Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Viták, perek, milliók

Nem egy, hanem több beadvány is érkezett a bírósághoz, amelyben az ETO FC Kft. felszámolását kezdeményezik – értesült a Kisalföld.  A felszámolási eljárások megindítását kezdeményező hírünket nem erősítették meg, a tisztánlátást pedig nehezíti, hogy az ügyben kérésünkre sem nyilatkoztak az illetékesek.

Legalábbis hivatalosan nem. Szinte mindenki elmondta a magáét, a végén azonban visszavonta nyilatkozatát.

Kulisszák mögött

Azt, hogy a kulisszák mögött zajlik az élet, s nem csak a labda és a futball játssza a főszerepet, már korábban is sejteni lehetett. Tarsoly Csaba, a győri stadion és az ETO FC Kft. tulajdonosa, az ETO FC elnöke néhány héttel ezelőtt arról beszélt a Kisalföldnek, hogy „több tízmilliós követeléseket örököltünk meg. Ezenkívül a magánszemélyektől felvett kölcsönöket is nekünk kellett rendeznünk, ráadásul a volt vezetők, számomra megdöbbentő módon, még manapság is milliók kifizetését követelik tőlünk."

Akkor a vezetők neve és az összeg nagysága is homályban maradt. Most azonban, ha a felszámolás kezdeményezését firtató kérdésünkre nem is kaptunk választ, de legalább azt megtudhattuk Szemán Györgytől, az ETO FC Kft. technikai igazgatójától, hogy az érintett korábbi vezetők közül Borbényi János és Gunyhó Ferenc jogerős bírói ítéletre megkapta járandóságát, míg Keglovich László esetében fellebbezés alatt van az ügy, így neki még nem fizettek.
Lapunk információi szerint Borbényi János egykori elnök kilencmillió forint körüli összeget, míg az utánpótlást felügyelő szakágvezető, Gunyhó Ferenc hárommillió forint körüli összeget kapott. Keglovich László egykori elnökhelyettes követelése nyolcmillió forint körüli.

Az összegek nagyságára vonatkozó kérdésünkre mind Tarsoly Csaba, mind pedig Szemán György kitérő választ adott, utóbbi publikálásra szánt meglehetősen rövid nyilatkozata csupán arra terjedt ki, hogy mindhárom esetben vitatták a kifizetés jogosságát a jogerős bírói határozattal szemben azonban sok választásuk nem volt.

Nem nyilatkoznak

Tarsoly Csaba ugyan munkatársunknak feltárta a hátteret, mondatainak
közléséhez azonban semmilyen formában nem járult hozzá. A tulajdonost azzal sem sikerült meggyőznünk, hogy arra hivatkoztunk, a szurkolók jogos igénye a tisztánlátás, s EU-s újságírói norma az, ha egy sokak érdeklődésére számot tartó problémáról a sajtó ír, s korrekt módon megszólaltatja az érintett feleket, anélkül, hogy igazságot szolgáltatna, az ugyanis a bíróság dolga.
Az előbbiekhez hasonló módon az ETO FC Kft. részéről senki sem volt hajlandó válaszolni arra, előállhat-e olyan helyzet, hogy valaki vagy valakik kezdeményezésére a felszámolási eljárás megindul.

Szerettük volna alaphírünket a megyei bíróságon is kontrollálni, dr. Havasiné dr. Orbán Mária elnök azonban arra hívta fel figyelmünket, hogy a jogszabályok nem adnak lehetőséget arra, hogy nyilatkozzon arról, ki, miért, ki ellen indít felszámolási eljárást.
– Egy felszámolási eljárás akkor válik publikussá, ha megjelenik a cégközlönyben – közölte dr. Havasiné dr. Orbán Mária, aki kérdésünkre elmondta azt is, általában egy-két hónapos határidővel dolgozik a bíróság, vagy ennyi idő kell ahhoz, hogy eldőljön, fennáll-e a kérelmező kérése, jogos-e a felszámolás elrendelése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldo az Év Játékosa címet is besöpörte

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint is a brazil Ronaldo volt az… Tovább olvasom