Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Veszélyek nyereg nélkül, két keréken

Látványos triálversenyt rendeztek hétvégén Győrben. Nagy érdeklődés kísérte a Konkoord- kupát.

Látványos triálversenyt rendeztek hétvégén Győrben. Nagy érdeklődés kísérte a Konkoord-kupát, amelyen csaknem hatvan elszánt és igencsak vakmerő versenyző állt rajthoz.

Sokan kilátogattak a hétvégi kerékpáros-triálversenyre a győri Plaza-üzletközpont parkolójába. Az ötödik Konkoord-kupán építőelemekből kialakított pályán, három kategóriában – amatőr, junior és elit – közel hatvan elszánt versenyző próbálta meg leküzdeni a több méter magasra emelt akadályokat. Ezek közül közönségsikert aratott az az elem, ahol kamionplatóról egy kábeldobra kellett átugratniuk a kerekeseknek.

Ismét elindult – s ezúttal már egy kategóriával feljebb szerepelt és végül negyedik helyezést szerzett – a tavalyi viadal legjobb hazai versenyzője, a győri Apavári Norbert: „Amatőrként hetedik helyen végeztem a múlt évben, remélem, most sikerül előkelőbb helyezést elérnem – mondta el érdeklődésünkre még verseny közben a fiatal kerékpáros. – Idáig minden rendben, ha semmi nem jön közbe, egész jó eredménnyel zárhatok. Sajnos a sportág helyzete nem nagyon változott az egy év alatt, a megyeszékhelyen még mindig nem alakult triálosszakosztály és állandó pálya sincs, ahol gyakorolni tudnánk. Pedig úgy gondolom, ezekre lenne igény."

A győrújbaráti Domonkos család tagjai bizony meglepődtek, amikor először meglátták a mesterséges akadályokat. „Nem gondoltam volna, hogy ezeken az építményeken sértetlenül át lehet kerekezni – kezdte Domonkos Zsolt, az édesapa. – Ehhez hasonlót eddig csak a televízióban láttunk, s bevallom, a fiamat nem biztos, hogy felengedném ezekre az akadályokra. A látvány azonban kétségkívül remek."

A 13 éves Domonkos Roland egyébként maga sem vállalná a versenyzést, igaz, szeret kerékpározni, de inkább csak a sík terepen. „Természetesen érdekel a sport, de inkább a számítástechnika áll közelebb hozzám. Mindenesetre nagyon érdekes ez a verseny, örülök, hogy itt vagyunk. Számomra a legfurcsább, hogy még nyereg sincs ezeken a bicikliken, s csodálkozom, hogy komolyabb sérülés nélkül ússzák meg az eséseket a résztvevők."

A sportág elitjébe tartozó kerekesek közé ugyan nem tudtak beférkőzni, viszont az amatőrök között értékes helyezéseket szereztek megyei versenyzőink.

Eredmények, amatőrök:

1. Kevin Beukes (osztrák),
2. Berei László (Győr),
3. Végh András (Győr).

Junior 26:
1. Stefán Attila (Onga).

Junior 20:
1. Mózer Miklós (Szekszárd).

Elit 26:
1. Szabó Örs (Bp.).

Elit 20:
1. Szerda László (Bp.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életben maradni

A három győzelemig tartó női bajnoki fináléban a Pécs 2–0-ra vezet. A harmadik meccset ma 18… Tovább olvasom