Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Vita: öböl- kontra Balaton-átúszás

A szombati balatoni öbölátúszás szervezői arra kérik az elmúlt szombaton elmaradt Balaton-átúszás szervezőit, hogy ne ugyanerre a napra tegyék tartaléknapjukat, hanem más időpontot keressenek versenyüknek.

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség elnöksége, amely a levelet szerda este az MTI-nek is megküldte, így fogalmazott: „A Balaton-átúszás szervezőitől azt várjuk és kérjük, hogy a fair play szellemében járjanak el, hiszen a Balaton-átúszás nemcsak társasági és a Balaton kiemelt turisztikai eseménye, hanem sportesemény is. Szeretnénk megkérni Önöket, hogy az eseménynaptárban szereplő, bevezetett és meghirdetett, 2007. július 28-ai Port.hu Öbölátúszást tiszteljék meg azzal, hogy nem erre a napra teszik tartaléknapjukat."

A levélben az elnökség leszögezi, hogy csak két nagy balatoni átúszás van, amelyek mindegyikén szeretnének indulni az úszás szerelmesei, de ha egy napon rendezik ezeket, elveszik tőlük ennek lehetőségét. Az öbölátúszás szervezői tervezéskor mindig elkerülték a „nagy testvér" időpontját. 

„Mi sosem egyedül döntünk, hanem a szakemberek, a vízi rendőrség, a meteorológusok szakvéleményének figyelembevételével –
reagált Szántó László, a Balaton-átúszás főszervezője. – Mi nem 28-ára, most szombatra tervezünk, hanem arra a napra, amelyik a legideálisabbnak tűnik az időjárás szempontjából. Ha csütörtökön vagy pénteken nekem azt mondják, hogy a szombat a jó, akkor azon a napon lesz, ha a vasárnapot ajánlják, akkor meg azon a napon. Amúgy nem mi hoztuk a nyakukra a mi versenyünket, hanem éppen fordítva, de álljuk a kihívást, s adott esetben döntsék el maguk az emberek, hogy a Balaton-átúszást vagy az öbölátúszást választják."

Egyébként péntek délben dönt a Balaton-átúszás szervezőbizottsága arról, hogy megrendezi-e ezen a hétvégén a múlt szombaton a kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztott versenyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron is készülnek

A Kapuvári SE csapata elkezdte a felkészülést a következő évadra. Az elmúlt szezonban a csapat az NB… Tovább olvasom