Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Világot jelentő deszka

Duisburgban szerdán elkezdődtek az idei világjátékok. A győri wakeboardos, Kaposi Dóra is ott van.

Duisburgban tegnap elkezdődtek az idei világjátékok. A hatvanhárom magyar versenyző között az Európa-bajnok győri wakeboardos, Kaposi Dóra is ott van.

Az olimpiához hasonló ünnepélyes megnyitóval elkezdődtek tegnap a világjátékok versenyei. A viadaloknak ezúttal a németországi Duisburg ad otthont. A tizenegy napon keresztül tartó nemzetközi eseményt mindig az ötkarikás játékok utáni évben rendezik meg, kizárólag olyan sportágak részvételével, amelyek nem szerepelnek az olimpia programjában. Legutóbb Japánban, közelebbről Akitában 26 sportág közel 2500 versenyzője küzdött meg egymással. Idén a legutóbbi kilenc helyett már hatvanhárom sportoló képviseli a magyar színeket.

Wakeboardban három magyar száll vízre, köztük lesz a győri Kaposi Dóra is. A mindössze 17 esztendős lány már kilencévesen a deszka és a hullámok szerelmese lett. Ebben nem kis szerepe volt az édesapjának, aki maga is versenyez, sőt, 1994-ben ő volt az, aki megismertette a magyar fiatalokkal az addig még teljesen ismeretlen wakeboardot. Dóra korosztályos Európa-bajnoknak és világbajnoki ötödik helyezettnek vallhatja magát. Utóbbit éppen a mostani világjátékok színhelyén, Duisburgban érte el. A nemzetközi színtér mellett hazai környezetben is bizonyított: 2001-ben magyar bajnok lett. A bírók egyébként az ugrások nehézségét, a kivitelezési színvonalat, valamint a teljes összképet pontozzák.

Kaposi Károly, az édesapa a Kisalföld érdeklődésére elmondta: Dórának nehéz dolga lesz a német városban, hiszen a fiatalokat és az idősebbeket együtt értékelik, azaz nem lesznek külön kategóriák. A hölgyek mezőnyében tízen, míg a férfiaknál húszan állnak deszkára. A verseny komolyságát jelzi, hogy a sportolók a közelmúltban Lamperth Mónika belügyminiszter jelenlétében esküt tettek. Az állam egyébként magára vállalta a költségeket, több tízmillió forinttal támogatja a nemzeti színeket képviselő sportolóinkat.

Kaposi Dóra szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani és úgy érzi, akkor a jó eredmény sem marad el. A tervek szerint már hétvégén vízre kell szállnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stark Péter Angliában

A hónap végén kezdődik az élvonalbeli bajnokság. A felkészülés felén van túl az élvonalbeli Győri… Tovább olvasom