Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Venesz: Miért kap 42 milliót a győri kosárlabdacsapat?

Darts - Hiába a sorozatos kiváló eredmény, a csapatban négyszeres magyar bajnok győri darts klub elnöke szerint akár meg is szűnhet nyáron az egyesület, mert kevés támogatást kap. Venesz Károly nem érti, miért kap 42 milliót a győri női kosárlabdacsapat.
Kifakadt a klubelnök

Hiába a sorozatos kiváló eredmény, a csapatban négyszeres magyar bajnok győri klub elnöke, Venesz Károly szerint akár meg is szűnhet nyáron az egyesület, mert kevés támogatást kap.

„Egyéniben is számos bajnoki címet, helyezést szereztek az évek során versenyzőink, akik közt kétszeres Európa-bajnok dartsos is található. Meglepetésre mégis egy nagyon alacsony támogatási kategóriába sorolt bennünket az önkormányzat, ráadásul ezt a száznyolcvanezer forintot is csak akkor kapjuk meg, ha megpályázzuk. Nem értem, hogy egy Győrben korántsem népszerű kosárlabdacsapatnak miért jár például negyvenkétmillió forint, míg mások csupán csak morzsákhoz jutnak. Tizenhat éve irányítom az egyesületet, ami az ország egyik legrégibb dartsklubja. Nyárig támogatónk segítségével rendezett a helyzetünk, utána viszont előfordulhat, hogy lehúzhatjuk a rolót, ugyanis az előirányzott támogatásból még egy nemzetközi versenyre sem tudunk elutazni. Megpróbáltam beszélni az illetékesekkel, az önkormányzatnál korábban erkölcsi elismerést kaptunk, most meg sem hallgattak, a sportigazgatóságon pedig csupán aprópénzt ígértek. Pedig nem kértünk sokat, elégedettek lennénk, ha alanyi jogon legalább egymillió forintot kapnánk" – mondta a sportvezető.


Újabb győri tehetség

A napokban Szabadkán rendezték meg az EDU, vagyis az európai szövetség soros ranglistaversenyét, amelyen egy kisebb, ám annál eredményesebb magyar csapat – köztük több győri dartsos – vett részt.

A most debütáló Gál Viktória (Docu-group Győri DC) szerezte meg a legjobb helyezést, egészen a negyedik pozícióig sikerült menetelnie. A győri női csapat több tagja is jó helyezést produkált: Ihász Viktória a 9., Wachter Nikolett a 13., míg Köntös Zsófia a 25. helyen végzett.

A férfiak versenyében a szintén győri Rucska József ötödik lett. Ő – egy szerb párral az oldalán – értékes pontokat gyűjtött az úgynevezett meglepetéspárosok speciális versenyében. Ez a viadal hozta egyébként a legnagyobb magyar sikert, mert Rucskáék elsők lettek, s egy horvát dobóval a fővárosi Tamás Tibor harmadik helyezést szerzett.

Olvasóink írták

 • 13. FrankieBoy 2009. április 01. 09:40
  „#10. osztógép

  Talán nem véletlen, hogy nem vegyescsapatok vannak....
  Ne abszolút értékben mérd a sportot és a teljesítményeket, hanem mindenkinek fizikai alkata, lehetőségei szerint! Egyébként nézek MKB-Veszprém meccseket, elég jók. Ugyanúgy, mint az ETO-s lányok meccsei...
  ..és tudod, én a hétéves fiam teljesítményeire is nagyon büszke vagyok, pedig hát hol van az még az MKB-Veszprémtől.... :)))”
 • 12. Reális 2009. április 01. 08:46
  „Egy banda ez a vörösökkel!Kiszes volt az összes, ez a szíjjártó meg ezektől tanult!Rohadt fidesznyikek!”
 • 11. értelem 2009. március 31. 20:39
  „Min csodálkozunk?Ez így működik.Viszont rajtunk civileken múlik meddig mehet ez így tovább!Ha az összes civil szervezet öszefog és nem engedi azt,hogy egyesével lenyomják vagy megvegyék csakis akkor lehet változás.Ezért aki teheti keresse a valóban tenni akaró civil szervezeteket.DE NE A VÁROS ÁLTAL FIZETETT ÉS AZ ÁLTALUK MEGHATÁROZOTTAKAT KÉPVISELŐ CISZOK-ot!Ők csak azt és úgy képviselhetik amit megengednek nekik,azaz fizetett "forradalmárok".Voltak már ilyenek.Nézzétek meg a pályázati pénzekből rájuk mennyi jut.Ha semmi az is jelez valamit,ha sok azis.”
 • 10. osztógép 2009. március 31. 19:40
  „FrankieBoy:

  nézz megy egy mkb veszprém meccset, kb. ott kezdődik a kézilabda... ha nem látod az óriási különbséget akkor pedig nem értesz hozzá, ennyi!”
 • 9. páctivald 2009. március 31. 17:53
  „extradagadt!

  "Szerencsére a kosárcsapaton kívül már semmi nem k5i Győrhöz."
  Ebben nem lennék annyira biztos.

  Hihetetlen,hogy van egy egyre népszerűbb sport,amiben viszonylag kis befektetéssel sikereket lehet elérni,de mivel anyagi előnye nem származik belőle senkinek,szarnak bele.
  Siralmas. Mint a legtöbb döntéshozónk tevékenysége.”
 • 8. extradagadt 2009. március 31. 17:05
  „Mr. Színjátszó is egy eredményes győri tehetség, nemde? Szerencsére a kosárcsapaton kívül már semmi nem k5i Győrhöz.”
 • 7. Sampdoria 2009. március 31. 16:16
  „Válasszátok meg elnöknek Szíjjártót, lízingeljetek neki egy Audit, és annyi pénzt kaptok, hogy leigazolhatjátok Phil Taylort.”
 • 6. FrankieBoy 2009. március 31. 15:03
  „#2. osztógép

  Ez itt nagyon jól hangzik, és illeszkedik az eddigi image-edhez, de - ha a győri női kézisekre gondolsz - reggelente a tükörben magyarázd meg magadnak, hogy "nagyon színvonaltalanok", valamint azt, hogy "áááá kész vicc...." :P”
 • 5. páctivald 2009. március 31. 14:28
  „Primax!

  Nálad a pont!

  Nehány helyen pendítsd meg,hogy a támogatás bizonyos %-át hajlandó vagy visszajuttatni a "segítő kézbe"!
  Mindjárt adakozóbbak lesznek a döntéshozók.”
 • 4. colomano 2009. március 31. 14:10
  „Hogy legyen miből lízingelni az Audi A6-ost...”
 • 3. Gab2000 2009. március 31. 14:02
  „Primax-nál az igazság.”
 • 2. osztógép 2009. március 31. 13:53
  „személy szerint engem egyik női sport sem érdekel, mert nagyon színvonaltalanok... női foci, női kosár, női kézi...áááá kész vicc....”
 • 1. Primax 2009. március 31. 13:37
  „Tessék megkérdezni Szíjjártó Urat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babos tornagyőzelme

Tenisz - A legjobb magyar junior játékos Babos Tímea hosszú távol-keleti versenykörúton vesz részt.… Tovább olvasom