Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Világbajnokot igazolt a Patent

A sportág egyik legeredményesebb hazai képviselőjét igazolja le a Patent Győri Lövész Klub. Sike József személyében egy többszörös világ- és Európabajnok versenyez ezentúl győri színekben.
Szenzációs átigazolási hírről értesült a Kisalföld: Sike József többszörös világ- és Európabajnok sportlövő Győrbe igazol.

„A hír valóban igaz, már csak az átigazolási lapot kell a szövetségben leadni, Sike József onnantól kezdve hivatalosan is a Patent Győri LK sportlövője lesz" – erősítette meg az információt Laczik Zsolt, a győri egyesület vezetőedzője.

A többszörös világ- és Európa-bajnok Sike József hamarosan győri színekben versenyezhet. Fotó: Kisalföld-archív
A többszörös világ- és Európa-bajnok Sike József hamarosan győri színekben versenyezhet. Fotó: Kisalföld-archív

– A klub, a város életében is nagy jelentőségű a leigazolása. Amellett, hogy eredményes versenyző, rendkívül korrekt ember, igazi példakép – mondta Sike Józsefről a sportvezető.

Sike egyéniben kétszeres világbajnok, Világkupán hatszor diadalmaskodott, szintén hatszoros Európa-bajnok és olimpián egy 4. és egy 5. helyezést is szerzett. Nem véletlen, hogy korábbi klubja, a Honvéd honlapján egyszerűen csak azt írják róla: bármilyen versenyen elindul, éremmel tér haza.
„Nem valami biztató a helyzet a Honvédnál, a fővárosi klubnál nem kap megfelelő támogatást a sportág. A győri klub ezzel szemben az az egyesület, ahol nagyon fontos, sőt, elsődleges a futócéllövészet. Ezért is döntöttem a váltás mellett – mondta ezt már Sike József az átigazolással kapcsolatban. – Nem is véletlenek a jó eredmények, hiszen Keszthelyen kívül egyedül Győrben vannak olyan gépek, amilyeneket a nemzetközi versenyeken használnak."

Sike József egyébként Szegeden él.
„Bár vannak rokonaim Győrben, valószínűleg nem költözöm a városba. Ahogy korábban is, majd legtöbbet otthon gyakorolok, igaz, ha a nemzetközi feltételek mellett akarok edzeni, úgyis Győrbe kell utaznom. A társakat természetesen ismerem, hiszen több versenyen is találkoztunk. Bízom benne, hogy rutinos sportlövőként tudom majd segíteni őket, huszon-egynéhány év tapasztalatát próbálom meg átadni. Persze a saját eredményeim is fontosak, hiszen elsősorban ezért hívtak Győrbe, ahol remélem, új lendületet, impulzusokat is kaphatok."

A győriek új igazolása hamarosan egy rangos versenyen is bemutatkozhat új klubjában.

„Két hét múlva már Plzenben vár egy nemzetközi viadal ránk, ahol természetesen igyekszem majd pontosan lőni. Nyáron pedig világbajnokság lesz Svédországban, ahol mind a négy számban indulhatok. Csapatban Boros Lászlóval már ketten leszünk győriek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátországi csoportelsőség kapusáldozattal

Nyugodt napnak indult a tegnapi a horvátországi középiskolai világbajnokságon, s bár az eredményeket… Tovább olvasom