Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Visszhang edzőváltás után

Labdarúgás - Egervári Sándor távozásáról több ismert személyiség véleményét kérdezte meg a Kisalföld:
HANNICH Péter, a Rába ETO korábbi kiváló labdarúgója, az MTE 1904 edzője: – A zöld-fehér klub napi munkájába természetesen nincs belelátásom, így nem tudok, s nem is akarok állást foglalni az edzőváltással kapcsolatban. Ha csupán az eredményességet, jobban mondva az eredménytelenséget nézzük, akkor érthető a váltás, mert az elmúlt bajnokságban szerzett bronzérem után – tegyük hozzá, jogosan – sokkal többet vártak a szurkolók. Ehhez képest nem szerepelt valami fényesen az ETO az őszi szezonban.

KOLTAY Gábor filmrendező, producer: – Nyilván nem ismerhetjük a döntés hátterét, de valami biztosan nem működött úgy, ahogy kell, ha ez megtörtént. Egyet viszont biztosan tudok: a nyolcvanas évek végén sokkal kevesebb pénzből egy vitathatatlanul sikeresebb és jobb csapat futballozott Győrben. Valószínű, azért – ugyan minden tiszteletem Egervári Sándoré, akit egy rendkívül felkészült szakembernek tartok –, mert az együttes kispadján egy nem mindennapi személyiség ült Verebes József személyében.

VEREBES József, a nyolcvanas évek sikercsapatának vezetőedzője: – Azt gondolom, ilyen körülmények között elégtelen a csapat által nyújtott teljesítmény és az elért tizenharmadik helyezés. Sehol a világon nem engednék ezt meg, nyilván ez volt az oka a váltásnak. Ugyan az elmúlt évben harmadik lett az együttes, de hol van ez mondjuk attól, amit mi elértünk, Győrben pedig jó ideje ez a mérce. Érthető, hogy a tulajdonos részéről elfogyott az a türelem, ami egy ideig megvolt.

SZEPESSY László, a Rába ETO korábbi csatára: – Bevallom, nem lepett meg a döntés. Nemrég a tulajdonos bocsánatot kért a csapat helyett és ez óriási kritika volt. Benne volt ebben az a lehetőség, ami aztán meg is történt. A klubban régóta azon fáradoznak, hogy olyan csapatot hozzanak létre, amely sok örömet szerez a szurkolóknak. Az elmúlt bronzérem után ők is jogosan várhatták optimistán a folytatást, ami azonban elmaradt. Pedig ilyen feltételek mellett bőven az első három között kellett volna lennie a csapatnak. Olyan szemléletű edző kellene, akivel bátrabb, vagányabb futballt játszana az ETO, erre lenne igazán vevő a győri és környékbeli közönség.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2008. december 06. 10:08
    „senki nem lehet próféta saját hazájában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DAC: Kiszállt az Intergál-H az NB II-es győri csapat mögül

Labdarúgás - December 1-jével kiszállt a másodosztályú DAC támogatásából az Integrál-H Zrt. Tovább olvasom