Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Világkupa-versenyre utaznak

Megnövekedett fontossága volt az idei Kisalföld-kupa meghívásos 10 méteres futócéllövő versenynek, hiszen ezen dőlt el az utazók végleges névsora az egy hét múlva Plzenben sorra kerülő, olimpiai kvótát osztó Világkupára.
(illusztráció)
Ez a csehországi Világkupa pedig a Kínában és Ausztráliában megrendezettek után a harmadik a sorban, s az első, amelyen a magyar futócéllövők is olimpiai kvótát szerezhetnek. Nos, a győri versenyen valóban mindenki kitett magáért, hiszen többszörös bajnokunk, Sike József (BHSE) az érvényes (587 körös) világcsúcsnál jobb eredménnyel, 592 köregységgel nyerte a 30+30 lövéses versenyt, s ezzel megdöntötte az általa 591 körrel tartott országos csúcsot. Mögötte a második helyen a fiatal győri ifj. Laczik Zsolt (Patent Győri LK) végzett 575 körrel, mindössze két köregységgel maradva el az igen erős országos juniorcsúcstól. A harmadik helyen 569 körrel Szabó Tibor (UTE) végzett.
Ezzel kialakult a Plzenbe utazó négyes, mivel a győri dobogós helyezettek mellé az 565 körrel negyedik helyen végzett keszthelyi Ángyán Józsefet sorolták.
A nők versenyét (20+20 lövés) Máté Edit (PLE) nyerte 365 körrel.
A juniorok versenye ezen a Kisalföld-kupán azért volt nagyon fontos, mert itt dőlt el, hogy a június közepén ugyancsak Plzenben sorra kerülő olimpiai reménységek nemzetközi versenyére milyen összetételű magyar csapat utazik. A győri Szigeti Dávid, a mezőny egyik legfiatalabbja igen meggyőző versenyzéssel győzött a juniorok között, 536 körös teljesítményével sikerült maga mögé utasítania a keszthelyi és a fővárosi ellenfeleket is. Így a korosztály legjobbja, ifj. Laczik Zsolt mellett ő is az utazó keret tagja lett, csakúgy, mint a keszthelyi Keczeli Bianka (356 kör) mögött a második és harmadik helyen végzett két győri kislány, Hídvégi Katalin (351) és Bujtor Gabriella (316).
Az Écsi LK versenyzői tavalyi sikerüket megismételve újból elnyerték a legjobb csapatnak járó vándordíjat Gyöngyösfaluban, az Aqua-kupa nemzetközi versenyen, ahol zalaegerszegi, bakonyszentlászlói, bajai, zsirai, pécselyi és dunaszerdahelyi csapatokat előztek meg. Egyéniben több dobogós helyezést szereztek: légpisztolyban az écsi, Horváth Gábor, Tóth Sándor, Tóth Sándorné%_, ifj. Horváth Gábor összetételű együttes nyerte a csapatversenyt, az ifiknél ifj. Horváth a második, a nőknél Tóth Sándorné%_ a harmadik. Légpuskában ugyancsak ők szereztek két harmadik helyet és a csapat is harmadik lett. Sportpisztolyban ifj. Horváth a fiatalok versenyét nyerte, Tóth Sándorné%_ a nőkét, csapatban is elsők voltak, Pulai Balázs pedig a fiataloknál harmadik, az écsi ifjúsági együttes ugyancsak harmadik. Kispuskában a felnőttcsapat első, az ifjúsági harmadik lett, ifj. Horváth, Horváth Gáborné és Pulai Tamás kate-

góriájában második, Horváth Gábor pedig harmadik helyen végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokcsapat köszöntése

A Győri ETO FC vezetői a szerdai, Matáv Sopron elleni találkozó szünetében köszöntik a húsz évvel… Tovább olvasom