Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Vihar után gólzáporos siker Sopronban

Matáv Sopron 4 (2) MTK 1 (1) Sopron, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 3000 néző. V.: Ábrahám (Szabó, Heibl).
19. p: Horváth A. adta el a labdát a soproni 16-os előterében, Zavadszky 18 méterről, ballal lágyan kapura ívelt, s a labda a felső lécen megpattanva hagyta el a játékteret.
21. p: Hanák adott be balról, pontosan Tóth Mihály fejére varázsolta a labdát, a gólkirályjelölt pedig 8 méterről erőteljes fejessel küldte azt Végh kapujának bal oldalába. 1–0.
27. p: Hanák bal oldali beadása ezúttal átszállt a túloldalra, Füzi és Sifter ugrottak fel fejelni. A fejpárbajt a soproni fiú nyerte, s 8 méterről, a jobbösszekötő helyéről ballal kapura lőtt, s a labda a kiinduló Végh kapuson megpattanva gurult a kapu közepébe. 2–0.
36. p: Szabó Ottó végzett el szabadrúgást 24 méterre a soproni kaputól, és Milinte kapujának bal felső sarkába csavarta a labdát. 2–1.
55. p: Huszti végezhetett el szabadrúgást az MTK térfelének közepéről, a balösszekötő helyéről. A középpályás a túloldalra csavarta át a labdát, s a berobbanó Bagoly 4 méterről a jobb felső sarokba bombázta. 3–1.
63. p: Mintaszerű támadás végén tovább növelte előnyét a Matáv. Vasas a felezővonal közeléből, balról ívelt át a 16-os jobb oldali sarkánál helyezkedő Tóth Mihályhoz. P egyből középre játszott s a remek ütemben érkező Balaskó 12 méterről, ballal lőtt, a labda Végh lábai között jutott az MTK kapujába. 4–1.
Újfent gyönyörű estét szerzett szurkolóinak a Matáv Sopron futballcsapata. A szezon utolsó hazai mérkőzése után a Matáv szurkolói boldogan éltették a kedvenceket, szinte bajnokcsapatnak kijáró ünneplésben részesítették a futballistákat, akik megint kitettek magukért. Kelendő volt a Tóth Mihály-sportszár, a Balaskó-mez vagy a Pető-nadrág. Pedig korántsem úgy indult a meccs, hogy népünnepély lesz a vége. Az első negyedórában egymás hibáiból éltek a csapatok, rengeteg volt a rossz átadás mindkét fél részéről. Az első gól lendületet adott a Matávnak, és bő öt perccel később növelte előnyét. A félidő hajrájában Szabó Ottó remekbe szabott szabadrúgásával, a játék képe alapján váratlanul, szépítettek a vendégek.
A Matáv kapkodva, pontatlanul futballozva kezdte a második félidőt. Aztán amikor először tették tiszteletüket a soproniak az MTK kapuja előtt, rögtön növelték előnyüket. Ahogy az első, úgy a második játékrészben is gyorsan „duplázott" a Matáv, mégpedig egy pazar, látványos támadás után. A szemet gyönyörködtető, korszerű akció végén Balaskó állította be a végeredményt. Szétesett az MTK, kezdetét vette a hazaiak örömjátéka. A szurkolók olléztak, vastapssal jutalmazták a kitűnő soproni produkciót. A vendégek brazil légiósa, Welton Silva nem bírta idegekkel csapata megaláztatását, majd lefújás után kezdetét vette a Káposztás utcában bizony nagyon rég látott népünnepély. A villanyújságon az állt: szép volt, fiúk! S ez nem csak az MTK elleni meccsre vonatkozott...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesel verte meg a Diósgyőrt

Eurolising Orsi Sopron- Diósgyőr 77 71 (26–19, 20–14, 19–25, 12–13)… Tovább olvasom