Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 5°C | 13°C Még több cikk.

Visszatér családi gyökereihez

Virág édesapja, Szalay Ferenc napjainkban Szolnok polgármestere. Ezer szállal kötődik a kosárlabdához.

Szalay Virág, a SEAT Foton Győr irányítója nyáron Szolnokról érkezett Győrbe. Oda, ahova családi szálak fűzik: nagyapja a Győri Dózsa atlétaedzője, szakosztályvezetője volt, édesapja pedig a városból indulva lett napjainkra Szolnok polgármestere. Ráadásul ma Győr–Szolnok mérkőzést rendeznek az NB I-ben.

Szalay Virág, a SEAT Foton Győr irányítója a nyári átigazolási szezonban Szolnokról érkezett a Rába-parti együtteshez. Érdekesség, hogy családi kötődése is van a városhoz. Nagypapája, idősebb Szalay Ferenc ugyanis évekig a Győri Dózsa atlétaedzője, később pedig szakosztályvezetője volt. Így a Szalay név ismét visszatért a város spor téletébe.

A kosaras elmondta: nem sok emléke van a nagyapjáról, csupán az esztergomi családlátogatások során találkozott vele. Az idős sportember ugyanis sokáig abban a városban élt. A fiatal irányító tőle is örökölhette a sport szeretetét.

A bajnokság alapszakaszából egyébként hat forduló telt el és a játékmester szerint összességében jól kezdték a pontvadászatot.

„A kötelezőnek tűnő meccseket sikerült megnyernünk, az erősebb el- lenfelekkel szemben pedig helytálltunk. Igaz, elképzeléseinket nem mindig tudtuk megvalósítani és elkövettünk néhány hibát is. A saját teljesítményemet elég hullámzónak értékelem. A felkészülésem jól sikerült, az első két meccsen nem is volt gond, utána azonban éreztem, hogy valami nem stimmel. Jó viszont, hogy a csapatban remek az összhang közöttünk ."

Az irányító ma korábbi együttese ellen lépp ályára, a Szolnok látogat az egyetemi csarnokba.

„Nagyon izgulok, hiszen régi társaim ellen szerepelek. Számunkra roppant fontos lenne a győzelem. Úgy érzem, a két gárda hasonló játékerőt képvisel. Remélem, mi kerülünk ki győztesen a párharcból."

Virág édesapja, Szalay Ferenc napjainkban Szolnok polgármestere. Ezer szállal kötődik a kosárlabdához.

„Játszottam az élvonalban és bajnokcsapat másodedzőjeként is dolgoztam. Győrhöz csupa kellemes emlék köt, többször is jártam már a városban, ahol rokonaink élnek. Szívesen emlékszem vissza az itt eltöltött nyarakra. Tíz évig eveztem, a versenyek kapcsán is voltam a városban."

A szolnoki városvezető hozzátette: lányát tehetséges, szorgalmas, küzdő típusú játékosnak tartja, akinek nyáron szüksége volt a váltásra.

„Egy számára idegen városban állhat a saját lábára, így válik igazán felnőtté. A lelkét néha ápolni kell, mint minden lánynak egyébként. Sajnos más irányú elfoglaltságaim miatt nem tudok ott lenni a pénteki meccsen."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvott a Mosonmagyaróvár

Rendezési hiányosságok miatt megóvta a Felcsút elleni mérkőzését az MTE 1904 csapata. Tovább olvasom