Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Viski izgalmas hete

Az első válogatóversenyt követően számos kérdés maradt nyitva a hétvégi szegedi válogató, felnőtt országos bajnoksággal kapcsolatban.

Viski Erzsébet
Az első válogatóversenyt követően számos kérdés maradt nyitva a hétvégi szegedi válogató, felnőtt országos bajnoksággal kapcsolatban. Az igazi izgalmak – miként tavaly is – a hölgyeknél várhatóak, de a többi szakágban is vannak még eldöntendő kérdések.

Az első válogatóverseny óta eltelt időszak szinte kizárólag a női K2 500 körüli eseményekről szólt, pedig van egy 25 éves versenyzőnő, Viski Erzsébet, kilencszeres világbajnok, aki sportpályafutása és az egész élete szempontjából is döntő fontosságú hét előtt áll.

– Az előzetes nevezési listából kiderül, hogy csak egyes számokban indul. Miért?

– Edzőmmel, Simon Miklóssal úgy döntöttünk, hogy az első válogató eredményeinek ismeretében az egyesekkel próbálkozunk.

– Ha már az első válogatót említette, azóta szinte mindenki csak a Paksy, Benedek és a Kovács, Janics párossal foglalkozik, pedig az ön K1 500 méteren szerzett második helyének köszönhetően élete egyik legnagyobb lehetősége, a felnőtt Európa-bajnoki egyes indulás előtt áll.

– Szerencsére jó formában versenyzek, így valóban van lehetőségem – bár nem szeretném még kimondani –, hogy első alkalommal induljak felnőtt világversenyen egyesben. Utoljára 1998-ban ifi EB-n indultam egyes hajóban. Jó régen volt…

– Számít azért arra, hogy a kapitány valamelyik négyes hajóba is beválogatja?

–  Igen, nagyon reménykedem benne, hogy a két válogatón mutatott teljesítményemmel bekerülök valamelyik, esetleg több, négyes egységbe is.

– Mit vár a hétvégi Hídépítő-kupától?

– Kellőképpen felkészültünk, sőt, volt két szabadnapom is, amit csak a tanulásra tudtam fordítani, ezért nem izgulok egyik miatt sem. Csütörtökön ugyanis leállamvizsgázom az ELTE-TOFK óvodapedagógus szakán, a hétvégén pedig mindent elkövetek, hogy egyesben elindulhassak életem első felnőttvilágversenyén.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,8 milliárd forintba kerül a győri ETO Stadion átépítése

A keleti lelátó alapozásával folytatódott a győri ETO Stadion átépítése. Az öltözőépületet és… Tovább olvasom