Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Vereség a Fraditól - Győri ETO-FTC 1-2 - fotó

Varga góljával vezetett az ETO, de Holman és Jenner távoli lövésével fordított a Ferencváros az ETO Parkban.


Feszült hangulatú mérkőzésen sikerült megszereznie a vezetést a Győri ETO FC együttesének, de két távoli találattal fordított az FTC. A találkozón egy ütközés után fejsérülés miatt kórházba szállították Stevanovicot, a hazaiak kapusát.

Győri ETO FC - Ferencváros 1-2 (0-0)

ETO Park, 7000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II. V., Bozó)

ETO: Stevanovic (Nagy G., 81.)- Svec, Lang, Lipták, Völgyi - Kamber, Mevoungou - Trajkovic - Martínez (Andric, 54.), Burgos (Lázok, 61.), Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

FTC: Jova - Gyömbér, Besic, Adams - Cukic - Jenner (Busai, 95.), Józsi, Holman (Valpoort, 70.), Hidvégi - Böde, Tuijp (Diallo, 55.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gólszerző: Varga R. (47.), illetve Holman (59.), Jenner (88.)

Sárga lap: Völgyi (43.), Lipták (70.), illetve Cukic (39.)

Pintér Attila: - Gratulálok a Ferencvárosnak! Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Nagyon kíváncsian várom, amikor Besic a kezére fejelte a labdát, illetve az új lesszabály szerint Trajkovic gólja szabályosnak tűnt. Ha én értelmezem rosszul, akkor elnézést, de ez befolyásolta a találkozót. Nagy gólokkal fordított az FTC, de a játékosok mindent megtettek a győzelemért. Köszönjük a szurkolók buzdítását.
Ricardo Moniz: - Nagyon sajnáljuk ami a kapussal történt. Abszolút vétlen ütközés volt, jobbulást kívánunk neki, hogy minél előbb visszatérjen. Újdonság volt számomra, hogy a mérkőzés nagy részét a lelátón kellett néznem. Az első félidőben kevesebb lehetőségünk volt, mint amire számítottunk. Diallo bellásával mozgékonyabbak lettünk, Bödének is több lehetősége maradt. Jól látható volt, hogy a mérkőzés végét jobban bírtuk fizikálisan. Nagyszerű erőnléttel a technikát is lehet kompenzálni.

Ahogy az várható volt az előzményekből, igazi rangadót játszott egymással a Győri ETO FC és a Ferncváros együttese.

A találkozó kezdetétől jó iramot diktáltak a csapatok, mindkét együttes igyekezett megszerezni a vezetést. A vendégeknél Tuijp és Böde veszélyeztetett közeli lövéssel, de a győri védők mindkétszer remekül blokkolták a próbálkozást. Két perccel később egy gyors győri ellentámadás végén Martínez jobb oldali beadása után Trajkovic közelről kotorta kapura a labdát, de Jova hárított.

A folytatásban az iramra továbbra sem lehetett panasz, igaz, már jóval kevesebbszer veszélyeztettek a csapatok. Mindkét együttes főként mezőnyben gyűrte egymást és apró szabálytalanságokkal próbálták megakadályozni a támadásokat.

Az utolsó negyedórában kissé elszabadultak az indulatok. A győri tizenhatoson belül pattogott a labda, amely közben Böde esett el a győri védők között, ezért hevesen büntetőt reklamáltak a ferenvárosiak. Ricardo Moniz, a vendégek mestere a pályán kérte számon a játékvezető, amiért jogosan a lelátóra küldte.

Szünet után két perccel egy szokásos figurából megszerezte a vezetést az ETO. Kamber óriási bal oldali bedobását Martínez csúsztatta meg a hosszún álló Vargához, aki közelről lőtt, jobb lábbal lőtt a kapuba. (1:0)

A folytatásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, igaz nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A találkozó 54. percében igyekezett frissíteni csapatán Pintér Attila, az ETO mestere. Pályára lépett Martínez helyett Andric, bár a győri közönség előbb várta volna Burgos cseréjét.

Öt perccel később viszont egy visszapasszolt labdára később reagáltak a győriek, így Holman elé került a labda, aki óriási gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. (1:1)

Ferencvárosi egyenlítést követően is főként a küzdelem dominált, rendkívül idegesen és feszülten játszottak a csapatok. A győriek igyekeztek hajtani az újabb vezető gólért, de a támadásokban rendre hiba csúszott.

A találkozó 77. percében egy beívelés után Diallo és Stevanovic ütközött az ötös vonalánál, amely végén hosszú perceken át kellett ápolni a győri kapust. A hazai játékosok és az orvosi stáb gyorsan intettek a mentőnek, majd kórházba szállítottak a szerb hálóőrt fejsérüléssel. (A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nem látszik komolyabb baj, de MRI-vizsgálatot kell elvégezni.) 

Az utolsó negyedórában mindkét együttes becsületesen hajtott, ám a találkozó 88. percében Jenner óriási góljával az FTC szerezte meg a vezetést, amelyet sikerült megőriznie a lefújásig.

Pintér Attila csapata három forduló elteltével továbbra is nyeretlen és két döntetlen után ezúttal pont nélkül hagyta el a pályát.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

94.p. Varga 12 méteres lapos lövését magabiztosan fogta Jova.
   
93.p. Varga 22 méteres nagy erejű lövése a kapu jobb alsó sarka felé tartott, Jova vetődve hárított.

92.p. Jenner jobb oldali beadása után Böde fejelt közelről 4 méterről, de az erőtlen fejest könnyedén hárította Nagy.
   
90.p. Öt perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!
   
88.p. Vezet az FTC! Gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a Ferencvéros, amely végén Böde középről visszagurított az érkező Jennernek, aki 20 méterről jobbal óriási gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. 1-2
                                                                               
85.p. Hidvégi bal oldali beadása után Diallo 7 méterről fejjel a felső lécet találta el.

81.p. Stevanovicot Nagy G. váltotta.

77.p. Ismét kissé elszabadultak az indulatok. Egy beívelés után Diallo ütközött csúnyán Stevanoviccal az ötös vonalánál, amely végén a kapust sokáig ápolni kellett. A győri játékosok gyorsan intettek az orvosnak, hogy komolyabb a baj, ezért a mentőnek kellett a pályára mennie. Hosszas ápolás végén fejsérülés miatt kórházba szállították Stevanovicot. (Természetesen amennyiben tudunk további információt később a kapus állapotáról, akkor azt azonnal közöljük.)

74.p. Völgyi szabadrúgása lepattant a sorfalról, majd Lázok lőtt kapura. A megpattanó labda Trajkovic elé pattant, aki 7 méterről lőtt a kapuba. A játékvezető lesállás miatt nem adta meg a találatot.

70.p. Lipták kapott sárga lapot, Valpoorttal szemben szabálytalankodott.

70.p. Holman helyére Valpoort érkezett a pályára.

67.p. Kamber lőtt jobb lábbal 25 méterről a kapu bal oldala felé, de Jova jól helyezkedett és fogta a labdát.

61.p. Burgos helyére Lázok érkezett a pályára.

59.p. Egyenlített a Ferncváros. Holman lőtt 20 méterről óriási gólt a kapu bal felső sarkába. 1-1

56.p. Nagy birkozás közepette Andric próbálta a kaputól 2 méterre a hálóba kotorni a labdát, de a védők végül tisztáztak.

55.p. Tuijpot Diallo váltotta a vendégeknél.

54.p. Cserélt Pintér Attila, az ETO mestere. Martínez helyére Andric érekezett a pályára. A győri közönség reakciójából inkább Burgos váltására számítottak.

50.p. Gyors ferencvárosi akció végén Hidvégi lőtte be balról a labdát, de győriek időben menteni tudtak a támadók elől.

47.p. Góóóóóóóóóóóóól! Kamber bal oldali hatalmas bedobása után Martínez csúsztatta fejjel tovább a labdát Vargához, aki 6 méterről lőtt jobb lábbal a kapu közepébe. 1-0

Elkezdődött a második félidő.

Vége az első jétékrésznek!

45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

43.p. Völgyi kapott sárga lapot visszahúzásért.

40.p. Varga bal oldali szabadrúgását Völgyi csúsztatta kapura 10 méterről, de Jova fogta a labdát.

39.p. Holman kapott sárga lapot Mevoungou felrúgásáért.

36.p. az utóbbi percekben kissé elszabadultak az indulatok. Böde esett el a tizenhatoson belül, amiért hevesen reklamált a pályán Ricardo Moniz is, a vendégek mestere, ezért a játékvezető elküldte a kispadról. 

31.p. Varga 25 méteres bal lábas lapos lövése a kapu bal alsó sarka felé tartott, de Jova jó helyen állt és fogta a labdát.

31.p. Holman lőtt 20 méterről bal lábbal méterekkel a kapu mellé.

30.p. Az utóbbi percekben a győriek birtokolták többet a labdát, de helyzetet nem dolgoztak ki. 

22.p. Továbbra is jó iramú mérkőzést láthatnak a nézők, de gólt egyik csapat sem szerzett még.

17.p. Gyors és szép győri ellentámadás végén Martínez jobb oldali beadása után Trajkovic óriási helyzetben 5 méterről félfordulatból lőtt estében a kapu jobb oldala felé, de Jova hárított.

15.p. Böde lőtt 8 méterről nagy helyzetben, de a győri védők ezúttal is blokkolták a lövést.

12.p. Tuijp fektette el csellel Langot a kaputól 7 méterre, majd ballal lőtt nagy helyzetben, de a bevetődő Lipták blokkolni tudta a próbálkozást.

10.p. Burgos passzolt vissza szépen Vargához, aki kapásból lőtt bal lábbal, de Gyömbérről szögletre pattant a labda. Pontrúgás után tisztázni tudtak a vendégek.    

7.p. Ígéretes gyors győri ellentámadás végén Varga ívelt jobbra Martínez felé, de a győri csatár pontatlanul kezelte le a labdát, így oda lett a lehetőség.
  
5.p. Az első öt percben kiegyenlített játék zajlott, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.
                                                               
1.p. Az ETO kezdte a mérkőzést.

A győri játékosok "Várunk vissza" feliratú pólóban vonultak a pályára.

Győri ETO FC - Ferencváros
ETO Park, 7000 néző. Vezeti: Andó-Szabó (Tóth II. V., Bozó)

ETO: Stevanovic - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Mevoungou - Trajkovic - Martínez., Burgos, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Nagy G. (k), Dinjar, Kink, Lázok, Andric, Nicorec, Wolfe.

FTC: Jova - Adams, Gyömbér, Besic, Hídvégi - Cukic, Józsi, Holman, Jenner - Böde, Tuijp. Vezetőedző: Ricardo Moniz.
Csere: Kurucz (k), Otten, Ionescu, Valpoort, Diallo, Busai, Jovanovic.

Korábban

Forgalomkorlátozás szombaton Győrben >>
Pintér Attila együttese két döntetlennel kezdte a szezont, most pedig saját közönsége előtt szerezheti meg első győzelmét az idényben. Az ellenfél azonban korántsem nevezhető „kellemesnek", a nyáron jelentősen megerősödött Ferencváros – amely egy sikerrel és egy vereséggel 8. a tabellán – ugyanis a kerete alapján magyar szinten komoly játékerőt képvisel.

A listavezető Debrecen két megnyert meccsel a háta mögött fogadja a Diósgyőrt, amelynek nem sikerült túl fényesre a rajt, mert bár nem kapott ki, győznie sem sikerült a szezon eddigi két fordulója alatt.

Az eddig még gólt sem kapó Videoton – az előző idény ezüstérmese – ezúttal a Pécset látja vendégül Székesfehérváron, míg a remekül, szintén két győzelemmel startoló Kecskemét az újonc Mezőkövesdet fogadja, amelynek egyelőre nem sikerült megszereznie története első élvonalbeli gólját.

Két szebb napokat látott, nagy hagyományú fővárosi csapat, az Újpest és a Budapest Honvéd egymással csap össze a forduló zárómérkőzésén a Megyeri úton. 

Egyet fizet, kettőt kap

A Győri ETO FC „Egyet fizet, kettőt kap" akciót hirdet a Ferencváros elleni összecsapásra. Mindazok, akik jegyet vásároltak a Bayern München elleni gálamérkőzésre vagy ETO-bérlettel rendelkeznek, amennyiben egy jegyet vásárolnak a szombati FTC elleni mérkőzésre, egy másikat ajándékba kapnak.
Az akció tegnap kezdődött és augusztus 9-én, pénteken 20 óráig tart,  és kizárólag az ETO Park Élményközpontban található ETO Shopban lehet duplázni. A vásárlónak fel kell mutatni az ETO-bérletét vagy a FC Bayern München elleni mérkőzésre szóló belépőjegyét.Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. fonnyadt.nari 2013. augusztus 12. 23:28
  „Fedayn, az meg a te értelmi képességed jelzi, hogy 1 max 2 hozzászólás után győriek-ezel....”
 • 46. Batistuta 2013. augusztus 12. 16:54
  „Szégyelld magad, Fedayn!”
 • 45. BudaiKr 2013. augusztus 12. 14:16
  „44. gyugyu1 2013.08.12. 13:17

  életedbe nem sportoltál zsiros akkor ne beszéjlé össze vissza”
 • 44. gyugyu1 2013. augusztus 12. 13:17
  „Nem fikázom az ETO teljesítményét, a MAGYAR LABDARÚGÁS helyzete ami szomorúvá tesz !!!

  A Fradi elleni teljesítmény (?) után már nem csodálkozom !!!!! A <moderálva> elszenvedett vereség már jelezte, /a Bayer elleni nem számitható ide, a világ legjobb klubcsapatától kaptak ki / hogy baj van a bajnokcsapat körül !!!!

  DE A LEGNAGYOBB BAJ, HOGY EGY ILYEN TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓ CSAPAT BAJNOK TUDOTT LENNI !!

  EZ AZ AMI SZOMORÚ! MERT JELZI A BAJNOKSÁG SZÍNVONALÁT !!

  NEMZETKÖZI MÉRCÉVEL MÉRVE : A BÁNYÁSZBÉKA <moderálva> ALATT VANNAK!!!!!!!!!!”
 • 43. Fedayn 2013. augusztus 12. 11:09
  „Azért az elgondolkodtató és a győriek értelmi színvonalát jelzi,hogy egy egyméteres lesgólt nem adnak meg nekik és már ,,mindenki az eto ellen van" szöveggel jönnek!”
 • 42. BudaiKr 2013. augusztus 12. 10:55
  „41. Lacika62 2013.08.12. 10:31

  ne ugass te vész madár! csöndbe vóltál amikor menetelt a csapat most meg van egy sérülés hullám aztán egyböl nyüszittesz! ienek vagytok ti magyarok! mien szurkoló vagy te???? sajnos sok a sérült ráadásul a Pull kiszedte a csapatbol a Kameneszt az eltiltással. mindenki a ETO ellen van de felállunk és simán fogjuk nyerni ezt a bajnokságot. te meg inkáb huzodj vissza a panelodba!”
 • 41. Lacika62 2013. augusztus 12. 10:31
  „BudaiKr Most istenítsd a csapatot.... Vissza kellene venni a több millás céges autót, és lehet busszal, biciklivel edzésre illetve bulizni járni..... Nem kell mindent a birokra fogni még ha ők sem angyalok... Ennek ellenére Hajrá ETO !!!!!”
 • 40. didi7 2013. augusztus 11. 22:51
  „Még egy kérdé...
  Nekünk vannak jó!!! focistáink, csak bizonyos "körökben" nem látják Őket szívesen!!! Ezt tudom bizonyítani!!! Akkor, meg miért kell, más országban , nem éppen a legjobb alapanyagból , milliókért megvenni a kétballábas fickókat? Nem lenne jobb és "magasztasabb" MAGYAR nevekkel telirakni a listát? Szerintem finggal sem jobbak mint MI!!!!!”
 • 39. didi7 2013. augusztus 11. 22:42
  „Kissé nevetségesnek tartom ezeket a "focista" fiatalokat... Szerintem bármelyik, legutolsó körben játszó "sörcsapat" lemosná ezeket a <moderálva> a fűről...:-) Szerintem ez már elég nagy szégyen!! És milliókat zsebelnek, amíg Te dolgozol...... Nem a Tücskökre gondoltam...”
 • 38. didi7 2013. augusztus 11. 22:27
  „:-) ...nevetséges.... De én győri vagyok!!! Elég rég óta, hogy lássam ezeket a pojácákat......... :)”
 • 37. Legs 2013. augusztus 11. 20:46
  „Van a tulaj,aki pénzért vásárol focistákat.Ha kétballábasakat vesz.akkor nincs edző aki ebből csapatot csináljon.<moderálva>ból nem lehet várat építeni tartja a mondás..”
 • 36. caszablanka 2013. augusztus 11. 20:24
  „T. Alemao ! Szerintem nem az én szerepem a lényeg, mert ettől sem jobb , sem rosszabb nem lesz az ETO. De , hogy milyen nagyot mondtál. Én 90 km-ről jártam sokszor ETO meccsre, időt, pénzt nem kimélve. Még a régi Vagongyári pályán is volt szerencsém látni sok jó mérkőzést és a következő stadionban is sok meccsen voltam jelen. De ott azért " magyar " meccseket láttam, minden problémát meg lehetett érteni. De ugye nem kötelező ,most már szeretni ezeket a külföldieket.De ha másnak jó tegye. A megjegyzéshez , akkor is eljártam Győrbe , mikor osztályázóra kényszerült.
  De a mai világban ezért a fociért ezerszer meggondolom, hogy érdemes-e ennyi pénzt áldozni.”
 • 35. kavezsu 2013. augusztus 11. 20:17
  „Visszataszító ahogy a köz tv és egyáltalán akár melyik adó sport riporterei látványosan a fővárosi csapatnak szurkolnak ,legyen az foci, vagy kézilabda . Vissza lehet nézni a győri gólnál, utána a fradi gólnál ennek a szpíkernek az ujjongását, egyszerűen undorító .”
 • 34. Pzoli 2013. augusztus 11. 14:32
  „Jobbulást Stevanovicnak!Pintér Völgyi Lipták?Csodásak .Lázokot kihozzatta ide ?Pintér lesz az edző továbbra is akkor a bajnokság végére néző sem marad.A bírói ténykedése az elég gyengécske ,a Knédli Jencivel egyetemben.”
 • 33. hoze15 2013. augusztus 11. 13:03
  „Divatmajmoznak ott, ahol a bajnokavatásra összekapargatnak 2500 nézőt, a Fradi elleni meccsen meg vannak 10ezren ... (tegnap meg 6ezren)”
 • 32. Alemao 2013. augusztus 11. 12:57
  „caszablanka:... "nagy volt ETO drukker létemre tegnap a Fradinak drukkoltam" ... tudod. mikor voltál te ETO-drukker? Soha.Megmondom mi voltál te, és hogy mi vagy : egy nagy divatmajom !”
 • 31. lászló8 2013. augusztus 11. 12:50
  „Szerintem most azért lesz gyenge az eto,mert igazoltak pár jó játékost,Martinezt,Lázokot,Burgost.Ezek viszonylag technikás kreatív játékosok,és "itt"már kevés a Pintér tudása.Ő csak középszerű játékosokkal tud eredményt elérni,akik csak deffenzív futtbalra képesek.Persze hiányozni fog a tavalyi rengeteg szerencsével megnyert meccs is,ilyen talán egyszer van egy csapat életében.Persze ez csak az én véleményem!!!”
 • 30. Legs 2013. augusztus 11. 12:22
  „A focit gólra játsszák.Nem a Fradi volt az erős, az Eto volt gyenge.Lesz ez még rosszabb is.”
 • 29. caszablanka 2013. augusztus 11. 11:26
  „Azért a biró sporit elküldeném pihenni egy pár hónapra , utána meg vegyen belépőt a meccsekre. Ilyen gyenge,határozatlan,erélytelen játékvezetés egyn komoly , várhatóan forró hangulatu meccsen döbbenetes. Arról nem berszélve, hogy lassan már 8 - 10 biró is lesz, még se tudnak semmit sem jól megoldani. Sokszor nem engedte az előnyszabályt, durva, alattomos belemenéseknél , teátrális szövegeléseknél nem fújt, vagy nem adott sárga lapot. Ha az elején időben fegyelmez, nem lett volna ilyen durva a meccs. A játékosok stiliusa meg egyenesen felháboritó , mint pankrátorok. Eszük ágában nem volt a biróval együttmüködni. Tisztelet a kivételnek. Ha rendesen fúj a spori, nincs a 11-es szitució és a győri kapus sérülése - szerintem eléggé sportszerütlen volt a megmozdulás - mivel a lassitáson látható volt, hogy a támadó tisztán látta , hogy a kapus már eléiri a labdát.”
 • 28. bn 2013. augusztus 11. 10:58
  „Nagy szavak a meccs leírásánál, de a tévében mást láttam: Távoli lövések kb. "arra" mentek, nem "oda", a távoli labdák 90%-át le sem tudták venni a játékosok, ötlettelen támadások voltak,stb.stb. Az óvodás Góliát kupában hasonló megmozdulásokat látni, de nem azért,mert annyira jók az ovisok...
  Sok esetben szándékos felrúgasokról, és dúrva játékról nem is beszélve, illetve arról, hogy ezek után talán még szabadrúgás sem járt. (eto kapus kiütése)
  A ma este nagyon csúnya zakó lesz, ha a Bayern egy kicsit is komolyan veszi a meccst”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos paksi siker a Puskás Akadémia ellen

A Paks hazai környezetben magabiztosan legyőzte az újonc Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga… Tovább olvasom