Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Visszalépett a Petőháza csapata!

Benne volt a levegőben, ám természetesen az érintettek az utolsó pillanatig bizakodtak, hogy lesz kiút, lesz megoldás. Hétfőn éjszaka, az önkormányzati ülést követően kiderült: a Petőháza SE NB II-es labdarúgócsapata visszalép a bajnokságtól.
A honi profi és amatőr futballban tapasztalható válság elérte megyénket is, egy nagy múltú együttes volt kénytelen anyagi okok miatt visszalépni a pontvadászattól.
– Eddig reménykedtünk, de most már ki kell jelentenünk, nincs tovább, visszalépünk – mondta Piskolti Béla, a Petőháza SE szakosztályvezetője. – Az önkormányzat képtelen volt több támogatást nyújtani, a mostani feltételekkel pedig felelőtlenség lett volna nekivágnunk a tavaszi idénynek. Rendkívül csalódott vagyok, hittem benne, hogy valamilyen módon sikerül tisztességgel befejeznünk a bajnokságot a Hummel-csoportban.

– Mi lesz a játékosok sorsa?
– Érezve a bajt, sokan már időközben eligazoltak tőlünk, akik viszont kitartottak, azoknak mindenképpen erkölcsi kötelességünk segíteni csapatot keresni. A felnőtt futballistáinkat nyárig kölcsönbe adjuk, tervünk szerint ugyanis, a szabályoknak megfelelően nyáron benevezünk a megyei első osztályba. Ifjúsági és serdülőgárdáinkat viszont tovább versenyeztetjük, azaz ők folytatják a bajnokságot. Természetesen gyönyörű létesítményünk karbantartásáról is az eddigi módon gondoskodunk, mert ugyan az NB II-nek búcsút intettünk, de a labdarúgása tovább él községünkben.
A szabályok értelmében a visszalépett csapat lejátszott mérkőzéseinek eredményét törlik, így a Petőháza „kiszállása" változásokat hoz a Hummel-csoport táblázatában, amelyben így tavasztól már csak egyetlen megyebéli gárdánk, az MTE szerepel majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becker szívesen játszana Graffal párost

Boris Becker, a németek háromszoros wimbledoni győztes teniszezője kijelentette, hogy szívesen… Tovább olvasom