Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Viszlát világbajnokság: Portugália-Magyarország 3-0

Sima, már-már megalázó vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Lisszabonban.
A Portugália elleni 3-0-s kudarccal eldőlt, már matematikai esély sem maradt arra, hogy a csapat ott lehessen a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. És még nincs vége, szerdán a már csoportelső és vb-résztvevő Dánia otthonában is pályára kell lépni.

Ismét úgy játszott le egy eredetileg fontosnak hitt világbajnoki selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott, hogy esélye sem volt a sikerre. A portugálok, akik eddig hazai pályán meccset sem tudtak nyerni – többek között Albánia és Málta ellen –, végig irányították a játékot, csupán három magyar gólszerzési lehetőség adódott a kilencven perc alatt, míg a hazaiak folyamatos össztűz alatt tartották a három gól ellenére remeklő Babos kapuját.

Az első félidőben Gera kétszer is segíthetett volna csapatán, de nem volt szerencséje, másodszor a kapufa mentett, míg a portugálok úgy is megszerezték a vezetést, hogy az aranylabdás Cristiano Ronaldo 25 perc után lekéredzkedett a pályáról.

Nem látszott a hiánya, a társai ugyanúgy fickándoztak tovább, a magyarok örülhettek, hogy megúszták újabb kapott gól nélkül. A második félidőben már ez sem jött össze, a hajrában két tetszetős góllal végképp eldőlt a mérkőzés és a magyar válogatott sorsa: megint nélkülünk rendezik majd a világbajnokságot.

Olvasóink írták

 • 13. Túrabakancs 2009. október 12. 09:28
  „RickCartman!
  Amiről te írsz az nagyon régen történt, ráadásul az agymosás elején játszódott az a mérkőzés.
  Viszont onnantól kezdve ténylegesen el kezdett hanyatlani a magyar foci. Én azt mondom mindennek oka van... Összességében a fejekben van a probléma!”
 • 12. Spitfire 2009. október 12. 06:52
  „árulja már el valaki, hogy miért az angol és német másodosztályra épül a válogatott (pl. Gyepes, Buzsáky, stb...)?
  miért nem lehet a Debrecenre vagy az U20-asra alapozni, akiknek még megy valahogy...”
 • 11. RickCartman 2009. október 11. 19:39
  „10.túrabakancs!kia történelemóra: 6:3 Anglia ellen,Vb-döntő?Akkor bizony Rákosi Mátyás, és nem cucializmus, hanem kumenizmus....drágalátos....jól tönkre volt vágva”
 • 10. Túrabakancs 2009. október 11. 17:05
  „Az a nagy helyzet, hogy a drágalátos cucializmus alatt leljesen
  elpunnyadt a magyar foci mind gyorsaságilag, mind gondolkodá-
  silag. Néha olyan érzésem volt a meccs nézése közben, mintha a magyar focisták vakon játszottak volna, nem találták meg egymást a
  pályán. Amikor nagy nehezen sikerült, akkor pedig olyan lassan passzoltak egymásnak, hogy az ellenfél már előre belépett a labda
  irányába. Jöhet ide bármilyen edző, a selejtekből soha nem fog
  tudni ütőképes csapatot összeverbuválni, csupán pillanatnyi sikereket lehet majd elérni a véletlenek folytán. Először az agyakat
  kell rendbe tenni, aztán jöhet a technikai gyakorlat számukra.
  Az előttem szólóknak igazuk van!”
 • 9. comet 2009. október 11. 16:05
  „vajon mikor szólnak Kisteleki úrnak, hogy emelkedjen fel a székéből, amivel talán már össze is nőtt.
  Iszonyatos pénzeket herdálnak el a magyar labdarugásra, a szuper edzőkre, meg kötelező pályavilágításra meg mindenre, aminek köze nincs a focihoz. Mert a focihoz nem pénz kell elsősorban, hanem szív, meg tehetség, amit módszeresen száműztek a biznisz érdekében. Jó példa erre a fradi, amit a kivételezéssel tettek tönkre.
  Nem külföldi edzők kellenek, hanem azokat a magyar edzőket kell megtalálni akik szívvel lélekkel teszik a dolgukat, és hozzájuk azokat a focistákat akik örömmel fociznak, mert tudnak focizni. A fiataloknál a jelek szerint ezek a dolgok még működnek. A drága pénznyelő első liga meg eleve bemerevíti a klubokat, és ellehetetleníti a jó formában levő, de anyagi okok miatt lenn maradó csapatokat. Az olcsóbb foci jobb lenne a nagyobb versenyszellem miatt, meg talán többen kezdenének meccsekre járni is és talán így beindulhatna valami. Persze legelőször Kisteleki úrnak kéne elindulnia mégpedig az ajtó felé.”
 • 8. zola3 2009. október 11. 13:49
  „Ebbe mi a megjepetés:kD”
 • 7. pulci 2009. október 11. 13:21
  „Teljes mértékben várható volt meg is tettem tippmixen hogy 2 góllal nyernek portugálok sajnos ez a realitás, erre vagyunk képesek. Én a svéd meccs 93. percéig még hittem egy esetleges továbbjutásról deaz a gól a 94. percben megpecsételte a sorsunkat. Onnan már szerintem a játékosok is feladták a továbbjutás esélyét aminek már nem is volt semmi realitása. Ennyit tudunk sajnos akármilyen jól játzsanak ezek a játékosok klubcsapataikban, a nagyok ellen nem képesek elfogadható teljesítményre. Az elmúlt évtizedben mindennel megpróbálkoztunk Nb1-es játékosokkal, csak külföldön játszó csapattal,idősekkel, fiatalokkal de végén indig ugyanaz lett 3. vagy 4.hely a csoportban.
  Én még látok reményt az U20-as csapatban ha őket beépítenékaz A-válogatottba akkor talán de csak egy szerencsés csoportbeosztás esetén majd a 2016-os Eb-re kijuthatunk azzal a csapattal hisz ott már 24 csapatos lesz a torna. Addig is meg kell elégednünk a 3. 4. helyekkel a selejtezőkön...”
 • 6. Primax 2009. október 11. 12:42
  „Miért nem a "sikerágazatokat" támogatjuk súlyos (száz)milliókkal ? Vízilabda, kézilabda, kajak-kenu, úszás, paralimpiai sportágak..stb.., sok egyéb sikeres sportágunk van még, tudom. Nem csak az első helyekre, aranyérmekre kell itt gondolni, mennyire örülhetnénk, ha a nagyválogatottunk pl. 6-dik lenne egy VB-n, vagy EB-n...
  A labdarúgásnál - lényegében - csak sikeresebb sportágak léteznek országunkban.
  Miért az évtizedek óta "n+1"-dik, kudarcot kudarcra halmozó labdarúgásba kell beleölni a (köz)pénzt ?
  Jó huszonöt éve "megszűnt" itt a foci, azóta tervek tervek hátán, stratégiai elképzelések garmadája, nagyotmondó, nagyképű nyilatkozathegyek, simlis ígérgetések, pitiáner magyarázkodások a folyamatos kudarcok miatt...
  Mert magyarázat mindig - és mindenre - van.
  Üdítő kivétel most az U20-as társaság, félő azonban, hogy őket is "megeszi a pénz".”
 • 5. dudi1977 2009. október 11. 12:25
  „Furcsa volt a meccs. A flegmaságról, az ellenfél lenézéséről híres portugálok kifütyülték a magyarokat abban a stadionban, aminek a beháratánál egy magyar focista bronzszobra áll.... no comment

  A Ronaldoi-flegma lecserélés, má-már a nagképűség súlyán is túl van, azt hogy minden ütközésnél sírnak-rínak a portugálok, hogy őket bántották - és erre vevő volt a luxemburgi bíró - de ez nem befolyásolt semmit

  A mieinknek közük nem volt a meccshez, talán Dzsudzsák lövése, és és az első félidő végi beadásnál lehetett volna valamit keresni, de támadó játék nélkül nem lehet játszani - egy csatárral, amikor fontos a meccs????? zsinórban harmadszor?????

  Az U20-as előtt le a kalappal, amit ők művelnek az világklasszis, megédemelnek mindent, nem irigyelni kell tőlök a (jelenleg) 60 milliót, mert az kb 30 felé megy, és ők igeneis megdolgoztak érte, kár hogy 60-100 milliós összeget röpködnek állami cégeknél, csak éppen munka nélkül....
  Remélem belőlük lesz olyan válogatott, akikre büszkék lehetünk felnőtt korukban is”
 • 4. erstehilfe 2009. október 11. 12:19
  „Valamikor,nyáron megirtam,itt,hogy semmi esélye nincs se a nagy válogatottnak,se a Lokinak.Akkor itt mindenki leszolt.Pedig én csak a realitást néztem.
  Nevetséges az egész,mert fejétöl büzlik...
  Amatör elsö liga kell,tünjön el mindenki a magyar foci közeléből,akit a pénz érdekel...akkor talán valami lesz...
  Pont ez miatt kell sajnos azt mondanom,hogy az U20-miatt se aggódjunk,őket is eléri a végzet,nem lesz pár év múlva belölük sem semmi...
  Van futball múltunk,elégedjünk meg ezzel.Se jelenünk,se jövőnk...
  De azért, burkoltan, azt mondom,adjon az Isten,szebb futball jövőt!”
 • 3. dogosrobi 2009. október 11. 11:37
  „Enyit tud a Magyar válogatot!!!”
 • 2. kivagyokén 2009. október 11. 11:25
  „Mégis mit vártunk? A futottak jegyzékében sem vagyunk. Azért mert a nálunk is gyérebb tudásuakat elvertük, a "nagyok" meg körbeverték egymást, így értünk el egy normális helyezést ideiglenesen De ettől még csodát nem kéne várni. Jobb hogy nem kell pótselejtezőt játszani, még emlékszem a Jugók elleni prodikcióra. Ennyit tudunk. Ami zavar az a várható magyarázat. "Fejlődik a csapat". Kérdem én hova? 86´ óta, már a második-harmadik generáció fejlődik. Külföldön II.-III osztályban játszanak egy-két kívételtől eltekintve. A prémiumot viszont meg fogják kapni.

  kisem 2009.10.11. 10:20
  Az A "válogatott" elment kikapni. A fiatalok pedig hozzák az eredmény. Azt hiszem, mindenki szívesebben hall a sikerekről, mint hogy ismét felkérték a "válogatottat" edzéspartnernek. Sajnos másra nem jók. Emlékszem olyan meccsre, ami majdnem elmaradt (Málta) mert nem volt 11 játékosa az ellenfélnek! Mert dolgozott, és az utolsó pillanatban ért oda. Nem vicc. Ja és 2-1-re nyertek.

  Igen a fiatalok szerintem érdemelnek jutalmat. Hozzák az eredményt. Jobbat, mint amit vártunk tőlük. Az arányokról lehet vitatkozni, de a jutalom megérdemelt.
  Amitől tartok, ezek a fiatalok IS eltűnnek a süllyesztőben pár év múlva. Őket még hajtja a lelkesedés, ami sok hiányosságot felülír. Viszont nem kell sok idő, rájönnek arra, nem kell a belüket kihajtani, a pénz akkor is megva. Akkor meg minek hajtani? Sokkal jobb pihenten menni a kocsmába ünnepelni. Hogy mit? Hogy csak 2-3 góllal kaptunk ki valakitől, pedig sokkal többel is lehetett volna.”
 • 1. kisem 2009. október 11. 10:20
  „Fél nappal az esemény után -a mai technikai lehetőségek birtokában- nem illik egy ilyen tartalmú szöveget kitenni a világhálóra. Ráadásul még pontatlan is, hiszen matematikai esély még mindig maradt, aminek persze nincs realitása.
  Az aránytévesztés is nyilvánvaló, ugyanis az U20-as válogatott szinte minden megmozdulásáról azonnal tudósít a lap, az "A" válogatottra csak ez a pár becsmérlő sor jutott.
  És még valami. Nem túlzás 20 év alatti fiatalembereknek a VB-szereplésükért felajánlott 100milla, amelyből már most realizálódott -csak a játékosoknak- 60mFt? Ez is aránytévesztés. Különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy amúgy is -sokkal- nagyobb jövedelemmel bírnak, mint az átlag polgár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszlát foci-vb: kikaptunk Portugáliában

Labdarúgás - Kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliában, így eldőlt, hogy nem lesz ott a… Tovább olvasom