Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Veszprémvarsányban nem fontos a futball?

Veszélybe került a megyei I. osztály őszi bajnokának tavaszi szereplése.

Veszprémvarsányban a helybéliek egy része nem érzi magáénak a futballcsapatot, háromszázezer forint hiányzik a tavaszi folytatáshoz.

Veszprémvarsány: Jó csapat van, szurkolótábor is, csak a pénz hiányzikű
Hiába szerepel jól és áll jelenleg a megyei I. osztály élén a veszprémvarsányi labdarúgócsapat, a településen pár nappal ezelőtt még arról beszéltek, hogy az együttes tavasszal visszalép a további küzdelmektől. A klub elnöke, Szűr Gyula szerint Veszprémvarsányban kérdéses, hogy elő tudják-e teremteni a további szerepléshez szükséges pénzt.

– Nemrég még arra gondoltunk, hogy a megyei szövetséghez fordulunk és jelezzük visszalépésünket a bajnokságtól. Az ígéretek ellenére sem sikerült ugyanis több pénzhez jutnunk, így pedig nem lehet fenntartani egy megyei első osztályú csapatot – említette Szűr Gyula. – Elnökként belefáradtam ebbe a kilátástalannak tűnő küzdelembe, egyedül maradtam, úgy éreztem, a településnek nincs szüksége futballcsapatra.
Egyébként nem is olyan hatalmas összeg hiányzik az egyesület kasszájából, körülbelül háromszázezer forint, ami elég lenne a tavaszi folytatáshoz.

Az elnök elmondta: az önkormányzat már eddig is támogatta a csapatot, azonban a bajnokság elején beígért pénz egy részével még adós maradt a testület. Az összeg másik felének előteremtését maga az elnökség vállalta, azonban egyelőre ez a pénz is hiányzik.

– Tudom, hogy az önkormányzatnak egyéb kiemelt teendői is vannak, de a sport, a labdarúgás támogatása is fontos feladat. Sajnálnám, ha szétszéledne a futballcsapat, hiszen egy igazán remek gárda jött össze, amely évek óta meghatározója a bajnokságoknak. Most is remekül menetelünk, de még saját elnökségünk sem tud vagy hajlandó áldozni a csapatra.
A napokban tartott elnökségi ülésen aztán szerencsére kedvező döntés született.

– Úgy fest, tavasszal mégis folytatjuk, mert a polgármester úr és az önkormányzat további támogatást szavazott meg, s az ígéretek szerint az elnökség tagjai is segítenek. Persze ez még nem jelent teljes nyugalmat, jó lenne, ha sikerülne több támogatót is találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geráék nem bírták a 2. félidőt a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion csak az első félidőt bírta hazai pályán a Manchester… Tovább olvasom