Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Vereség hazai pályán: Audi-ETO - Larvik 25-26

Küzdelmes mérkőzésen egy góllal alul maradt a Győri Audi-ETO együttese a Lavik ellen a Bajnokok Ligája középdöntőjében.
Hosszú idő után 25-26-os vereséget szenvedett a Győri Audi-ETO együttese hazai pályán a norvég Larvik ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Győri Audi-ETO - Larvik (norvég) 25-26 (11-14)
Audi Aréna Győr, 4700 néző. Vezette: Cohen, Peretz (izraeliek)

ETO: HERR - Bognár-Bódi 3, Müller 1, Löke 4, KOVACSICS 10 (5), Sen 3, Korsós. Csere: Milanovic-Litre, AGUILAR 1, Knedliková 1, Hornyák 1, Szepesi 1.
Edző: Ambros Martín.

Larvik: Toft - KOREN-RIEGELHUTH 7, MÖRK N. 7 (2), Hammerseng-Edin Gr., Frafjord, WOJTAS 6, Solberg 4. Csere: HASANIC (k), Breivang, Hammersen-Edin A. 1, Mörk T., Johansen 1.
Edző: Ole Gustav Gjekstad.

Ambros Martín:  –  Mindent egybevetve nem vagyok csalódott, mert voltak jó dolgaink, s nagyobb hátrányból is fel tudtunk állni. Ugyanakkor nem minden esetben játszottunk okosan, különösen az első félidőben járattuk lassabban a labdát, s ezt kihasználva sok gólt lőttek lerohanásból a norvégok, A második harminc perc már sokkal több pozitívumot tartogatott  számunkra. Dolgozunk tovább, jó úton járunk.

Ole Gustav Gjekstad: – Mindig jó Győrbe jönni, hiszen kivételes képességű csapat ellen, kivételes közönség előtt játszhatunk. Győzni akartunk, s ez sikerült is, de alakulhatott volna másként is. Átérzem a győriek helyzetét, ennyi hiányzó ellenére is magas színvonalon teljesítettek. Remélem, a Final Fourban újra találkozunk, s újabb jó mérkőzést vívunk majd egymással.

Igazi rangadóra készült hazai pályán a Győri Audi-ETO együttese, hiszen a csoportban szintén nyolc pontos norvég Larvik együttesét fogadta. A győrieknél Ambros Martínnak főként a rengeteg sérült játékos helyettesítése okozhatta a legnagyobb problémát, míg a vendégek részéről egyes hírek arról szóltak, hogy komolyabb anyagi nehézségekkel küszködnek. Két teljesen eltérő hátráltató tényező, de mindkettő akár befolyásolhatja a találkozó végkimenetelét is.

Közel teltház előtt, remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelyen Mörk hétméteresével a vendégek szerezték meg a vezetést. Sokáig nem kellett várni a válaszra, Kovacsics egyenlített, majd góljával a vezetést is megszerezte az ETO.

Az első percekben kiegyenlített játékot láthattunk, a zöld-fehérek rendre vezetni tudtak, de két gólnál egyszer sem tudtak ellépni a főként hét perc alatt négy találatot jegyző Kovacsics vezérletével.

A találkozó 10. percétől kissé megtorpantak a győri támadások, sok labdát eladtak Ambros Martín tanítványai, amelyet kegyetlenül kihasználtak a norvégok. Az első félidő 15. percében 9-7-es Larvik vezetésnél időt kért a Rába-parti vezetőedző. A kisebb szünet után 5-1-es védekezésre állt át az ETO. Ennek is köszönhetően a 22. percben Knedliková szélről lőtt gólja után már 10-10-et mutatott az eredményjelző.

Az utolsó percekben is főként a küzdelem dominált, a zöld-fehérek sajnos ezúttal is kisebb hullámvölgybe kerültek. A technikai hibákat kihasználva 14-11-es Larvik vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az Audi-ETO, de sokáig csak futni tudott az eredmény után a rendkívül taktikusan és fegyelmezetten játszó Larvik ellen, amelynél Nora Mörk óriási gólokat szerzett átlövésből . Az elszántságon kívül viszont játékban is feljavultak a zöld-fehérek. Fokozatosan ledolgozták a hátrányt és a második félidő 13. percében már 21-21-et mutatott az eredményjelző.

A folytatásban óriási küzdelem zajlott, mindkét együttes nagy erőket mozgósított a megszerzett előnyt megtartani, de rendre csak egy-két gól volt a csapatok között a különbség. Az ETO-nál Aguilar igyekezett a betörésekkel zavart okozni, míg a vendégek főként a távoli átlövésekkel próbálkoztak. A mérkőzés 21. percében Sen gólja után 25-23-ra vezetett az ETO. A győri szurkoló ekkor hihetetlen hangulatot teremtettek, de sajnos Wojtas hamar leforrázta a közönséget. Remekül védekezett a Larvik, a zöld-fehérek képtelenek voltak a kapuba találni, a végére Wojtas sorozatban lőtt három találatára egy válasz sem érkezett, így 25-26-os vereséget szenvedett hazai pályán a Győri Audi-ETO együttese.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában huszonkét mérkőzés után kapott ki az ETO, ennek ellenére a szurkolók vastapssal köszönték meg a küzdőszellemet.


Online közvetítés
   
Győri Audi-ETO - Larvik 25-26

(II.) 30.p. Wojtas kapufája után hajtott az egyenlítésért az ETO. Herr helyett támadásban Hornyák érkezett, de sajnos ez sem segített, nyert a Larvik.
   
(II.) 29.p. Időt kért a Larvik. 
   
(II.) 28.p. Wojtas góljával ismét a Larvik vezet. 25-26
   
(II.) 27.p. Ambros Martín időt kért. 
   
(II.) 26.p. Óriási izgalmak. Wojtas egyenlített. 25-25
   
(II.) 24.p. Kisebb gólcsendet Wojtas tört meg átlövésből. 25-24
   
(II.) 21.p. Góóóóól! Sen emberhátrányban, estében lőtt a kapuba. 25-23
   
(II.) 19.p. Aguilar betörése után a megítélt büntetőt Kovacsics értékesítette. 24-23

(II.) 19.p. Wojtas kegyetlenül kilőtte a bal felsőt 10 méterről. 23-23

(II.) 18.p. Gyönyörű egyéni akció végén Aguilar emelt a kapuba. 23-22
   
(II.) 16.p. N. Mörk ismét óriási gólt lőtt. 22-22
   
(II.) 15.p. Aguilar harcolt ki büntetőt, amelyet Kovacsics értékesített. Időt kértek a vendégek. 22-21

(II.) 13.p. Emberelőnyből Bognár-Bódi gól. 21-21
   
(II.) 12.p. Óriási a rohanás, újabb Löke gól. 20-21
   
(II.) 11.p. Aguilar passza után Löke harmadik találatát szerezte meg, de Johansen azonnal válaszolt. 19-21
   
(II.) 10.p. Mörk óriási gól ragasztott a bal felsőbe. 18-20
   
(II.) 10.p. Kovacsics bejátszását Löke értékesítette. 18-19
   
(II.) 9.p. Fent volt már a játékvezetők keze, de Koren Riegelhuth talpról nagy gólt lőtt. 17-19
   
(II.) 8.p. Koren Riegelhuth használta ki a védekezési hibát, ám Bognár-Bódi ezúttal sem hibázott szélről. 17-18

(II.) 7.p. Emberelőnyben szép akciót vezetett az ETO, amely végén Bognár-Bódi lőtt a kapuba. 16-17
   
(II.) 6.p. Góóóól! Labdaszerzés után Szepesi robogott el a bal oldalon, majd nem hibázta el a ziccert, de Mörk ismét bevette Herr kapuját. 15-17

(II.) 5.p. Sen szépített átlövésből. 14-16

(II.) 5.p. Löke ziccerét hárították, míg a túloldalon Koren Riegelhuth nem hibázott. 13-16

(II.) 3.p. Kovacsics harcolt ki büntetőt, amelyet magabiztosan értékesített. 13-15
   
(II.) 3.p. Mörk rögtön válaszolt betörésből. 12-15

(II.) 2.p. Góóóóól! Kovacsics átlövésből óriási gólt lőtt a léc alá. 12-14
   
30.p. Vége az első félidőnek
   
29.p. Az eladott labda ismét megbosszulta magát, Solberg negyedik találatát szerezte meg. 11-14

29.p. Mörk kiszorított helyzetből sem hibázott. 11-13
   
27.p. Eladott labda után Solberg gól, illetve Lökének 2 perces büntetés. 11-12
       
26.p. Látványos figura végén Hornyák maradt üresen a beállós pozícióban, amelyet remekül ki is használt. 11-11

23. Hammersen-Edin találatával ismét a vendégek vezetnek. 10-11
   
22.p. Röviddel a pályára lépését követően Knedliková gól szélről. Időt kértek a vendégek. 10-10
   
21.p. Góóóól! Kovacsics talpról, test mellől lőtt a kapu bal oldalába. 9-10
   
20.p. Hosszú támadást vezethetett a Larvik, amely végén Koren Riegelhuth volt eredményes. 8-10
   
17.p. Góóóól! Kovacsics szépített hétméteresből. 8-9
   
15.p. Wojtas gólja után időt kért Ambros Martín. 7-9
   
12.p. Norvég szabálytalanságot nem fújtak le a játékvezetők, amelyet Solberg használt ki. 7-8
   
11.p. Góóóóól! Müller óriási gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába, de Koren Riegelhuth ismét egyenlített szélről. 7-7
   
10.p. Mörk egyenlített hétméteresből. 6-6

10.p. Ezúttal is egy technikai hibát használtak ki a vendégek, Koren Riegelhuth lőtte be a ziccert, de Sen góljával ismét átvette a vezetést az ETO. 6-5
   
9.p. Újabb eladott labda után Solberg gól. 5-4
   
7.p. Egyéni betörésből Kovacsics negyedik gólját szerezte meg. 5-3
   
6.p. Szép bejátszás után Löke gól. 4-3
   
5.p. Eladott labda után Koren Riegelhuth egyenlített. 3-3
   
3.p. Wojtas egyenlített talpról, majd Sen harcolt ki hétméterest, amelyet Kovacsics magabiztosan értékesített. 3-2
   
3.p. Kovacsics nagy góllal egyenlített, majd gyors támadást is az irányító fejezett be. 2-1

2.p. Az első lövést elrontotta Mörk, míg a vendégeknél Mörk értékesített hétméterest. 0-1
   
A hagyományokhoz hűen a győri szurkolók ezúttal is elénekelték a magyar himnuszt.
   
Elkezdődött a csapatok bemutatása, közel teltház előtt mérkőzik meg egymással a Győri Audi-ETO együttese a Larvik ellen.
       
Már elkezdték a bemelegítést a csapatok, harminc perc múlva kezdődik a találkozó.


Trófeaszentély avató az Audi Arénában

A vasárnapi mérkőzés nemcsak a tavaszi BL-sorozat rajtja lesz, hanem a Győri Audi ETO új trófeaszentély avatásának napja is. Az Aréna játékoslejáró lépcsője mögötti sarokba várja a klub mindazokat a szurkolókat 18.15 órára, akik szeretnének jelen lenni a szentély leleplezésén. A gyönyörűen kialakított vitrinben kiállítják a két BL-serleget, a legutóbbi Magyar-Kupa és magyar bajnoki trófeát, illetve a decemberben elhódított Év csapata serleget is - olvasható a klub honlapján.

Előzmények - A két csapat a maximális nyolc ponttal érkezett a csoportkörből, s mivel a hatos legjobb négy együttese bejut az áprilisi negyeddöntőbe, egy vasárnapi siker szinte azonmód továbbjutást ér. Ám a Győr és a Larvik is többet akar: a csoportelsőséget célozza meg, mert az kedvezményeket biztosít a kieséses szakaszra.

Az Audi Arénába látogató rivális csapatból többen aranyéremmel - és riói olimpiai repülőjeggyel - térhettek haza a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságról. Az ETO-ban kulcsjátékosok sora hiányzik. Két világklasszis, az irányító Görbicz Anita és a kapus Katrine Lunde várandós, míg a brazil Eduarda Amorim, a horvát Jelena Grubisic, valamint Orbán Adrienn térdszalagszakadás miatt nem léphet pályára. A hétfőn leigazolt norvég hálóőr, Kari Aalvik Grimsbö sem teljesen egészséges, ő még kihagyja a Larvik elleni csatát.

A Győr a csoportban oda-vissza verte a svéd Sävehofot és a dán Viborgot, és ezeket az eredményeket vitte magával. A magyar csapat a Larvik mellett még oda-vissza találkozik a Szűcs Gabriellával felálló romániai Nagybányával (Baia Mare) és a francia Metz-cel.

A 2. csoport 1. fordulójának programja
Sävehof (svéd)-Baia Mare (román), Partille, vasárnap 14.00
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég), vasárnap 19.00
Viborg (dán)-Metz (francia), hétfő 19.00

Az állás
1. Győr 8 pont (125-89)
2. Larvik 8 (106-94)
3. Metz 4
4. Viborg 3
5. Sävehof 1
6. Baia Mare 0

A csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.


Nincs megállás: ott voltunk az Audi ETO edzésén

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Super Bowl: Brady és Belichick történelmet írt, a Patriots a bajnok

A New England Patriots 28-24-re legyőzte a címvédő Seattle Seahawks együttesét az NFL arizonai Glendale-ben rendezett vasárnapi döntőjében, a 49. Super Bowlon. Tovább olvasom