Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Vilcinskas idén már nem játszhat

A Soproni Ászok-SMAFC férfi kosárlabdacsapa az eddigi hat bajnokiját, sőt, Szombathelyen első számú centerét is elveszítette. A bokasérülést szenvedett litván Vilcinskasra idén már nem számíthat a szakvezetés.

Szalai János vezetőedző a Falco otthonában elszenvedett csúfos vereség után felajánlotta lemondását. Ezzel kapcsolatban a hét elején dönt a vezetőség.

Mit gondol, a hétvégi, ZTE elleni meccsen is Szalai dirigálja a csapatot? – kérdeztük Szlávik Gábort, a SMAFC korábbi és az egyesített klub egyik jelenlegi ügyvezetőjét.
– A vezetésben megoszlanak a vélemények abban a tekintetben, hogy elfogadja-e az edző lemondását – mondta Szlávik. – Véleményem szerint nem szabad csak az edzőn elverni a port, a héten beszélünk a játékosokkal is. Az eddigi meccseken ugyanis csupán hárman hozták azt, amit a vezetés vár tőlük, Rawlins, Palotai és Preiner, a többiek viszont juttatásaikhoz és tudásukhoz képest mélyen az elvártak alatt teljesítettek.

A SMAFC vezetésére korábban sem volt jellemző, hogy pár rossz meccs után pánik tört volna ki. Azt se felejtsük el, hogy az elmúlt hat meccsen kikkel játszottunk, s mit tűztünk ki célul. Az ellenlábasaink közül csak a Péccsel találkoztunk idegenben, ahol hosszabbítás után kaptunk ki. Nem is annyira az eredménytelenség, inkább a mutatott kiábrándító játék miatt vagyok szomorú. Ezen kell változtatni. A SMAFC-os oldal nem híve az edzőváltásnak, viszont vannak a vezetésben, akik inkább ezt szorgalmaznák.

– Nyilván a vezetőség volt SÁKC-os részére gondol. Azt rebesgetik, hogy a klubvezetésben elég éles nézetkülönbségek vannak...
– Vannak dolgok, amiket máshogy látunk, de úgy gondolom, ezt nem kell kiélezni. Szerintem nem is baj az, hogy a vezetőségben nem bólogat mindenki, hanem vannak véleménykülönbségek.

– Mi a helyzet Vilcinskasszal?
– Két első bokaszalagja elszakadt, s idén már nem játszhat. Centerposzton most nagy a gond.

– A napokban szerződtették McDanielt, aki nyilván nem két fillérért jött Sopronba...
– Az ő szerződtetése nem érinti a klub idei költségvetését, egy külső támogató fizeti a kosarast.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalai jános felajánlotta a lemondását

Kosárlabda Falco KC 108 S. Ászok- SMAFC 71 (34–16, 24–21, 30–22, 20–12)… Tovább olvasom