Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Villámkarrier Győrtől a válogatottig

A megyében Sopron számít a kosárlabdázás fellegvárának, a magyar férfiválogatott egyik fiatal tehetsége mégis Győrből származik. Bencze Zoltánról azonban a megyeszékhelyen sem tudnak.
Bencze a Győri KC, majd a többszörös bajnok Albacomp centere a Jedlik iskolacsapatából indulva villámkarriert futott be. Az 1981-es születésű, 212 centiméter magas, 109 kilogramm súlyú kosaras ugyanis kis túlzással előbb került be a válogatottba, mint hogy lett volna ideje alaposan megtanulni a sportág szabályait.
– Néhány évvel ezelőtt, tizenhét évesen kezdtem el kosarazni, előtte még hobbiszinten sem űztem a játékot – mondta Bencze Zoltán. – A Jedlik Ányos iskolában harmadikos voltam, amikor Szalai József testnevelő tanár megszerettette velem a kosárlabdát. Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy a palánkok alatt ragadtam, s ma már az ország egyik legjobb csapatában szerepelek.

Bencze Zoltán (jobbra) rövid idő alatt jutott el a válogatottságig.
– Hogyan került az Albacomphoz?
– A barátaimmal vettem részt Budapesten egy streetballgálán, ahol egy menedzser felfigyelt rám, s több egyesületet is ajánlott, végül én az érettségi után a székesfehérváriakat választottam.

– Gondolom, nem bánta meg...
– Nagyon jól érzem itt magam. Az előző két év sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt sokan várták, most viszont jól megy a szekér. Remélem, sikerül visszaszereznünk a bajnoki címet.

– Nemcsak a csapatnak, önnek is jól mehet a játék, ha már a válogatottba is bekerült.
– Nincs okom panaszra. Ami a válogatottságot illeti, felemelő érzés volt, mikor a Pannon-kupán bemutatkozhattam a nemzeti gárdában.

– Mit gondol, minek köszönhető, hogy pár év alatt ilyen szintre eljutott?
– Alighanem szerencsém volt.

– Azért ehhez kell „némi" tehetség is...
– Lehetséges, de az előbbire legalább akkora szükség volt. Jókor voltam ugyanis jó helyen.

– Mik a tervei a kosárlabdában?
– Szeretnék külföldre szerződni. Ha megközelítőleg olyan pályafutást elérek, mint egyik példaképem, Dávid Kornél, akkor már elégedett lehetek...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végzett munka gyümölcse

Újabb bravúrt hajtott végre a Győri Tento-ETO, hiszen a férfi kézilabda-bajnokság hétvégi… Tovább olvasom