Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Vera dobogóra vitte a csapatot

Harminc csapat közül a sérültek Tunéziában rendezett atlétikai világbajnokságán az előkelő harmadik helyezést érte el a magyar válogatott. A győri Károlyi Veronika a négyszer százas váltó befutójaként járult hozzá a nagyszerű teljesítményhez.
Az országos bajnokságon legutóbb két aranyérmet besöprő Vera a tavalyi EB-n 100 méteres síkfutásban harmadik, a 4x100-as váltóban pedig az előkelő első díjat hozta el. Tizenkettedmagával így kapott meghívást Tunéziába azzal az ígérettel, hogy a költségeket a Magyar Értelmi Fogyatékosok Szervezete (MÉS) állja.

Hozta a formáját

– Először jártunk ilyen messze és nagy versenyen – sorolja Herman Zita edző. – Nagyon készültünk, s lám nemhiába. Naponta edzettünk, s ebben a Győri Dózsa, név szerint Farkas Roland edző és Sillai László elnök volt segítségünkre. Veronika fiatal kora ellenére remekül megállta a helyét. Nagyon szorítottunk érte, hiszen ezúttal nemcsak Győrt, hanem hazánkat is képviselte. A váltó negyedik tagjaként kiváló idővel futott és dobogóra vitte a csapatot.

Szponzorok segítettek

A csapatban: Edző és tanítvány többévnyi, kitartó munkáját siker koronázta.
A Radó-iskola nyolcadikosa negyedikes kora óta rendszeresen sportol. Kitartása, elszántsága csúcsát jelzi a mostani eredmény. Sérültsége és kora miatt azonban semmiképpen nem utazhatott egyedül, így testnevelője kísérte el, akinek az úti- és a szállásköltségét, valamint a felkészülés egyéb kiadását szponzorok állták.
Az Audi Hungaria Motor Kft., személy szerint pedig Lőre Péter kommunikációs igazgató az első kérő szóra igent mondott, s hasonlóképpen támogatta Veronika világversenyre való kijutását a fogyatékosokat támogató „Süss fel Nap!" Alapítvány, a városi sportigazgatóság, a Hödlmayer, valamint a Cooper 2000 Kft.
– Reméltük a sikert, ugyanakkor váratlanul ért bennünket – folytatja a tanárnő. – A pályafutásom megkoronázása az, hogy a csapatot felkísérhettem a dobogóra. Kis különbséggel maradtunk le a portugálok, illetve a nagyon felkészült lengyelek mögött.

Különleges évnyitó lesz

Vera nem sok mindent látott a szépséges afrikai országból, mert a 45–48 fokos hőség miatt délidőben pihentek, a nap többi órájában pedig edzettek, versenyeztek. Ám annyit észrevett, hogy ezekben a napokban a lelátókról nekik tapsoltak és szorítottak. Milanovich Jánosné, a Radó-iskola igazgatója boldogan fogadta a dobogós hely hírét és büszke kollégája és Veronika eredményére. Éppezért az idei évnyitót a szokásosnál is ünnepélyesebbé szeretnék tenni. Meghívják a szponzorokat és mindazokat, akik segítettek, hogy együtt örüljenek egy kicsit mindannak, amiről hónapokkal ezelőtt még csak álmodni mertek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb vereség a junior kézilabda világbajnokságon

Vereséggel folytatta szereplését a magyar férfi junior kézilabda-válogatott a Brazíliában zajló… Tovább olvasom