Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Venezuelai légiós lesz Jobaházán?

Hamarosan venezuelai középpályás szerepelhet a megyei III. osztályú Jobaháza labdarúgócsapatában. A gond „csupán” annyi, Joel Nino még soha életében nem volt igazolt labdarúgó, s nem könnyű feladat a hivatalos játékengedélyét megszerezni.

Akár egy hollywoodi játékfilm, úgy kezdődött a venezuelai Joel Nino története, azonban a happy end egyelőre „elveszett" valahol Izla-Margarita és a magyar főváros között. A 25 éves fiatalember két éve él Csornán, nyelveket és latin táncot tanít. Hétvégéken – kedvtelésből – futballozni szeretne, de labdarúgóként nem léphet pályára, hiába is szeretné. P és felesége, Csik Erika hét hónapja vár a nemzetközi játékengedélyre.

Joel és felesége
– Két évvel ezelőtt Venezuelában nyaraltam, akkor ismerkedtem meg Joellel – mesélte Csik Erika. – Másfél év internetes kapcsolat után költözött Magyarországra, azóta össze is házasodtunk. Az egyik ismerőse focizik Jobaházán, ő hívta a csapathoz. Úgy gondoltuk, nem lesz gond elintézni a hivatalos papírokat, de tévedtünk. Több hónapja várunk, hogy a fővárosból megérkezzen a játékengedélye.
Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a venezuelai fiatalember soha életében nem volt igazolt labdarúgó.

– Egyszerűen nem értem, miért mennek ilyen lassan a dolgok – folytatta Joel Nino.
– Nem pénzért, csupán hobbiból szeretnék focizni. Tudom, hogy a szabályokat itt is be kell tartani, de úgy érzem, Budapesten többet is tehetnének az érdekemben. Először munkavállalási engedélyt kértek, később kiderült, nem kell, mivel a feleségem magyar állampolgár. A legutolsó információ szerint a fővárosban a venezuelai szövetség igazolását várják.

Joel Nino egyébként azt is elmondta, hazájában nem számít kiemelt sportágnak a labdarúgás. Természetesen hallott már korábban is a magyar futballról – egy dokumentumfilmet vetítettek Venezuelában a legendás aranycsapatról –, de általában spanyol mérkőzéseket szoktak közvetíteni a televíziók.

– Venezuelában a sportágak közül talán a baseballt szeretik a legjobban. Izla-Margaritán – ez egy sziget, ahol laktam – általában ezt űzik a fiatalok. A strandon azonban gyakran futballoztunk, innen a labdarúgás szeretete. Tetszik, hogy Magyarországon szinte minden településnek van csapata és vasárnaponként mindig meccsre készülődnek az emberek. Csak remélem, hogy hamarosan én is közöttük lehetek.
Megkérdeztük az MLSZ illetékesét, vajon miért kell várnia egy amatőr, eddig pályára nem lépő játékosnak több mint fél évet, hogy játszhasson. Szabó Orsolya elmondta: ebben az ügyben információt személyesen a játékosnak vagy menedzserének adhat. Mi közöltük vele, hogy nemhogy menedzsere, de még személyi titkára sincs a teljesen amatőr játékosnak, aki az ország legalacsonyabb osztályában szeretne futballozni.

– Konkrétan a venezuelai labdarúgó átigazolásáról nem nyilatkozhatom, de általában az ügymenetet lassíthatja, ha nem a megfelelő dokumentumokat nyújtják be hozzánk. Ilyen esetekben – az iratok pótlása után – a játékos hazájának szövetségétől kérünk igazolást, ami ha megérkezik, akkor nincs akadálya a leigazolásának. Ha ez nem jön meg, harminc nap után automatikusan kiadjuk az engedélyt.

Nos, úgy tűnik, azért hamarosan megoldódhat a játékos problémája, úgy tudjuk, szeptember 10-ig kell megérkeznie a külföldi szövetség igazolásának, miszerint ilyen nevű labdarúgó nem volt igazolt játékosa egyetlen venezuelai futballcsapatnak sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnbizalom-növelő győzelmek

A hétközi szanyi öltözőavató díszvendége volt dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke, aki a magyar… Tovább olvasom