Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Vita a stadionrekonstrukcióról

Vitákkal tarkított lakossági fórumot tartottak Győr-Gyárvárosban. Az első számú – és mint később kiderült, az egyetlen – téma az ETO-stadion fejlesztésével kapcsolatos beruházás volt.

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa a gyárvárosi részben lakókkal osztotta meg a stadion rekonstrukciójával kapcsolatos elképzeléseit. A labdarúgóklub első embere felvázolta azt a tervet, melyet a Kisalföld olvasóival korábban már megosztott (Kisalföld, 2004. március 11.), miszerint az 1977-ben épített stadiont több ütemben teljesen lebontják és az új 2005 decemberére nyeri el végleges formáját.

„Olyan sport- és szabadidőcentrumot tervezünk a jelenlegi stadion helyére, amely őrzi a hagyományokat, ám egyben megfelel a modern kor követelményeinek is. Az elképzelések szerint első ütemben a keleti oldali fedett lelátó, a sajtópáholy és a főépület készül el, amelyet a nyár után követ a második ütem a pálya két alapvonala mögötti lelátórésszel, az egyik oldalon fedett jégcsarnok épül két pályával, a másikon sportszálloda klinikával. A harmadik ütem a nyugati oldali fedett lelátót és a mögötte elhelyezkedő sportcentrumot (többek között tenisz- és fallabdapályákkal, görkorcsolyázási lehetőséggel, fitnesztermekkel) foglalja magába."

A fórumon jelen volt dr. Jakab Tamás, a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a két fedett műjégpálya apropóján tett fel három kérdést.

Jakab arra volt kíváncsi, mikorra várható a beruházás vége, milyen forrásból történik mindez, valamint milyen garanciák vannak minderre.
Tarsoly Csaba a feltett kérdésre adott válaszában elmondta, hogy 2005 végéig valósulna meg az új komplexum. Az államtól kapott 900 és az önkormányzati 500 millió forintról utófinanszírozásban szeretnének megállapodni, a többit viszont a Quaestor saját tőkéjéből finanszírozná.
Ezt követően kerültek vitába egymással a felek. Tarsoly Csaba elmondta, a félmilliárd forintos önkormányzati támogatásért „cserében" tizenöt éves garanciát vállal az utánpótlás-nevelésre. Hozzátette, hogy jelenleg is háromszáz gyerek rendszeres sportolásáról gondoskodik.

Válaszul Jakab elmondta, hogy a győri műjégpályán a rövidre nyúlt jégszezon alatt is 15 ezer gyerek fordult meg a délelőtti ingyenes korcsolyaoktatáson, s mindezek ellenére a régóta várt pályabefedés önerőből, cégek segítségével, társadalmi munkában valósult meg.
Ennek tükrében pedig még annyit kérdezett Jakab Tamás, hogy az üzleti érdekekből megépítendő sportközpontban tervezett műjégpályán is ingyen korcsolyázhatnak-e a helyi gyerekek.

A vita tulajdonképpen itt fajult el, a felek nem értettek szót. Nem csoda tehát, hogy a lakossági fórum ezután nem sokkal be is fejeződött.

Kapcsolódó cikkek >>

Új stadion épül Győrött (2004-03-10) >>
Új kiírás az ETO-stadionra (2002-06-18) >>
Épülhet a stadion (2002-05-07) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fortuna is segített

25. p: Grujic tízméteres, erős fejesét Sebők bravúrral tolta a léc fölé.… Tovább olvasom