Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Vetési visszatért

Egy korábban Sopronban sikert sikerre halmozó, a városban már-már legendásnak mondható szakember, Vetési Imre lett az NB I B-ben induló SMAFC-Ászok férfi-kosárlabdacsapatának és junioregyüttesének az edzője.

A hírt Szlávik Gábor, az egyesítés utáni közös klub egyik ügyvezetője jelentette be. A korábban a SMAFC-nál e beosztásban dolgozó Szlávik ezen túlmenően ezúton is szeretne köszönetet mondani a Roto-Elzettnek, amely eddig támogatta az egyetemi együttest, ám az egyesítés után kiszáll a kosárlabdából.

Az 58 esztendős Vetési Imre edzői pályafutása jelentős részét töltötte Sopronban. Annak idején, a nyolcvanas évek végén a Postásnál kezdődött Vetési soproni sikertörténete. Az NB I/B-ben kiesőjelöltnek tartott együttest felvitte ugyan a legmagasabb osztályba, ám ekkor vált szét a Matáv és a Posta, így nem engedték a csapatot a legmagasabb osztályban elindulni. Következett a Soproni KC férfiegyüttese, amelyet 1992-ben felvitt a B csoportból az A-ba, majd ugyanezt megtette Székesfehérvárott az ARÉV-vel. Ebből alakult meg a ’90-es évek végének sikercsapata, az Albacomp, amely Vetésivel indult el a legmagasabb osztályban.

A szakember a ’90-es évek közepén visszatért Sopronba, és gyakorlatilag ettől kezdve itt is él. Itteni tevékenysége során visszavezette az időközben kiesett Ászok csapatát a B osztályból a legmagasabb osztályba egy év után – noha erre két szezonja lett volna –, majd a SMAFC-ot léptette magasabb osztályba, az NB II-ből az NB I/B-be.

Visszakerült még a Postáshoz is, amellyel nem sikerült bejutnia a négy közé, de a most befejeződött szezont megelőzően utoljára a zöld-fehér klub a városi rivális GySEV előtt végzett.
– Nagyon örülök, hogy újra feladatot kaptam a soproni kosárlabdázásban – mondta jól hallható lelkesedéssel a hangjában a szakember. – A játékosállomány egy része nem ismeretlen számomra, hiszen az Ászok utánpótlásánál már dolgoztam velük. Fiatal, többnyire rutintalan kosarasokkal foglalkozom és az a célom, hogy úgy fejlődjenek, hogy hosszabb távon az A csoportos együttesben is lehessen számítani rájuk.
– Eléggé kemény szakember hírében áll. Marad olyan szigorú, mint volt?
– Természetesen követelni fogok a fiúktól, hiszen ahhoz, hogy az előbb mondott elvárásoknak megfeleljenek, sok-sok munkára van szükség.
– A mai fiatalok nem igazán szeretik az önhöz hasonló „korbácsos" edzőket...

– Nem baj! Pályafutásom korábbi szakaszában hosszú éveken át dolgoztam fiatalokkal. Mikor kiöregedtek a kosarazásból és beszélgettünk, többnyire azt mondták, hogy amikor a játékosaim voltak, szidtak, de később már hálával gondoltak rám, mert a velem végzett munkából sokat profitáltak.
– Azt már tudni nagyjából, hogy kik alkotják a B csoportos csapat játékoskeretét?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy arany a párosoknak

Ötből négy aranyérmet szerzett a gdanski maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság második napján a… Tovább olvasom