Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Versenyben maradt az MKB

MKB-Euroleasing - MiZo-Pécs 2010: 85-59. Sorsdöntő győzelmet aratott ezzel a Sopron,

Soproni részről az első győzelem megszerzése, pécsi oldalon viszont az utolsó meccs, azaz a sorozat befejezése volt az óhaj a döntő harmadik találkozója előtt, mely Honti pontatlan dobásával kezdődött.

Utána viszont Matovic előbb a lepattanót, majd a vezetést szerezte meg a soproni együttesnek. Szorosan, jól védekezett az MKB, közel két perc kellett a pécsieknek, hogy pontokat szerezzenek, Dapo büntetőkből talált be. A túloldalon Cserny játszotta a vezérszerepet, majd Németh is megszerezte első kosarát a döntőn, amely ráadásul három pontot ért.

A pécsieket Béres és Vajda próbálta versenyben tartani, ám Gorbunova triplája, majd Cserny büntetői után már nyolcpontos soproni vezetést mutatott a tábla. Pécsi időkérés után Matovic büntetőivel ez tízre duzzadt, ám Vajda kosara a pécsieknek adott lendületet. Iványi triplája után négy pontra csökkent a különbség, ráadásul Horváth Zsuzsa három személyit szedett össze. A szakasz végén Branzova találataival alakult ki a hatpontos hazai vezetés.

A második szakasz elején Károlyi is megszerezte első kosarát a párharc során, hiába villant újra Vajda egy kosár plusz büntetős akcióval, a folytatásban Kocsis tett arról, hogy ne fokozódjanak az izgalmak. Állandósult a néhány pontos hazai vezetés. A Pécs Dojcinovic, majd Dapo találataival „tapadt" a soproni csapatra. A negyed közepe táján a két szakvezető tűnt a legnyugodtabbnak az arénában. Ekkor inkább a küzdelem dominált, kevés volt a kosár, majd a hazaiakat a holtpontról ismét Branzova lendítette át, majd Kocsis bravúros egyéni szóló után szerzett kosarával tíz pontra nőtt az MKB előnye. Ezt a félidő utolsó pillanatában egy remek akció végén Cserny növelte „tucatnyira".

Iványi triplájával indult a második szakasz, Rátgéber pedig elkezdett „éledni" a pécsi kispadon, már próbálta „vallatóra fogni" a játékvezetőket. Az MKB átmenetileg megtorpant támadásban, majd Matovic duplája és Gorbunova hármasa után új erőre kapott.

Fegyverneky ugyan kompenzálta az ukrán lány távoli találatát, ám a negyed közepe egyértelműen a zöld-sárgáké volt. Károlyi és Gorbunova is dobott egy-egy triplát, Cserny pedig a gyűrűnek háttal állva is betalált. A védekezés is jól működött hazai oldalon, így Branzova találatával húsz pontra nőtt a különbség.

A vendégek szakvezetője, Rátgéber László ekkor döntött úgy, legjobbjait már a pécsi találkozóra tartalékolja. Sorra cserélte le kulcsjátékosait. Először még fenthagyta a kezdő ötösből Dapót, majd a zárószakasz elejére már csapatának az eddigi két mérkőzésen a kispadról sokat segítő Bujdosót és Dojcinovicot is lehívta, a záró tíz percben gyakorlatilag végig a Fürtös, Kovács, Sarok, Raksányi, Krivacevic ötössel játszott a MiZo.

Székely Norbert is forgatta csapatát, pályára lépett például Achilles-sérülése után Eördögh is. Összességében az első fél óra jó játékával életben tartotta reményeit a soproni együttes, szombaton óriási csata lesz Pécsett.

Székely Norbert: – Miután eldőlt a találkozó, már annak megfelelően játszott mind a két csapat. Szombaton nyerni megyünk Pécsre!

Rátgéber László: – Bár ma megmutatkozott a különbség a rövid és a hosszú kispad között, az eredmény ellenére büszkék lehetünk a csapatra. Fiataljaink és szurkolóink ünnepet varázsoltak az arénába.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal-botrány: Pánczél-törés

Botránnyal ért véget a budakalászi Euro-Global Financing Kft.–Győri Unihall ETO FC… Tovább olvasom