Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Veszélyben a MOB 100 milliója

A T-Mobile – mint gyémántfokozatú támogató – négy évre 200 millió forintot biztosít a MOB számára.

A T-Mobile – mint gyémántfokozatú támogató – négy évre 200 millió forintot biztosít a MOB számára. Ebből 100 milliót már kifizetett, az összeg másik felét viszont csak akkor kapja meg az olimpiai bizottság, ha egyetért a doppingot érintő kiegészítéssel. Eszerint, amennyiben a pekingi játékokra kvótát szerző sportoló doppingvétséget követ el, a cég kiszáll a hazai ötkarikás mozgalom támogatásából.

Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. mobilszolgáltatások üzletágvezetője hangsúlyozta, nem ez a cél. A T-Mobile azonban csak a tisztán elért eredményekhez adja a nevét, s ezt az elvet a MOB mellett egyéni támogatottjai, a kajakos Janics Natasa, az öttusázó Balogh Gábor és Vörös Zsuzsanna, valamint az úszó Cseh László esetében is érvényre juttatja, ha szükséges.

„Doppingkérdésben szerintünk csak a zéró tolerancia az elfogadható. Lehet, hogy egy-két éremmel kevesebbet szerzünk Pekingben, de az athéni botrányok nem ismétlődhetnek meg, ezek rendkívül sokat ártottak Magyarország hírének. Ne küldjünk az olimpiára olyan versenyzőket, akik csak tiltott szerek használatával tudnak jó eredményt elérni" – mondta Winkler a cég sportszponzorációs politikájáról. A kérdés azért is aktuális, mert ebben az évben kerül sor az olimpiai kvalifikációs versenyek többségére.

Új helyzet áll elő, ha olyan sportoló szerez olimpiai indulási jogot, aki korábban már el volt tiltva doppingvétség miatt. Ez leginkább a kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert esetében képzelhető el. A T-Mobile ebben az esetben átgondolja, mit lépjen.
A MOB elnöksége hamarosan tárgyal arról a tervezetről, melynek értelmében olimpián megbukott versenyző többször nem indulhatna ötkarikás játékokon és az olimpiai mozgalomban sem vállalhatna szerepet. Ez a határozat azonban várhatóan nem lesz visszamenőleges hatályú.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eördögh edzésben

Vasárnap, bő két és fél hónappal kislánya megszületése után ismét edzésre jelentkezett Eördögh Edit.… Tovább olvasom