Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Vízilabda: nem hagynak ki egy edzést sem

Szorgalmas gyerekek a vízben, elkötelezett szakemberek a medence szélén és lelkes szülők a lelátón. Ez jellemzi a Soproni Vízilabda Egyesületet, mely az elmúlt napokban újabb sikereket könyvelhetett el.

– Kemény, férfias sport a vízilabda, amely Magyarországon különösen népszerű. Lehetőség azok számára is, akik már úgy érzik, kiöregednek az úszásból vagy egyszerűen szeretnének mozgalmasabb órákat tölteni a vízben, de különösen jó a gyerekeknek, akiket ez a sport kitartásra és fegyelemre tanít – mondja lelkes apukaként dr. Tiboldi Zoltán nőgyógyász főorvos, míg tízéves Mátyás fia a medencében küzd a labdáért.

Súlya van a szavainak, már csak azért is, mert egyetemista éveiben komoly szinte űzte ezt a sportot Szegeden.

A soproni vízilabdások nagyszerűen összekovácsolódtak, az egység az eredményeken is meglátszik. Fotó: M. D.
A soproni vízilabdások nagyszerűen összekovácsolódtak, az egység az eredményeken is meglátszik. Fotó: M. D.


– A csapat tagjai odafigyelnek egymásra, egymásért is küzdenek. Apaként az is fontos számomra, hogy – bár hetente négy edzés van, és ez bizony megterhelő – az edzők arra is odafigyelnek, hogy az iskolai tanulmányi eredmények hátrányára nem mehet a sport. A gyerekek pedig inkább tanulnak és jól teljesítenek az iskolában is, mert nem akarnak kihagyni egyetlen edzést sem – meséli Tiboldi doktor.

Hogy mennyire lelkesek a gyerekek és edzőik, azt már az eredmények is mutatják. A dunántúli bajnokságon negyedikek lettek a soproni serdülők, a gyermek korosztály versenyében pedig második helyen zárt a Soproni VSE.

A balatonfűzfői kupán a 2002-ben és később születettek versenyében is negyedikek lettek a soproniak, a bronzmeccsen hosszabbítás után ötméteresek döntöttek. A legjobb játékos díj második helyezettje így is a soproni Kurucz Kata lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós nagyságrendű teher a kajak-kenusoknál

A rendkívüli dunai árvíz Baráth Etele szerint nagyjából százmillió forint nagyságrendű többletterhet… Tovább olvasom