Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Vízilabda - Beérett a sok munka

Soproni siker: a nemzetközi diákjátékokon bronzérmesek lettek a serdülők.
Hat úszó és tizenegy vízilabdás utazott edzőikkel az Ausztráliában megrendezett nemzetközi gyermek-világjátékokra, ahonnan a serdülő fiúk csapata bronzéremmel tért haza. A siker idén várhatóan a bajnokságban folytatódik, a jelenlegi állás szerint mind a négy korosztályban a felsőházban végeznek a soproniak.

Megmutatták az ország vízilabda-erejét az Ausztráliában rendezett 48. nemzetközi gyermek-világjátékokon – ahol több mint ezerötszáz 12 és 15 év közötti gyermek vett részt – a magyar fiatalok. A serdülő vízilabdások aranyérmét Kecskemét, az ezüstöt Los Angeles, a bronzot pedig Sopron csapata nyerte el. A Soproni Vízilabda Sportegyesület sportolói a házigazda ausztrálokkal küzdöttek a bronzmeccsen, s 8–5-re nyertek...

– Akkor már elhitték, hogy győzhetnek. Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, igazi csapattá váltak a fiúk – meséli a vezetőedző, Matyuga-Kovács Rita.

Matyuga-Kovács Rita és a bronzcsapat játékosai: Bencsics Balázs, Sziklai Dávid, Radics Ádám, Salamon Kornél, Kovács Kristóf, Berényi Péter, Nagy Tamás, Farkas Norbert, Dienes Gábriel, Gátas F. Zéta.
Matyuga-Kovács Rita és a bronzcsapat játékosai: Bencsics Balázs, Sziklai Dávid, Radics Ádám, Salamon Kornél, Kovács Kristóf, Berényi Péter, Nagy Tamás, Farkas Norbert, Dienes Gábriel, Gátas F. Zéta.


Tizenkét nap Sydneyben és környékén – ez volt a jutalma a sok-sok esti edzésnek a fiúk számára, akiknek e távoli utazását az egyesület is segítette fejenként negyedmillió forinttal. A szülőknek így is mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, de az eredmény igazolta: érdemes volt. A jól szervezett, jó hangulatú világjátékon a fiatal sportolók rengeteg élményt és tapasztalatot szereztek.

– A siker lendületet adott a gyerekeknek, s most nagyon jól állunk a tabellán is. Négy korosztályban veszünk részt a dunántúli bajnokságban, úgy néz ki, mindegyik csapatunk a felsőházba kerül. Az idei év nagy kihívása lesz, hogy ősszel szeretnénk az országos bajnokságban is indulni – mondja Matyuga-Kovács Rita.

Sopronban nyolcvan gyerek vízilabdázik, csaknem kilencvenöt százalékuk versenyzik is.

Az úszók eredményei
Simon Fábió: 200 mell, A döntő, 6.; 200 vegyes, A döntő, 8.; 100 mell, B döntő, 1.; összesített, 9.
Olajos Dorottya: 100 mell, A döntő, 7.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Változik a rájátszás menete

Változott a futsal NB I versenykiírása. Tovább olvasom