Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Vonzotta az Euroliga-szereplés

Kosárlabda - Honfitársa, Jelena Milovanovic tanácsát is kikérte a klubváltás előtt a szerb Maja Miljkovic, az MKB-Euroleasing Sopron új játékosa.
A mindössze 21 éves irányító úgy érzi, jó döntést hozott, mikor a spanyol Celta Vigót otthagyta a magyar bajnokért.

Az elmúlt két évet Spanyolországban, a Celta Vigo csapatánál töltötte a fiatal szerb tehetség, Maja Miljkovic, a bajnoki címvédő MKB-Euroleasing Sopron egyik új nyári szerzeménye.

„Tíz éve kezdtem ismerkedni a sportággal. Akkoriban nagyon népszerű és sikeres volt a kosárlabda az országban, így nem volt kérdéses, hogy én is a parketten kötök ki. Kezdetben a szomszéd lányokkal kosarazgattunk, majd rátértem a profi karrier felé vezető útra. Most már ebből is élek, de a kosárlabda iránti szerelem még mindig olyan erős bennem, mint amikor gyerek voltam" – kezdte a fiatal szerb tehetség, aki örömmel jött Sopronba.

„Nagyon örültem a soproniak megkeresésének. Már csak azért is nagyon megtisztelő volt a klub hívása, mert tudom, egy kimagasló szezon után van a csapat, s egy nagyon erős gárdához kerülhettem. Ennek ellenére azért nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen két csodálatos évet töltöttem Spanyolországban. Egy ilyen neves egyesület ajánlatát azonban nem utasíthattam vissza. Ami még döntőnek bizonyult, hogy így lehetőségem nyílik az Euroligában bizonyítani" – folytatta Maja Miljkovic, aki egyébként egy mostani csapattársa véleményét is kikérte a szerződés aláírása előtt.

„Természetesen megkérdeztem Jelena Milovanovicot is, aki biztatott, hogy jöjjek bátran, nagyon jó közösségbe kerülök. Biztos vagyok benne, hogy a jövő igazolja majd döntésem helyességét" – tette hozzá az ifjú kosaras, aki a célokra is kitért.

„Olyan szezont szeretnék a csapattal zárni a magyar bajnokságban és az Euroligában is, amely végén elmondhatjuk, kihoztuk magunkból a maximumot. Személy szerint a csapat segítése mellett szeretném kemény munkával tovább emelni játékom színvonalát" – mondta végezetül az irányító, aki kevés szabadidejét igyekszik tartalmasan eltölteni. Az egyetemi tanulmányok mellett szívesen olvas, vagy néz filmeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek és értékes helyezések a világversenyekről

Evezés - Több világversenyen is szerepeltek a győri evezősök a nyár folyamán. A körülményekhez… Tovább olvasom