Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Vereség minden szinten

Súlyos vereséget szenvedett a Graboplast-ETO a női kézilabda KEK elődöntőjében. A francia Besancon tulajdonképpen 60 perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését, noha azért a visszavágón van minimális esély arra, hogy ledolgozza tetemes hátrányát a győri együttes.
illusztráció
Vasárnap este azonban semmi sem sikerült a zöld-fehéreknek, pedig a sérültek – Görbicz, Mörtel és Dokic – is rendbe jöttek. – Egy ilyen mérkőzésre, aki egy kicsit él és mozog, az feltámad – mondta a kezdés előtt Róth Kálmán, a Graboplast-ETO vezetőedzője. Persze nagy kérdés, hogy a sérülések mennyire éreztetik majd hatásukat a meccsen.
Főleg annak tükrében volt érdekes, hogy az egyik vállsérüléssel bajlódó játékos, Görbicz Anita még a kezdés előtt is fájlalta sérült testrészét. Ennek ellenére a kezdésnél ez egyáltalán nem látszott meg a Graboplast- ETO játékán.

A győriek nyugodtak meg előbb és hosszú perceken át vezettek is. A folytatásban azonban már nem ismert kegyelmet a Besancon és kiütötte az ETO-t, aminek játékában feltűnő volt a védelem gyengesége, könnyű átjárhatósága, valamint a pontatlan, erőtlen támadójáték.

Jellemző, hogy a franciák válogatott kapusa, Nicolas úgy vált a mezőny egyik legjobbjává, hogy bravúrt alig-alig kellett bemutatnia, de a gyenge győri lövések záporában védési mutatója így is átlagon felülire sikeredett. Hogy pontosan mi volt az oka a Graboplast-ETO gyenge teljesítményének, a mérkőzést követően közvetlenül aligha tudta bárki is a magyarázatot. Egy tény, a hosszú utazást követően a játékosok a meccs napjának éjje lén úgy egy óra tájban kerültek ágyba. Az is tény, hogy a francia ajkú svájci játékvezető-kettős, akiket eredetileg a győri mérkőzésre küldött a szövetség, igencsak „hazafi".

Szólni kell a csarnokban uralkodó hangulatról is, hiszen a franciák igencsak megadták a módját és a rangját a KEK-elődöntőnek. A bemutatáskor a játéktérre egyesével érkező játékosokat a Besancon korosztályos csapatainak tagjai köszöntötték, miközben a lelátón tombolt a publikum. Abban nem kis szerepe volt a hangulatért felelős showmannek, aki a találkozó során is végig érdekes stílusban buzdította szurkolásra a nézőket.

Így Róth Kálmán meccs utáni nyilatkozata is érthetőbbé válik, hiszen a mérkőzés körítésében és a sportdiplomácia terén is alulmaradt a Graboplast-ETO.

Mindezek összességének köszönhető, hogy az egyébként is mélyen tudása alatt teljesítő zöld-fehérek továbbjutási esélyei a minimálisra csökkenjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereséget szenvedett a Hertha

Súlyos vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként a Király Gáborral és Dárdai Pállal kiálló… Tovább olvasom