Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Visszatért a megyébe

Kifejezetten sikeres évadot hagyott maga mögött, mégis klubot váltott Molnár Levente. A korábban éveken át Győrben védő kapus a nyáron a másodosztályból felkerült, a Magyar Kupában pedig a fináléig menetelő Kispest csapatától igazolt Sopronba, a Matáv FC-hez.

Molnár Levente reméli, védéseivel hasznára lesz a soproni csapatnak.
Kifejezetten eredményes évadot tudhat maga mögött, hiszen a Kispesttel feljutott az élvonalba, ráadásul döntőt játszott a Magyar Kupában. Nemzetközi mérkőzése(ke)n is védhetett volna, mégis váltott. Adódik a kérdés, miért? Nem hosszabbították meg a lejáró szerződését? – kérdeztük a soproni klub új kapusától.

– Nem erről van szó, hiszen a szezon lejártával még élőszerződésem volt a Kispesttel – válaszolta Molnár Levente. – Ezt azonban közös megegyezéssel felbontottuk, de hogy ez miért alakult így, arról nem szeretnék beszélni, lényeg az: jobbnak láttam, ha váltok.

– Egy ilyen sikeres évad után gondolom, nagyon „kapós" lett, válogathatott az ajánlatok közül...

– Egyáltalán nem. A soproniak előtt csupán a másodosztályú Tatabánya érdeklődött irántam. Én azonban mindenképpen első osztályban szerettem volna védeni. Jött a soproniak ajánlata, én pedig elfogadtam.

– Honnan indult a pályafutása?

– Erdélyi, azon belül is marosvásárhelyi vagyok, ott kezdtem védeni. Magyarországon először Kecskeméten voltam kapus, aztán védtem a Vasasban, majd több éven át az ETO-ban, s végül Kispesten.

– Akkor ellenfélként nyilván többször járt már Sopronban. Milyen emlékei vannak a Matáv FC stadionjáról?

– Elég vegyesek... Hirtelenjében két vereség ugrik be nekem. A Kispesttel, ha jól emlékszem, három- vagy négy-kettőre kaptunk itt ki, az ETO csapatával pedig, még Varga Zoltán edzősködése idején, „beleszaladtunk" egy négy-nullás vereségbe. Remélem, ahogy azóta a stadion, úgy majd az én emlékeim is megszépülnek az itt töltött időszak során.

– Elég kemény vetélytársa akadt, hiszen egy fiatal, olimpiai válogatott „kollégával", a Debrecenből érkezett Balogh Jánossal kell megküzdenie majd az első számú kapus posztjáért...

– Nincs ezzel semmi baj, remélem, hogy a kettőnk egészséges rivalizálásának a csapat látja majd hasznát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példaképe lehet a fiataloknak is

Vincze Ottót három évre igazolta le az ETO FC. A labdarúgó szerződtetése a szurkolók és a… Tovább olvasom