Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Világszínvonalú világverseny

Jól vizsgázott a győri egyetemi csarnok és a 15. egyetemi-főiskolás asztalitenisz-világbajnokság szervezői és rendezőgárdája. A nemzetközi ellenőrző testület a legjobb osztályzattal illette a viadalt.

A Győrött megrendezett egyetemi-főiskolás vb színvonala igen magas volt. Ehhez elsősorban az igen képzett ázsiaiak járultak hozzá. A kínai Liu Guozeng három aranyérmével fényesen igazolta, nemhiába foglalja el a jelenlegi világranglista ötödik helyét. Megnyerte a férfi egyéni, Kjuiu Yike oldalán a férfi páros és Bay Yang oldalán a vegyes páros versenyszámát is.

Mellettük az európaiak csak tisztes helytállásban reménykedhettek, ám soraikban a három bronzérmet szerzett magyarok igazán kitettek magukért. A nemzetközi asztalitenisz-életben fontos szerepet betöltő, Győrött megjelent szakemberek elismerően nyilatkoztak a versenyek színvonaláról, a rendezés körültekintő, minden részletre kiterjedő voltáról.

Várnagy András, a szervezőbizottság tagja: „Tudtommal eddig Győrben ez volt az első olyan sportrendezvény, amelyen öt világrész versenyzői voltak jelen. Mindannyiuk örömére szolgált, hogy a rendezvény ideje alatt az egyetem angol nyelvű kiadványában naponta friss információk, fotók jelentek meg a vb-ről."

A rendezvény sikerében elévülhetetlen részt vállaltak azok a fiatalok, akik a külföldről érkezett küldöttségek mellett töltötték be az összekötő szerepkört. Főfaji Edit, a vb-n közreműködött negyvennégy hosztesz csapatfőnöke örömmel összegezte a versenyzőktől, a közeli és távoli országokból érkezett vendégektől befutott elismerő véleményeket.
Kuti József, a vb szervezőbizottságának titkára úgy gondolja, az egyetemi sportcsarnok eddig nem látott, új arcát mutatta.

Volt már házigazdája szép kulturális és más ünnepi eseményeknek, de igazi nagy sporteseményre most öltötte legünnepibb formáját. A sportág eddigi 14 egyetemi-főiskolás vb-je után ez volt a legnépesebb, a valóban öt kontinensre kiterjedő világbajnokság. Jó érzést váltott ki a nemzetközi ellenőrző testület véleménye, amely szerint Győrben ideális feltételeket teremtettek a vb-re.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamar elszálltak a magyar remények

12. perc: Huszti egy ártalmatlannak látszó szituációban lekönyökölte Srnát, ezért az angol… Tovább olvasom