Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ventwest-Foton - Zala Volán 71-62

A Foton az első negyedben Dénes és Horváth A. jóvoltából valóságos triplaesőt zúdított a vendégekre.

 Hat hármast dobott a két játékos, testvéries megosztásban. A zalaiakat a tavaly még a soproniaknál kosarazó Szőke tartotta versenyben.

A kosárgazdag első negyed után mindkét csapat nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre. A vendégek Viall közeli kosaraival felzárkóztak. Soproni oldalon nyugtatólag hatottak a sérülése után a héten visszatért Radnóty találatai. Ezekkel tartotta előnyét a Foton, ám a félidő végén Heller dobott egy duplát, majd egy triplát, s ezzel két pontra hozta fel a vendégcsapatot.

A harmadik negyed elején Horváth Zs. eredményes palánk alatti játékával megugrott a Foton. Közben Radnóty kapott fájdalmasan térdéhez, és le is bicegett a pályáról. E kritikus helyzetben jól jött Dénes újabb triplája, amellyel kilenc pontra nőtt a Foton előnye.

A zárószakasz Horváth Zs. sikeres büntetőjével indult. A szívósan küzdő ZTE Szélesy triplájával és Viall eredményes játékával a negyed közepére hat pontra jött föl. A holtpontról Horváth Adrienn a soproniakat mozdította el, e találat megadta a kegyelemdöfést a vendégcsapatnak.

Radnóty Krisztina, míg újra meg nem sérült, játékával nyugalmat adott csapatának: – Védekezésben próbáltam tartani az emberemet, amikor fájdalmat éreztem a sérült térdemben, s szinte összecsuklottam. Még fáj a térdem, de remélem, nincs nagy baj. Végre volt ritmusa a játéknak, teljesítményünk 180 fokos fordulatot vett a hétközi, a Rózsahegy elleni gyenge játékhoz képest.

Szilaski Tamás: – Végre az történt a pályán, amit már régóta szerettem volna látni. Az elejétől a végéig sikerült minimális hullámvölgyekkel végig egyenletes teljesítményt nyújtani. Megmutatkozott ezen a találkozón, hogy mennyit jelent és mennyire fontos Radnóty Krisztina játéka.
Bencze Tamás: – A mérkőzés elején védekezésben nem koncentráltunk eléggé, engedtük a soproni játékosokat tiszta helyzetekből dobni, és ezeket a Foton meglepően jó százalékkal használta ki. Ettől kezdve hiába próbáltunk meg mindent, már nem sikerült fordítani.

Fűzy András, a Foton elnöke: – Az évad során most játszott a csapat a legjobban, köszönöm a szurkolóink biztatását, a következő meccseinkre is várjuk őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geráék nem bírták a 2. félidőt a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion csak az első félidőt bírta hazai pályán a Manchester… Tovább olvasom