Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

VKCSK: először a másodosztályban

Kézilabda - A hétvégén az alacsonyabb osztályban is kezdődnek a bajnokságok. Az NB I/B-ben a nőknél VKCSK, az NB II-ben a Győrújbarát, a Széchenyi ESE és a Mogaac-Mosonszolnok női gárdája érdekelt. Az ETO utánpótlásgárdái sem hiányoznak: az Audi-ETO II az NB I/B-ben, az Audi-ETO III és a Győrhő-ETO II az NB II-ben lép pályára hétről hétre.
A házi gólkirály bokatörése

A győri VKCSK története során első ízben szerepel az NB I/B-ben. Csomor Tibor együttesének természetesen nem is lehet más a célja, mint a bentmaradás kiharcolása.

„Augusztus eleje dolgozunk, sok munka van mögöttünk. Bízom a csapatban, bár gondjaink vannak. A tavalyi NB II-es bajnokságban a góllövőlista másodikja, Horváth Szilvia bokája eltörött, így nagy valószínűség szerint a teljes őszt kihagyja. Komoly érvágás ez, de remélem, meg tudjuk oldani a pótlását" – kezdte Csomor Tibor.

A tavalyi harmadosztály bajnoka hat új játékossal erősítette meg keretét. Visszatért a győriekhez Imrefalvi Lilla és Vida Ingrid. Új ember Teisz Panna, Kovács Tímea, valamint Gáborfalvi Szandra. A tavaly Vasváron, korábban Győrújbaráton szerepelt Szabó Hedvig amellett, hogy kapusként is bevethető, a hálóőrök edzőjeként is tevékenykedik.

„Szeretnénk tartósan megvetni a lábunkat az NB I/B-ben, s utánpótlásbázisként működni. Bízom benne, hogy ebben partnerre találunk a város sportvezetésében és a támogatókban is. Az már sokat jelent, hogy továbbra is a Magvassy-sportcsarnok ad otthont hazai meccseinknek" – tette hozzá a vezetőedző, aki a klub elnöke is egyben.

Az utánpótlásban az ifjúságiakkal Ritter Erika, a serdülőkkel pedig Baksa Péter foglalkozik. A legfiatalabb korosztály az Audi-ETO-nak köszönhető, hiszen a megye első számú kézilabdaklubja tizenhat játékost adott, hogy a VKCSK folyamatosan versenyeztethesse.

A mezőny első fele a cél

Az NB II-ben a megyei csapatok – ritka kivételektől eltekintve – rendre a mezőny első felében végeznek. A cél most is az, hogy a végelszámolásnál minél előrébb végezzen a győri Széchenyi ESE, a Győrújbarát és a Mogaac-Mosonszolnok.

A SZESE Simon József vezetőedző irányításával legutóbb bronzérmes lett. Az egyetemi gárda ezúttal is úgy vág neki a szezonnak, hogy közös edzés mindössze négy volt. A keret azonban nem változott, így bízik benne a szakvezető, hogy nem éri őket kellemetlen meglepetés a szezon során.

„Mint mindig, most is a bajnoki meccsek lesznek a felkészülési meccseink is egyben. Mivel nem volt nálunk mozgás, így minden remény megvan arra, hogy jól szerepeljünk. Előzetesen azt mondom, hogy a középmezőnyben szeretnénk végezni, annak is az elején. Meglátjuk, mire megyünk majd »élesben«" – mondta Simon József.

A Győrújbarát elnöke, Bálló Ferenc elmondta, a legutóbb negyedik helyezett csapatból két meghatározó ember, a gólerős Erdős Melinda, valamint Pap Tímea kapus eligazolt. Pótlásukat csak részben sikerült megoldani. Ennek ellenére a mezőny első felébe nem lehetetlen küldetés odaérni.

„Sajnos Erdős-szintű játékost nem sikerült igazolni, ráadásul néhány rutinosabb játékos is abbahagyta, így létszámban is kevesebben lettünk. A mezőnyből egy-két csapat játékereje is ismeretlen előttünk. Konkrét helyezési számot nem tűztünk ki a csapat elé, de bízom abban, hogy minél előbb végzünk" – mondta az elnök.

Győrújbaráton továbbra is a Horváthné Bordás Marianna–Joósz Attila kettős irányítja a szakmai munkát. Utánpótlásvonalon változás, hogy Gellér Ferencet Baksa Péter váltotta az ifisták élén.
A Mogaac-Mosonszolnok edzője, Kránitz János is optimistán várja a szezont. Gólerős játékost pedig ők is veszítettek: Salamon Ildikó külföldre ment, Tóth Melinda szülése után pedig várhatóan csak tavasztól tud visszatérni. Érkezett azonban két kapus, valamint két mezőnyjátékos az ETO-ból, Tatabányáról és Komáromból.

„A tavaly a csapatban szerepelt saját nevelésű fiatalok egy évvel rutinosabbak lettek, s összességében erősödtünk. Ha nem sújt bennünket olyan mértékű sérüléshullám, mint az előző szezonban, akkor mindenképpen kedvező helyen, a középmezőnyben végezhetünk" – mondta Kránitz János.

Győrújbaráti visszalépés

A Győrújbarát férficsapat is elvileg jogot szerzett az NB II-es indulásra. Zuber Titusz vezetőedző azonban elmondta: az igazolások nem a várakozásoknak megfelelően sikerültek, ezért az utolsó pillanatokban visszamondták a részvételt, így ismét a megyei I. osztályban szerepel az alaposan megfiatalított gárda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt jártak Peking hősei

Kajak-kenu - A győri Graboplast VSE telepére látogatott tegnap az olimpiai bronzérmes Kozmann György… Tovább olvasom