Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Világsztárokat is láthatnak az ETO-táborozók

Javában zajlik a Győri Audi ETO KC első nyári kézilabda tábora, amelyet a 13-14 éves korosztálynak szervezett a klub.

Az egyhetes edzőtábor során nemcsak magas színvonalú edzések zajlanak, hanem világsztárok tréningjét is meglátogatják a kézilabda palánták. Ugyanis nemcsak a BL-győztes ETO felkészülése zajlik jelenleg Győrött, hanem az olimpiai és világbajnok norvég nemzeti válogatotté is.

A 83 lányt közel 200 jelentkező közül választották ki a Róth Kálmán vezette helyi utánpótlás edzők, így jött össze a tábor igencsak színes összetétele, hiszen nemcsak az egész országból érkeztek a játékosok, hanem Romániából, Szlovákiából és Ausztriából is. A lányok nagy része év közben saját klubjában edz, és a diákolimpián, valamint a korosztályos bajnokságokon versenyez. Az edzőtáborban négy csoportban négy professzionális edző foglalkozik velük naponta általában két edzésen, és igyekszik a kézilabda tudásukat csiszolni, illetve a játék iránti szeretetüket fokozni. Hét végén egy mini tornán meg is mérkőzik a négy csoport egymással, így a gyerekeknek lehetőségük nyílik versenyhelyzetben is megmutatni a tudásukat. A színvonalas edzéseken és az egyéb programokon túl a lányok számára mégis a BL-győztes csapat edzésének meglátogatása jelenti majd a legnagyobb élményt, és szerencséjükre külföldi világsztár csapatot is láthatnak edzés közben: a Győrött edzőtáborozó norvég nemzeti válogatott személyében.


„A tábor résztvevői két dologban biztosan egységesek: mindannyian imádnak kézilabdázni, és nagy szurkolói az ETO-nak. – emelte ki Róth Kálmán, a Győri Audi ETO utánpótlás igazgatója, a tábor szakmai vezetője. Legfőbb célunk az eseménnyel természetesen az, hogy minél több kislánynak megadjuk a lehetőséget, hogy a legnagyobb utánpótlás bázissal rendelkező, és legeredményesebb hazai női kézilabda klubban próbálják ki magukat. Fontos számunkra azonban a tehetségkutatás is, hiszen sohasem tudjuk, honnan kerül ki a következő Görbicz vagy Pálinger. Akiben látjuk a kibontakozás lehetőségét, igyekszünk az Audi ETO Kézilabda Akadémiára meginvitálni, és tovább gondozni a tehetségét." – tette hozzá Róth Kálmán.


Az egyik táborozónak, a fertőszentmiklósi Markó Rékának az éppen norvég színekben tréningező Heidi Lökét is sikerült egy fotóra elkapnia: „Óriási élmény számunkra az egész hét, és főleg az, hogy ma a világ legjobbjait láthattuk edzés közben. Nagyon kemény munkát végeznek, egyszer szeretnék én is ilyen szinten edzeni és versenyezni." számolt be lelkesen Réka az élményeiről.

Az egyhetes edzőtábor a résztvevőknek teljesen ingyenes, és külföldről is pályázható, így szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül bárkinek esélye van a részvételre. A Klub célja, hogy a táborból hagyományt teremtsen, növelve a tehetséges kézilabdázó lányok felkutatásának és felkarolásának esélyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb: kilenc győri induló már biztos

Harminckilenc versenyzőből álló csapat képviselheti Magyarországot a németországi kajak-kenu világbajnokságon. Tovább olvasom