Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Vörös Zsuzsa: Más ez az érzés

Ha valakinek nagyon járt az olimpiai bajnoki cím, akkor az Vörös Zsuzsa.
A 27 éves székesfehérvári öttusázó nyert három egyéni világbajnokságot, vezeti a női világranglistát, már Sydney előtt esélyesnek kiáltották ki, de négy éve csupán a 15. helyen végzett.
Köszönhetően a sűrű, de annál örömtelibb programnak, a kajakdöntőknek és a férfi kézilabda-elődöntőnek, az első három tusát csak a komputeren keresztül követtem. A számok azonban nagyon jó hírekről árulkodtak.

A reggeli lövészetnél Vörös 182 körös, nagyszerű eredménnyel kezdett, ami egyetlen körrel volt gyengébb, mint idei legjobbja, és amely negyedik pozíciót ért. A vívás meglepően kezdődött. Az első tusában 157 körrel a 29. helyen végzett, tehát az előkelő helyezésre minden esélyét elvesztő másik magyar, Füri Csilla a nyitócsörtében megverte Vöröst.

Huszonnyolc pontot, hét másodpercnyi futóelőnyt vett el ezzel honfitársától. Akkor még nem sejtettük, Vörösnek semmi szüksége nem lesz az efféle ajándékra. Az intermezzo Zsuzsát egyáltalán nem zavarta meg, 19 győzelemmel és 12 vereséggel zárt, és az összetettben máris átvette a vezetést. És mivel az úszás mindig is a legerősebb számának számított – ezúttal a negyedik legjobb idővel csapott a célba –, már csak azért kellett izgulni, hogy a lovak ne okozzanak galibát. Ló lót követett, és egyetlen vetélytárs sem ért el a magyar klasszishoz hasonló eredményt. És amikor három akadály leverését követően Vörös célba ért, kitörő örömén látszott: pontosan tudja, hogy a három kilométeres futás csupán formalitás.

Negyvenegy másodperces előnnyel vágott neki a háromkörös távnak, és azt is megengedhette magának, hogy fél gőzzel, kocogva, gyakorlatilag csak testi épségére ügyelve fusson. Az utolsó négyszáz méterre (nem túlzás!) egy jókora magyar zászlót is kapott, de ennél édesebb nehezékkel aligha tett meg távot sportoló – Vörös Zsuzsa feltette káprázatos pályafutására a koronát. Kiengedve is maradt 17 másodperc, 68 pont az előnyéből, klasszisához méltóan versenyezve lett olimpiai bajnok.       

„Nagyszerűen sikerült a verseny, elmondhatatlanul boldog vagyok. Szavakkal nem tudom kifejezni az érzéseimet. Nem hittem volna, hogy életem során eljön ez a nap, holott mindig erre vágytam. A lovaglásom döntött, amikor esélyesként, élen állva is sikerült jól teljesítenem. Ennek köszönhettem, hogy végül is ekkora fölénnyel nyertem. A futás előtt valóban csak arra kellett figyelnem, hogy el ne essek, vagy ki ne menjen a bokám. A közönség is fantasztikus volt, sokat segített az egész nap folyamán. Ja, és még valami: ez azért egészen más érzés, mint világbajnoknak lenni." 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az újpestiek megérdemelten jutottak tovább

A kiemelkedő produkciót nyújtó újpestiek megérdemelten jutottak tovább, míg a Honvéd balszerencsés… Tovább olvasom