Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Vízilabda - Önmagában nem elég a tehetség

Az Új Nemzedék Központ által szervezett „Mozgásban a tehetség" interaktív tehetséggondozó fórum győri állomásának Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt a vendége.

A Honvéd 38 éves játékosát először arról kérdeztük, nála mikor derült ki, hogy tehetséges a vízilabdában.

„Szerencsére elég hamar történt, nyolc-kilenc éves voltam, mikor elkezdtem vízilabdázni. Adta magát a dolog, mert a vizet és a labdát is szerettem, ráadásul egyedüli gyerekként mindig is szerettem egy csapathoz tartozni. Persze a tehetség önmagában nem elég, ehhez szorgalom és szerencse is kell. Több olyan csapattársam volt, aki akár olimpiai bajnokká is válhatott volna, de ilyen-olyan okokból ez nem valósult meg. Volt, aki túlságosan is beképzelt volt, hiányzott belőle az alázat, de olyan is akadt, aki később más irányban próbált szerencsét, s abban lett sikeres" – kezdte Kiss Gergely, aki jelenleg a Honvéd csapatát erősíti.

„Emlékszem, balkezesként már az elejétől fogva külön figyeltek rám az edzők. Édesanyám meg is ijedt, mikor beszélt vele erről az edzőm, azt hitte, ez baj, de megnyugtatták, ez kifejezetten előny a vízilabdában. A magyar válogatottban általában mindig volt két-három balkezes, de például az oroszoknál közel tíz évig hiány volt ilyen játékosból, mégis eljutottak egy olimpiai döntőig, ahol történetesen éppen mi győztük le őket" – folytatta a játékos, aki azt is kiemelte, a sport mellett a tanulás igenis nagyon fontos.

„Teljesen összeegyeztethető a dolog. Én annak idején mehettem volna sporttagozatra is, ami valószínűleg könnyebb lett volna, de az angolt választottam, s nem bántam meg. Ma már három nyelven beszélek, az angol mellett olaszul és szerbül, valamint két diplomát szereztem: jogit és sportszakjogász is vagyok" – mondta Kiss Gergely, aki három fontos dolgot emelt még ki a sikerességhez.

„Szerettem az edzőimet, elfogadtam a csapattársaimat, s nem utolsósorban imádtam edzésre járni. Sosem éreztem nyűgnek, sőt, ha élvezettel csinálja az ember a gyakorlatokat, kevésbé fárad el, s mindig újabb és újabb impulzusok érik" – mondta a vízilabdázó, akinek két lánya közül egyik sem vízilabdázik, a dzsúdót választották, ezenfelül egyikük gitározik, másikuk zongorázik.
Gergely ugyan még játszik, de egy kis fővárosi klub elnöke is, a Bükkben pedig egy barátjával közösen forrásvíz-palackozó vállalkozást üzemeltet.

Annyit még elmondott: bár nem járt az új győri uszodában, hallotta hírét a létesítménynek, s reméli, Győrben is gyökeret tud majd verni a vízilabda, s a jövőben lehet olyan olimpiai bajnoka a sportágnak, akinek a pályafutása innen indult...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Aranyos" soproni fiatalok

Szenzációs sikert ért el a Soproni Sportiskola U16-os csapata: megnyerte a korosztályos bajnokságot,… Tovább olvasom