Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Világbajnokságra készül

Vörös Viktória ötödik éve kickboxozik a győri Unicentrál Bull’s Kick-box SE színeiben. Cél a magyar bajnoki cím.

Vörös Viktória ötödik éve kickboxozik a győri Unicentrál Bull’s Kick-box SE színeiben. Már az ökölvívásban is kipróbálta magát: hat menet erejéig dr. Csábi Bettina volt az ellenfele. Célja a magyar bajnoki cím megszerzése és az ezzel járó világbajnoki szereplés.

A huszonhat esztendős Vörös Viktória korábban az összes, úgynevezett „tucatsportágat" kipróbálta, majd öt évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a továbbiakban a kickboxszal szeretne komolyabban foglalkozni.
 „Kevés testnevelésóránk volt, nekem pedig hatalmas a mozgásigényem – mondta Vörös Viktória. – Azért döntöttem a kickbox mellett, mert ez a sportág a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem agresszív és szinte minden testrészt megmozgat, mentális és fizikai felkészültséget egyaránt igényel. Vonzó volt az is, hogy itt egyénileg kell elérni a célokat.

Nem volt utolsó szempont az sem, hogy egy esetleges támadásnál meg tudom magam védeni és ez önbizalmat ad. Érdekelt a boksz is, ám ezzel a sportággal csak később, 2004 végén kezdtem el foglalkozni a győri Gladiátornál. A kettő egyébként remekül kiegészíti egymást."
Hat menet erejéig dr. Csábi Bettinával is bokszolt. A történet úgy kezdődött, hogy Bettina egy szlovák versenyzővel bokszolt volna, ám végül meghiúsult az összecsapás.

„Így kerültem a képbe én. A felkészülésre nem sok időm maradt, hiszen szerdán tudtam meg, hogy szombaton ringbe lépek ellene. Úgy érzem, hogy helytálltam, amelyet a szakma is elismert."

Közben a jó eredmények sem kerülték el. A másodosztályú bajnoki cím után az első ligában is szeretett volna győzni, ám a döntőben pontozással vereséget szenvedett Tápai Ágnestől. A nemzetközi színtéren is megállta a helyét.

„Tavaly a maribori Világkupán második, míg a nyíregyházin harmadik lettem. A nyílt horvát bajnokságon szintén a dobogó harmadik fokára állhattam fel. Szerencsére az idei év is jól kezdődött számomra. Az osztrák nemzetközi bajnokságot és a magyar pontvadászat első fordulóját is megnyertem a full-contact kategóriában, amelyben az elsődleges cél az ellenfél kiütése. A jó eredményekhez kellett az edzőm, Csányi János segítsége is."

November 2-án Szeged ad otthont a világbajnokságnak, ahol mindenképpen ott akar lenni.
„Ehhez természetesen meg kell nyernem a magyar bajnokságot, hiszen csak így képviselhetem a nemzeti színeket a vb-n. Csodálatos lenne hazai közönség előtt érmet szerezni" – mondta befejezésül Vörös Viktória.
Vörös Viktória kickboxban és ökölvívásban is elszántan készül.
Fotó: HBE (Kisalföld-archívum)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellép holland parlament futballhuligánok ellen

A holland parlament azt fontolgatja, hogy a nézők kizárásával rendezik meg azokat a… Tovább olvasom