Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Verebes vezeti az örökranglistát

Labdarúgás - A Győri ETO-t eddig 40 edző irányította az NB I-ben, Pintér Attila a 41. és egyben ő a tizenegyedik, aki játékosként és trénerként is dolgozhat a klubnál az élvonalban. Az edzői örökrangsorban Verebes József áll az élen.

A Győri ETO 1937-ben szerepelt először az első osztályban, a keménységéről is legendás egykori újpesti hátvéd, Fogl Károly irányításával mutatkozott be a csapat, hét mérkőzés után azonban leváltották a trénert. Őt még harminckilencen követték a győri kispadon, voltak, akiknek csak néhány találkozó jutott, míg mások több éven át vagy visszatérve vezették a klub első csapatát.

A visszatérők közé tartozott Szusza Ferenc, Kovács (Murok) Imre, Győrfi László, Verebes József, Haász Sándor, Reszeli Soós István és Varga Zoltán. Győrfi három ciklusban is dolgozott vezetőedzőként.

A Győri ETO FC jelenlegi vezetőedzője, Pintér Attila a negyvenegyedik a klub NB I-es edzőinek sorában és egyben a tizenegyedik, aki az élvonalban játékosként és vezetőedzőként is szerepet kap az ETO-nál. Az elődök névsora: Baróti Lajos, Kovács Imre (Murok), Győrfi László, Dombos Ágoston, Glázer Róbert, Pálfy Antal, Farkas Béla, Keglovich László, Szentes Lázár és Póczik József.

Az nem meglepetés, hogy a lista élén minden tekintetben Verebes József áll, az viszont mindenképpen érdekesség, hogy a mérkőzésszámok alapján Reszeli Soós István áll a második helyen.

Az ETO bajnokságban elért helyezéseinek alapján is Verebes József áll az élen, aki toronymagasan előzi meg riválisait. Őt az 1963-as bajnokcsapat edzője, Hidegkuti Nándor követi a sorban.

1. Verebes József 28 pont, 2. Hidegkuti Nándor 11, 3. Reszeli Soós István 8, 4. Szusza Ferenc 7, 5. Farsang Ferenc és Egervári Sándor 4–4, 6. Győrfi László 3, Garami József 3, 8. Mészáros József és Haász Sándor 2–2, 10. Kovács Imre (Murok) 1,5, 11. Kovács Imre 1, 12. Magyar Ferenc, Tamási Zsolt és Varga Zoltán 0,5.

Az első hely 6, a második 5, a harmadik 4, a negyedik 3, az ötödik 2, a hatodik 1 pontot ért. Ha egy idényben két edző dolgozott, megfeleztük a pontokat.

Érdekesség, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott Baróti Lajos, Verebes József, Garami József, Glázer Róbert, Gellei Imre és Csank János.

A szlovákiai magyar Pecze Károly és a szerb Dragoljub Bekvalac voltak a klub külföldi trénerei.

Edzőrangsor a mérkőzésszámok alapján

214: Verebes József
129: Reszeli Soós István
112: Szusza Ferenc
102: Kovács Imre
101: Baróti Lajos
93: Kovács Imre (Murok)
89: Farsang Ferenc
79: Győrfi László
68: Palicskó Tibor
65: Hidegkuti Nándor
61: Haász Sándor
59: Garami József
52: Orczifalvy István
48: Mészáros József
46: Dombos Ágoston
45: Egervári Sándor, Pecze Károly
44: Tamási Zsolt
32: Horváth Pál
31: Varga Zoltán
30: Remmer Pál, Glázer Róbert, Pálfy Antal
26: Jeny Rudolf
23: Farkas Béla
19: Schiller József
18: Gellei Imre
16: Pajkos János
15: Csank János, Keglovich László, Szentes Lázár, Tornyi Barnabás, Dragoljub Bekvalac
13: Lóránt Lajos, Klement István
11: Kiprich József, Magyar Ferenc
9: Gergely Károly
8: Póczik József
7: Fogl Károly

Olvasóink írták

  • 2. pamplona 2009. július 19. 15:40
    „Verebes József csapata nekem mint ETO- szurkolónak feledhetetlen élményeket szerzett mint pl. az Üllői úti 4:3-ra, vagy a következő évben a Vasas ellen Pesten a 0:2 ről 3:2-re megnyert mérkőzések! Kár , hogy ma nem örülhetünk ilyen bajnoki cimért vívott diadaloknak! Pedig de jó lenne!”
  • 1. Primax 2009. július 19. 12:41
    „Még - nagyon - sokáig vezetni is fogja a Mágus a rangsort...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főpróba előtt a Győri ETO FC

A bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését vívja vasárnap a Győri ETO FC. Az ellenfél a… Tovább olvasom