Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Vízen a kajakosok, evezősök, zárva az uszoda

A dunai árvíz után Győrött visszatért az élet a csónakházakba, újra edzenek a kajak-kenusok és az evezősök.

A Győri Vízügy Spartacus Evezős Klubnál mintegy egy hétig nem tudtak edzeni a versenyzők – igaz, a válogatott kerettagok éppen Dunavarsányban edzőtáboroztak, de ez csak egy szűk hányada a versenyzői létszámnak. Az élet azonban már visszatért a normális kerékvágásba, s az evezősök gőzerővel készülnek a jövő hétvégi válogatóversenyre.

Écsi Antal vezetőedző: „Ami mozdítható volt, azt sikeresen kimenekítettük a víz elől. Károk azonban így is értek bennünket, hiszen a hangárban, az öltözőkben és az irodában állt a víz, az ajtók és a tokok szétáztak, illetve a villamos fogadó is tönkrement. Hogy számszerűleg mennyi a kár, azt majd a szakértők megmondják. Számunkra most az volt az elsődleges, hogy mihamarabb folytathassuk a munkát. Visszakerült minden a helyére, a fertőtlenítésen is túl vagyunk, így újra a vízen dolgozhatunk, ami a közelgő nagy versenyek előtt létfontosságú dolog."
Az evezősöknél remélik, a kiesett munka nem üt vissza, s a jövő hétvégi velencei-tavi viadalon valamennyi korosztályba sikerül válogatottakat delegálni.

A Győri Vízisport SE kajak-kenusainak otthonában is látszanak még a levonult árvíz nyomai, bár a korábbi „hadiállapothoz" képest rendkívül békés a helyzet.

Kadler Gusztáv szakosztályvezető, egyben az országos szövetség általános alelnöke: „Nagy víznyomásnak voltak kitéve az épület falai, ez ellen védekezni nem tudtunk. A konditermet, az öltözőket, a műhelyt is elöntötte az ár. A károk felmérése még tart, azokról pontos számot nem tudok mondani. Sztanity László vezetőedző irányításával egyébként  edzőink és  versenyzőink a védekezési és a helyreállítási munkákban egyaránt nagyszerűen helytálltak. A csónakházat már kitakarították, a homokzsákokat elszállították, a parkosított részt rendbe rakták."
A válogatottak tréningjeit nem érintette a magas vízállás, hiszen a felnőttek külföldön, az ifjúsági kajakosok pedig Szolnokon készültek. Az itthoniak a Rábcán, valamint a tanmedencében és a tornateremben dolgoztak a vízi zárlat idején.

„A javításokat csak később, a falak kiszáradása után tudjuk elvégeztetni. Az országban több helyütt okozott, illetve okoz gondot jelenleg is az árvíz. A kajak-kenu szövetség tartalék keretéből igyekszünk segíteni a kluboknak a helyreállítási munkákban."
Sztanity László, a Győri VSE vezetőedzője szerint is már ismét jó körülmények között dolgozhatnak.

„A múlt hét szombattól már teljes értékű munkát tudunk végezni a vízitelepen. A versenyévad nagyjából most kezdődik, a maratonisták például hétvégén Szlovákiában szerepelnek egy nemzetközi viadalon."
A szomszédvárban, a nép nyelvén továbbra is GYÁÉV-uszodának hívott létesítményben koránt sem ilyen rózsás a helyzet. A látogatóknak várniuk kell, amíg újra használhatják az uszodát.

Domsits Károly létesítményvezető: „Másfél hétig hideg vízben állt az épület, egyelőre a keletkezett károk felmérésénél tartunk. Annyi bizonyos, a villamos fogadót a felső szintre kell telepítetünk. A védőtöltés szinte teljesen átázott és megerősítésre szorul. Napjainkban a külső terület karbantartását végezzük, aztán következik a fertőtlenítés, a festés és a mázolás. Rajtunk nem múlik, dolgozunk becsülettel, de hozzávetőleg sem tudom megmondani, mikor tudunk kinyitni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

AC Milán - Barcelona 0-1

A Barcelona egygólos győzelmet aratott az AC Milan ellen a BL keddi elődöntőjében. Tovább olvasom