Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Vincenzo Cosco az FC Sopron új edzője

A 43 éves olasz Vincenzo Coscót nevezték ki az új olasz tulajdonosok az FC Sopron labdarúgócsapatának élére.

Mégsem Ciro Murót, hanem a 43 éves olasz Vincenzo Coscót nevezték ki az új olasz tulajdonosok az FC Sopron labdarúgócsapatának élére.

– Arra kérnénk, mutassa be saját magát, beszéljen játékos- és eddigi edzői pályafutásáról.

– Játékosként nem tudhatok magam mögött igazán nagy karriert, a harmadosztályig vittem. Tizenkét éve edzősködöm, és eddig többnyire harmadosztályú együtteseknél dolgoztam, ám ott több gárdával is bajnoki címet nyertem. Edzősködtem a Pagamese, a Provanto, Valle di Sangro, az Isernia és a Campobasso csapatánál – mondta a Sopron új trénere.

– Ezek szerint jól sejtjük akkor, a magyar első osztály nagy kihívás önnek.

– Bárhol, ahol eddig dolgoztam, mindenütt nagy kihívásnak tekintettem a munkát, függetlenül attól, hogy milyen ligában is szerepelt a csapatom. Mindenhol a lehető legtöbbet próbáltam kihozni a játékosokból és ez Sopronban is így lesz.

– Ha jól tudjuk, látta a Sopron Újpest elleni mérkőzését.

– Amikor megérkeztem, már három nullára vezetett az ellenfél. Tisztában voltam azzal, hogy elég zaklatott időszakot tud maga mögött az együttes és azzal is, hogy sok volt a sérült játékos. Tény, hogy dekoncentráltan futballoztak a soproniak, de úgy gondolom, az előzmények ismeretében nem lehet haragudni rájuk. Nagyon sajnálom azt, ami a vezetők és az általam játékosként ismert és tisztelt, nagyra tartott Détári Lajos között történt.

– A játékosokkal történt megbeszélésen nyilván értékelte a szombaton ön által látottakat. Az egész csapat előtt nagyon keményen bírált?

– Nem, a dekoncentráltság nem az ő hibájuk volt, inkább taktikai jellegű dolgokról beszéltünk, az ebben látott hiányosságokra próbáltam rávilágítani, úgy a közös megbeszélésen, mint az egyénileg történt párbeszédek során.

– Hogy áll össze a szakmai stábja?

– A napokban érkezik Olaszországból egy erőnléti és egy kapusedző, akik honfitársaim, ismerem őket és megbízom bennük.

– A héten két fontos mérkőzést is játszik a csapat, előbb a Ligakupában, majd a bajnokságban. Mit tekint a legsürgősebb feladatának?

– Úgy gondolom, az első és legfontosabb az lenne, hogy minden a helyére kerüljön és minden rendben legyen a játékosoknál. Most elsősorban a labdarúgók mentális állapotát kell rendbe tenni. Nagyon nagy baj, hogy a szombati bajnoki mérkőzésen a sárga lapjai miatt nem szerepelhet a csapatkapitány, Pintér Zoltán. Egy hozzá hasonló erős vezéregyéniséget addig jó lenne találni valahogy...

– Meddig szól a szerződése, és milyen elvárásokat fogalmaztak meg önnel szemben?

– A szerződésem a mostani bajnoki szezon végéig szól, ám hogy az elvárásokról érdemben lehessen beszélni, ahhoz nekem meg kell ismernem a magyar mezőnyt, ezen túlmenően azt gondolom, az elvárásokat inkább a tulajdonosoknak kellene megfogalmazniuk.

– Családja is önnel tart?

– Nem, gyermekeim iskolába járnak, ők otthon maradtak.

Október végéig mindent kifizetnek

A soproniak új edzője azon, hogy minden rendben legyen a játékosok körül – többek között – azt is érthette, hogy az eddig elmaradt pénzüket, tartozásukat megkapják. Ezzel kapcsolatban, mint mondta, ő nem illetékes nyilatkozni, erről Ambrus András alelnök adott tájékoztatást, aki kifejtette: pénteken a labdarúgók megkapják a szeptemberi bérüket, a korábbról elmaradt járandóságokat pedig október végéig részletekben rendezik a tulajdonosok.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Zsivótzky: újabb nagy egyéniség távozott

Életének 71. évében, súlyos betegség után elhunyt Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető, a… Tovább olvasom