Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Visszatetsző jelenségek

Egy győzelem és két vereség a soproni kosárcsapatok hétvégi mérlege. A sikert a GySEV-Orsi érte el a különleges harcmodorával a soproniakat időnként kissé meglepő Baja ellen. Az Ászok férfiegyüttese kiábrándító, motiválatlan kosárlabdázást mutatva Sopronban szenvedett megalázó vereséget a Debrecentől.

A Postásnál nem értik

Óriási a felháborodás a listavezető Soproni Postás női kosárlabdacsapatánál, mert a liga nem engedte elhalasztani a Diósgyőr elleni idegenbeli összecsapást (amely így 81–55-ös helyi győzelemmel végződött), noha a csapatból négy játékos is fekvő beteg volt. Mentes Bernadett, a klub ügyvezetője telefonon kereste szerkesztőségünket az esettel kapcsolatban:
– Meglepve olvastuk a liga elnökének, dr. Nyíri Dezsőnek a nyilatkozatát – mondta. – A liga elöljárója arra hivatkozott, hogy nem nyújtottunk be megfelelő orvosi igazolást. Ez ellen tiltakozunk, hisz a versenykiírásban valóban van egy pont, amely szerint mérkőzést a halasztást kérő klub régiójára vonatkozva járvány esetén lehet elhalasztani, de a megyei ÁNTSZ csak hétfőnként ad ki ilyen jelentést. Ám a kiírásnak van egy olyan pontja is, amely szerint ha a beteg játékosokkal kapcsolatban az érintett klub orvosi igazolást mutat be, akkor az ÁNTSZ-jelentés később is csatolható az anyaghoz. Mi így jártunk el, csatoltuk a megyei ÁNTSZ osztályvezető főorvosának véleményét is, amely szerint elképzelhető, hogy a múlt héten a kiadott jelentéshez képest jelentős változás következett be a járványügyi helyzetben.
Mentes Bernadett kifejtette: ügyvédekkel fogalmaznak levelet a ligához és természetesen várja a legfrissebb jelentést a járvánnyal kapcsolatban az ÁNTSZ-től. Az ügyvezető úgy érzi, a klub teljesen helyesen és szabályosan járt el. Máskülönben a liga korábban nem járványra, hanem tömeges gyomorrontásra is engedélyezte a halasztást a Zala Volán és a Szekszárd csapatának, akikkel semmi baja az ügyvezetőnek, ám azt nem érti, hogy a Soproni Postás miért esik más elbírálás alá, mint a többi klub.

Alessandra belelendült, Török botrányt kavart

Amint az várható volt, a GySEV fölényesen verte a bajnoki tabella alsóbb régióiban tanyázó Baja együttesét. Az külön pozitívum, hogy Alessandra kezd játékba lendülni. A világbajnok brazil center 24 percet játszott, ezalatt huszonhat pontot és tizenkét lepattanót szerzett. Az előző mérkőzéseken még hadilábon állt a személyi dobásokkal, ezúttal viszont tizenháromból tízet jó helyre küldött.
Ami viszont érthetetlen volt: Török Zoltán ügyvezető harmadik negyedbeli teátrális kirohanása a játékvezetők ellen. Biztos hibáztak a bírók, ám kevesebbet, mint a Bourges elleni összecsapáshoz hasonlóan a harmadik negyedben ezúttal is széteső soproni együttes tagjai. A csapat érdekében óriási hiba lenne átsiklani a nehezen minősíthető jelenet fölött, amely nem sportpályára való volt, és amellyel a sportvezető nem hozott dicsőséget Sopron városára, s a klub mögött a jórészt neki köszönhetően felsorakozó támogatókra. Ebben a szakaszban a hazai győzelmet már nem fenyegette semmi veszély. A GySEV-Orsi számára most következnek a nehezebb meccsek a BSE, a Diósgyőr és a Pécs ellen, és Török érthetetlen kirohanása felveti a kérdést, mi lesz azokon a találkozókon, ha a Baja elleni izgalmakat ennyire nem bírta az ügyvezető, miközben a vezetőedző Dirk Bevilaqua teljesen nyugodt volt.

Motiváció híján...

Másfél negyeden át tartotta magát az Ászok férfiegyüttese a debreceni Vadkakasok ellen, ekkor zónavédekezésre álltak át a hajdúságiak, s ez ellen támadásban nem tudott mit tenni a sörgyári együttes. A félidő végére könnyed, szellemes játékkal zicceriskolát bemutatva tizenöt ponttal elhúzott a vendégcsapat. Korábban is került már nagyobb hátrányba hazai pályán az Ászok, például a ZTE ellen, akkor azonban volt tűz a csapatban, és azt a találkozót hosszabbításra tudta menteni. Ezúttal azonban nem volt tartása a sörgyári együttesnek. Még jelentős előnye birtokában is sokkal harcosabban, elszántabban kosarazott a debreceni együttes. A hírek szerint jelenleg Sopronban anyagi gondok is akadnak. Azt nem tudni, ebből mi az igazság, ami viszont biztos, hogy ilyen hit nélkül kosarazva szerdán az Atomerőmű ellen is ugyanilyen sors vár az Ászokra. Arra a csapatra, amely a közelmúltban kupamérkőzésen, hazai pályán le tudta győzni a paksiakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaszparov kikapott a 15 éves azeri Radzsabovtól

A linaresi sakktorna második fordulójában az orosz Garri Kaszparov óriási meglepetésre a világos… Tovább olvasom