél lábbal már a négy között vagyunk.
Várhatóan a játékoskeretben lesznek változások, de konkrétumokkal nem szolgált a klub első embere.
– Egy forduló van még hátra a bajnokságból, majd következik az MK, addig nem szeretnék neveket mondani – folytatta Vanyus. – A közelmúltban tartott megbeszélést egymással Horváth Lajos, a serdülők, Róth Kálmán, az ifjúságiak és Vura József, a felnőttcsapat mestere arról, hogy a fiatalok a jövőben melyik csapatban szerepeljenek. Emellett új igazolás is lesz.
Az érkezők mellett lehetnek távozók is. Kindl Gabriellát, a zöld-fehérek csapatkapitányát a Dunaferr szeretné szerződtetni, de a válogatott átlövőt szerződése december 31-ig a győriekhez köti.
– A mostaninál sokkal kedvezőbb feltételek mellett kínáltunk Kindlnek egy hosszabb távú szerződést – tette hozzá Vanyus Attila. – Megállapodás azonban még nem történt, de folyamatosan tárgyalunk a játékossal. Az azonban biztos, hogy az év végéig biztosan nálunk marad a kézilabdázó.
Kindl Gabriella megerősítette, hogy más klubok is hívják, sőt, hamarosan dönt arról, melyik egyesületben folytatja a pályafutását.
– Tudni kell, évekkel ezelőtt kötöttem szerződést az ETO-val – mondta a játékos. – Ahhoz képest a győriek mostani ajánlata tényleg sokkal jobb, de egy másik magyar egyesület még ennél is kedvezőbbet ajánlott. Nem döntöttem még, ráadásul nagyon jól érzem magam Győrött, a közösség is nagyon jó. Ennek ellenére nem biztos, hogy maradok a Graboplast-ETO-nál. Elvileg ugyan december 31-ig a zöld-fehérek játékosa vagyok, de ha mégis úgy döntök, hogy távozom, azt hiszem, mindenki számára jobb döntés lenne a nyári átigazolás. Persze ehhez az kell, hogy én is elfogadjam a másik csapat ajánlatát, majd a két klub is megegyezzen egymással.
* * *
Miközben a jövőről folynak a tárgyalások, a jelenben a Graboplast-ETO ma 17.30 órakor a Vasas ellen játssza le formalitásnak tűnő visszavágóját a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A zöld-fehérek az első összecsapáson sima győzelmet arattak hazai pályán az angyalföldiek ellen. A 35 – 17-es siker után nyugodtan várhatja a mai mérkőzést Vura József együttese. Amennyiben a győriek veszik a nem túl nehéznek ígérkező akadályt, bejutnak a legjobb négy közé, ahol az elődöntőben jövő csütörtökön a Hódmezővásárhellyel találkoznak. A négyes döntő helyszíne a Ferencváros népligeti csarnoka lesz.
* * *
A szurkolói klub buszt szervez június 13-án és 14-én a Magyar Kupa négyes döntőre. Az érdeklődők mihamarabbi jelentkezését várja Cseszregi Balázs a (30) 378-4907-es és Gellért Tamás a (20) 957-0132-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc nap a rajtig

Harminc nap múlva kezdődik Győrött a triatlon Európa-bajnokság. A magyaroktól az első tíz helyre… Tovább olvasom