Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Világcsúcsot lőttek Ikrényben

Hétvégén az ikrényi sportcsarnok adott otthont a Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenynek.
A viadalon nem hivatalos világcsúcs is született. Rangos mezőny gyűlt össze hétvégén az ikrényi sportcsarnokban rendezett Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyen, mely Európa-bajnoki válogató is volt. Nyolc ország képviselői, olimpiai, világ- és Európa-bajnokok álltak lőállásba. Teljesítményüket élénk érdeklődés kísérte. Az első napon légpuskában Sidi Péter (599+102,2 köregység) és dr. Krzyzewsky Beáta (395+102,9) ezüstérmének, illetve légpisztolyban Karacs Zsolt (574+100,8) bronzérmének tapsolhattak a szurkolók.

Futócél kategóriában elsöprő magyar siker született. A 30+30 lövéses számban sorrendben Si - ke József (573), Tasi Tamás (570) és Kaszás Zoltán (568) végzett az első három helyen. A junior fiúknál a Győri LK két versenyzője, Boros László (559) egyéni csúccsal első, míg Dávid Balázs (528) harmadik lett.

A különböző szakágak legjobbjai díjakat vehettek át. Sidi Péter (légpuska), Sike Renáta (légpisztoly), Keczeli Bianka (futócél) és Kocsis Norbert (utánpótlás) egyaránt elismerésben részesült. A kiváló eredmények a második nap sem maradtak el. Futócélban a 40 vegyes számban Sike József (386), Tasi Tamás (384), Szabó Tibor (372) lett a végső sorrend.

A junioroknál Boros László (368) újabb aranyérmet és egyéni csúcsot ért el, míg Dávid Balázs (351) bronzérmes lett. Boros László egyébként egy korábbi válogatóversenyen is ilyen kiválóan teljesített, így jó eséllyel pályázik arra, hogy részt vegyen a franciaországi kontinensviadalon. Laczik Zsolt, az országos szövetség elnökségi tagja elmondta: a tehetséges sportoló utazása azonban veszélyben van, hiszen a költségeket nem tudja vállalni az egyesülete.

A keszthelyi Borsos Bence (357) második lett. Légpuskában Veres Ádám (589) vehetett át ezüstérmet. Légpisztolyban az ausztrál Aspandiyarova Dyna (395) nem hivatalos világcsúcsot ért el. Hivatalosat ugyanis csak világbajnokságon, Európa- bajnokságon vagy olimpián lehet lőni. Ebben a számban Csonka Zsófia (388) harmadik lett. A junior lányoknál Ei s e l t Ju d i t (375) első lett, megelőzve Nemes Adriennt (373). A fiúknál Pál Balázs (575) második helyezést ért el. Légpuskában a felnőttek között Sidi Péter második (597), míg Kováts Ádám (593) harmadik lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legismertebb kollégiumlakó

Dudás Ádám a gyõri Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium legismertebb lakója. Remekül érzi magát az intézményben. Hamarosan az Európa-válogatottban szerepel. Már megkapta a részletes programot is. Jókedvûen érkezett vissza tegnap délután a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégiumba Dudás Ádám, a Gyõri ETO FC tehetséges labdarúgója, az intézmény valószínû legismertebb lakója. Tovább olvasom