Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Vendégünk volt Csertői Aurél: `alakul az ETO-stílus´ - videó

Szerdai online interjúnk során az ETO-stílusáról, játékosokról és az egyre növekvő várakozásról faggatták olvasóink Csertői Aurélt.


11 óra 13 perc - Az online interjú véget ért, köszönjük Olvasóinknak a sok kérdést!

- Dudás Ádám sérülése javul?

- Két hétig még biztos nem állhat rendelkezésünkre Ádám. Nem szeretnénk siettetni a gyógyulását, hisz a későbbiekben kulcsszerepe lehet még az idei bajnokságban.

Ádám akkor fog játszani, ha teljesen egészséges ismét - ez biztos. 

- Örülök, hogy Windecker József felkerült a nagy csapathoz, s eddig jól játszott. Milyen szerepe lehet neki az idény során?

- Windecker József szintén a jövő embere lehet, de nagy terhet egyelőre nem tehetünk rá, hisz '92-es születésű. Epizód szerepekben eddig kiválóan megállta a helyét, s remélem, a későbbiekben az ETO egyik erőssége lesz.Forrás: www.eto.hu

 

- Hogy ítéli meg a magyar és külföldi játékosok közötti különbséget?

- Nem teszünk különbséget magyar és külföldi játékos között, a lényeg, hogy jól teljesítsen a pályán. Más kérdés, hogy csak akkor igazolunk külföldi játékost, ha jobb teljesítméyre képes, mint a hazai.

- Hogy határozná meg az alakuló ETO-stílust?

- A saját játékunkban igyekszünk aggresszíven labdát szerezni az ellenfél térfelén már, illetve ahhoz, hogy az ellenfél térfelén tudjunk játszani sokkal labdabiztosabbnak kell lennünk.

Ehhez nagyon pontos játék kell, de ezt megvalósítani nehéz, s ebben persze vannak fennakadások, s ehhez a játékstílushoz több idő szükséges a játékosoknak is.

Ha ebből a szorításból az ellenfél ki tud jönni, akkor kénytelenek vagyunk visszaállni, s a saját térfelünkön is igyekszünk mielőbb labdát szerezni, s rövid passzokkal előre jutni, nem a labdákat előre ívelni.

Amikor egy labda kihozatalánál többet passzolunk, akkor ezzel nem a játékot akarjuk lassítani, hanem inkább fogást szeretnénk találni az ellenfeleken.  

Csertői Aurél
Csertői Aurél


- Az első három helyezésért kiemelt prémium jár a játékosoknak, ha a szezon végén a dobogóra tudnak állni. Hogy látja, ez a pluszpénz motiválja a játékosokat?

- A pénz fontos tényező a profi futballban, nyilvánvalóan ez is szerepet játszhat a későbbiekben.

- Nagy siker a 3/3, lehet reális esély akár a bajnoki címre? Örülök, hogy több magyar játékos szerepel a csapatban.

- Merjünk nagyot álmodni, s bízom is benne, hogy minél jobb helyezést érünk el, de maradjunk egyelőre a realitás talaján.

- Mi a helyzet az UEFA döntéssel, miszerint nem indulhat a csapat a kupában?

- Tudomásom szerint nagy esély van rá, hogy a csapatot felmentik a kizárás alól, s remélem, ez így is fog történni.

- Koltai Tamás miért kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, hisz nagyon kevés gólt rúg?

-
Koltai mezőnyjátékban az egyik legerősebb pontunk. Kevés olyan focistánk van, aki 3-4 játékost is ki tud cselezni. A helyzet kihasználása valóban nem a legideálisabb, de sok dolgozunk azon, hogy fejlődni tudjon Tamás ezen a területen.

Ráadásul a Honvéd ellen két gólpasszt adott Koltai, vagyis a mezőnyjátéka kiváló, s meghatározó egyénisége a csapatnak.

- Több kérdésem lenne. Az egyik, hogy nincs igazi irányítója a csapatnak. Sem Trajkovics, sem Ji Parana nem igazi irányító.

Bár Trajkovics még hagyján, de a Ji Parana érzésem szerint nagyon sokat hibázik és nem egy vezéregyéniség. Mi erről a véleményed? Ti is így látjátok a szakmai stábbal? Terveztek e a jövőben igazolni vagy akár házon belül beépíteni egy igazi klasszikus irányítót?

- Való igaz, hogy a játékban vannak hibáink, s ezeken szeretnénk is javítani. Trajkovicsnak és Ji Paranának többet kell nyújtaniuk, s érzésem szerint többre is képesek. A csapaton belül jobb kommunikációra van szükség, s e téren mindenképp többet kell a játékosoknak segíteniük egymást.

Nyáron szerettünk volna klasszikus irányító játékost igazolni, de Magyarországon jelenleg hiány van az ilyen labdarúgókból.

Bízzunk benne, hogy Trajkovics és Ji Parana meg tudja oldani a rábizott feladatokat.

- Tokody Tibi milyen formában van?

-
Tokody egyre jobb formát mutat. Mentálisan remek, profi gondolkodású labdarúgó, aki ha játékban utoléri magát, akkor hasznára válhat a csapatnak.

Remélem, minél előbb a régi formáját mutatja, amire látok is esélyt, az edzés munkája biztatót. 

- Nicorecet mikor láthatjuk a pályán?

-
Kisebb sérüléssel küzd, de tehetséges játékosnak tartom, aki a jövő embere lehet.

- Most, hogy Dudás Ádi megsérült, Stertsik kaphat-e helyet? Az edzőmeccseken meggyőzően produkált.

-
Marko Dinjar fog Ádám helyett játszani; a Honvéd ellen győztes gólt szerzett.

- Ceolin, Stanisic Lamas és Babic miért nem játszanak és számolsz-e velük komolyabban?

- Ceolinnak részleges bokaszalag-szakadása van, jövő héten kezdi az edzéseket.

Fehér Zoltán úgy érzem, jól oldja meg a feladatát, ezért nem gondolom, hogy indokolt lenne, ha Stanisic játszana helyette. Babic esetében is hasonló a helyzet: Takács Ákos jó formában van, így ő kap helyet a kezdőben.

Lamas pedig egyelőre nincs olyan formában, hogy a keretbe tudjon kerülni.

- Hogyan jött az ki, hogy a tavaszt az Újpestben meghatározóan végig játszott Ahjuperának lemaradása van, miközben a tavasszal szinte alig játéklehetőséget kapó Simonnak viszont nincs?

- Simon Andrásnak is van játékban lemaradása, de az edzőmérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján jobban játszott, s így került a kezdőcsapatba.

Csertői Aurél
Csertői Aurél


- Milyen eredménnyel lenne elédegeddt a Siófok ellen, és hogy lép pályára a csapat a hétvégén?

- Három ponttal lennék elégedett, hisz minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni. A játékunkon is csiszolni akarunk, de azt figyelembe kell venni, hogy egy önbizalommal rendelkező Siófokhoz megyünk.

Dudás Ádám sérülése miatt Marko Dinjar fog játszani; ennyi változásról tudok beszámolni.

- A jó rajt után milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?

- 27 mérkőzés van még hátra, azaz nagyon hosszú bajnokság vár ránk. Az eddig három meccstől nem akarjuk elbízni magunkat, de a célok változatlanok, vagyis a dobogón szeretnénk végezni a szezon végén.

- Idegenben mindig óvatosabb, vagy nincs különség a taktikában hazai és idegenbeli pályán?

- A saját játékunkat szeretnénk játszani, s ezt a játékot az ellenfelekre erőltetni, vagyis e téren nincs különbség a hazai és idegenbeli mérkőzések között.

Különbséget inkább ott látok, hogy egyes csapatok mennyire lépnek aggresszíven pályára ellenünk, s mennyire kell számolnunk a letámadó játékukkal.

- Az utóbbi két mérkőzésen és a Honvéd ellen is jól látszott, hogy a vezetés tudatában látványosan visszaáll a csapat, s többször is mintha a tűzzel játszanak. Ez a taktika része, vagy a játékosok döntenek így a pályán?

- Természetesen néha tudatosan adjuk át a teret az ellenfeleknek, mivel az eddig vesztésre álló ellenfeleink erőteljesebben kezdtek támadni, miután megszereztük a vezetést.

Ha ilyen a játék képe, úgy érzem, mélységből több kontrát tudunk indítani, s ez a taktikánk része is.

Alapjáraton azonban szeretnénk mi uralni a játékot, s az ellenfél térfelén játszani.     

Hamarosan kezdődik az online interjú Csertői Auréllal, készüljenek a kérdésekkel! 

Három győzelemmel (Honvéd, Újpest, Haladás) kezdte a Győri ETO FC a 2011/2012-es magyar bajnokságot. A kisalfold.hu vendége Csertői Aurél lesz szerda délelőtt 10 és 11 óra között. A vezetőedzőt olvasóink kérdezhetik: várjuk kérdéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre vagy a hozzászólásokban.

Tudjon meg mindent a jó kezdésről, a sikerekről, a csapatról és a további elképzelésekről az ETO trénerétől!

e-mail-ben érkezett kérdések:

T.P. - Szia! Gratulálok a csapat eddigi szerepléséhez! Viszont még vannak hibák a játékban. Két észrevételem van. Az egyik, hogy nincs igazi irányítója a csapatnak. Sem Trajkovics, sem Ji Parana nem igazi irányító. Bár Trajkovics még hagyján, de a Ji Parana érzésem szerint nagyon sokat hibázik és nem egy vezéregyéniség. Mi erről a véleményed? Ti is így látjátok a szakmai stábbal? Terveztek e a jövőben igazolni vagy akár házon belül beépíteni egy igazi klasszikus irányítót?

A Másik észrevételem, hogy a második félidőben, ha vezet a csapat onnantól kezdve teljesen vissza áll, amivel szerintem magára húzza az ellenfelet és ez nem igazán közönség csalogató játék.

Nem is az a baj, hogy visszább áll a csapat, de a labdát sem birtokolja egyáltalán. Ha nálunk lenne a labda és minden ellenfélel szemben többet tudnánk birtokolni, akkor nem tudna az ellenfél nyomást gyakorolni ránk és talán mi is többet tudnánk támadni annak ellenére, hogy már vezetünk. De mivel teljesen átadjuk a kezdeményezést és a labda birtoklását az ellenfélnek és csak arra koncentrálunk, hogy gólt ne kapjunk, ezért nincsen támadó játékunk sem nagyon és sajnos ennek is köszönhető, hogy kevés néző van a lelátón mert sajnos az nem vonzza a szurkolókat, hogyha hazai pályán védekezik az ETO, még, ha vezet is akkor sem. Ettől függetlenül, azért gratulálok a csapatnak és neked is, hiszen neked és a szakmai stábnak is köszönhető az, hogy jól sikerült a felkészülés és ebből adódóan jól sikerült a rajt is. Eredményesség szempontjából kihoztad eddig a maximumot, viszont játékban még sokat kell fejlődnie a csapatnak, de legalább eredményesek vagyunk ami a tavalyi évhez képest előrelépés.

Még egy kérdésem lenne. Szerinted mi az oka annak, hogy amikor a csapat kijutott az európai kupa porondra akkor a bajnokságban teljesen visszaesett a csapat teljesítménye még akkor is amikor már rég nem kellett európai kupa meccset játszani a fiúknak?
Illetve hogyan lehet ezt kiküszöbölni? A Debrecen akkor is bajnok tudott lenni amikor bejutott a BL-be. További sok győzelmet kívánok neked és a csapatnak és amíg csak tudtok győzzetek le minden magyar csapatot!Hajrá ETO!

focifan: - A jó rajt után milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?

- A győzelmekhez gratulálok, de az Újpest és a Haladás is bukdácsol a bajnokságban. A Honvéd legyőzése tűnt leginkább nagy fegyverténynek. A neheze még csak a Siófok mérkőzés után jön. Hogyan képzeli el a folytatást.

- Milyen eredménnyel lenne elédegeddt a Siófok ellen, és hogy lép pályára a csapat a hétvégén?

- Idegenben mindig óvatosabb, vagy nincs különség a taktikában hazai és idegenbeli pályán?

- Az utóbbi két mérkőzésen és a Honvéd ellen is jól látszott, hogy a vezetés tudatában látványosa visszaáll a csapat, s többször is mintha a tűzzel játszanak. Ez a taktika része, vagy a játékosok döntenek így a pályán?

Csertői Aurél
Csertői Aurél

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Falcmen 2011. augusztus 03. 22:59
  „Az a baj hogy ezt nagyon be Néztétek ;)
  Az agyon szapult magyarjainkkal - egyenlőre - jobb a teljesítményünk, mint a franciaverő idegenlégióval... pedig ha hiszitek ha nem Baba, Stanisic nekem is személyes kedvenceim...Jarmo-nak szurkoltam, hogy felépüljön és visszatérjen, biztos vagyok benne, hogy ő spec lehetőséget fog kapni...
  A baj az én készülékemben van, hogy én épp úgy el tudom fogadni Takácsot, Fehért, vagy Koxot is, jajj Simont már ne is említsem.
  Ja és hogy ki mit ad bele az edzéseken, nem ártana egy-egy edzést azért megnézni, Csertőinél nemigen divat a lazsálás. Ezek profi labdarúgók, olyan fizetéssel amiről mi - bocs én - álmodni sem mernék, jajj és mostmár szép autóik is vannak -nem irigylem, "megérdemlik" - eddig is voltak csak a márka különbözött. Úgyhogy én speciel nem fogadom el, ha bármely játékosunk nyafog, panaszkodik, vagy rinyál, mert már szeretne bizonyítani, sőt ég a bizonyítási vágytól. Akkor kell 110%-on pörögni amikor arra lehetőséget kap valaki. Azért örülnék neki, ha kicsit mindenki elővenné a tavalyi hozzászólásait egyes játékosokkal kapcsolatban...
  Ja azért kérdezzétek meg nyugodtan az UVB-t hogy cserélnének-e eredményt az ETO FSZ-al, azaz Fotel Szurkolói csoporttal. Szurkolás terén rajtunk röhög egész Magyarország... elgondolkodtató.
  Természetesen itt jegyezném meg, RESPECT az összes jelenleg is aktív, maréknyi győri táboroknak és kitartást nekik... nem nekik szóltak a fenti sorok, hanem a nézőknek...”
 • 41. Gab69 2011. augusztus 03. 20:49
  „RSWI@
  Azért látod így, mert Te néző vagy, nem szurkoló. Nem úgy mint egy UVB vagy egy RBD. :P ;)”
 • 40. RSWI. 2011. augusztus 03. 19:43
  „A hazai felkészülési meccseinken az összesen kinn voltam. Babic, Lamas, Ceolin, Stanisic minden alkalommal jobban játszott mint a posztjukon szereplők, de ez igaz a már elzavart Cetkovicra is. Ezt csak a tények kedvéért jegyzem meg. Nem voltam egyedül ezzel a véleményemmel..”
 • 39. balee 2011. augusztus 03. 18:46
  „Gab69, pontosan erről van szó. Ez a van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete.

  Amúgy a kimaradó játékosok helyében én is tennék az egészre, itt úgy látszik betonba van vésve, hogy kinek kell játszania és kinek nem. Akkor meg minek belerokkanni az edzésbe?”
 • 38. Gab69 2011. augusztus 03. 18:14
  „Falcmen@

  Csak egy egészen apró észrevétel, aztán le is szállok a témáról, hiszen mindenkinek lehet véleménye és az nem kell hogy egybe csengjen.

  - Simon Andrásnak is van játékban lemaradása, de az edzőmérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján jobban játszott, s így került a kezdőcsapatba.

  Lamas pedig egyelőre nincs olyan formában, hogy a keretbe tudjon kerülni.

  Tehát Simonnál mérvadóak voltak az edző mérkőzések/semmivel sem volt jobb mint Ahjupera/ -> kezdőcsapat, pedig lemaradása van
  Lamas az edzőmérkőzésein a mezőny egyik legjobbja volt mindig, de nála nem voltak mérvadóak ezek a meccsek -> keretben sincs, mert lemaradása van.

  Ne haragudj, de ezek után hogyan lehet komolyan venni bármit is amit ez az ember mond. Vicc az egész.

  Bár lehet én láttam rosszul az edző meccseket, hiszen én csak egy néző vagyok, a szurkoló Te vagy. :p
  Persze innét a fotelből is kívánom, hogy minél tovább kitartson ez a sikersorozat.”
 • 37. Csengi 2011. augusztus 03. 17:51
  „Falcmen látom te tisztába vagy a szurkolókkal. ;) :DDD”
 • 36. Falcmen 2011. augusztus 03. 16:41
  „Csengi és Gab69
  Én azért szólnÉk :) mert van önálló gondolatom, ami nem másé :)

  Már mér lenne Strestik jobb bárki másnál... ha eljön az idő, hogy bizonyíthat és él vele adom, addig nem... hosszú még a bajnokság, nagyon hosszú.
  Ahjupera, kedvelem, nincs bajom vele, az Újpest taktikai repertoárjába befért, de egyenlőre nálunk nem fér be, na és, eljön az ideje ő is bizonyítson (ha Simon nem táltosodik meg, tuti fog kapni esélyt csak éljen vele).
  Lamas, hogy bekerüljön, sok mindennek kell történnie... világégés, háború, edzőváltás????
  Az, hogy mért csak három csatárunk van, nem az én dolgom eldönteni.
  Ti is biztos nézők vagytok, nem szurkolók, mert nektek semmi sem jó... még a 9pont sem, hogy örülnének ennek a újpesti Ultrák... meg a fehérvári Zemberek.”
 • 35. Csengi 2011. augusztus 03. 15:43
  „Falcmen erre nem szolnák semmit mivel Gab mindent elmondott.”
 • 34. Csengi 2011. augusztus 03. 15:31
  „Falcmen :DD Gab lerita amit akartam mondani.”
 • 33. Gab69 2011. augusztus 03. 15:01
  „Strestik-et hosszú távra igazolták, opciós vételi joggal.

  Áh, értem akkor ráérünk vele, hiába jobb már most másnál! :/

  Lamast TCS akarta, Au nem...biztos.

  Kösz a tulajdonosnak, ezek szerint többet ért a dolgokhoz mint Au. TCS be is tehetné akkor a csapatban, mert helye van ott.

  Ahjupera - vésztartalék, mivel 3 db csatárunk van összesen... vele együtt.

  Ezt meg már nem is kommentálom, mert felesleges.

  Ennyi...”
 • 32. Falcmen 2011. augusztus 03. 14:38
  „30 Csengi-nek
  Strestik-et hosszú távra igazolták, opciós vételi joggal.
  Lamast TCS akarta, Au nem...biztos.
  Ahjupera - vésztartalék, mivel 3 db csatárunk van összesen... vele együtt.
  Ennyi...
  Amikor fordulóról fordulóra máshogy álltunk fel az jó volt, nem az volt a baj, most van némi állandóság, még ha rossz játékkal is de győzelmekkel, akkor az a baj... De ezt már egyszer írtam valamely hozzászólásomban.”
 • 31. Gab69 2011. augusztus 03. 12:30
  „<moderálva>”
 • 30. Csengi 2011. augusztus 03. 11:56
  „Nekem ez valahogy nem jön össze.Azt mondja csak olyan külföldit igazol aki jobb mint a magyar játékos.Tehát akkor Strestik,Ahjupera,Lamas kezdő emberek.Vagy akkor hogy van ez?”
 • 29. becsisz 2011. augusztus 03. 11:47
  „Tartom magam ahhoz: sem Koltai, sem Takács jelenlegi formája NEM indokolja kezdőcsapatba állítását.

  Takács már Kispesten is hajmeresztő dolgokat művelt...
  Amúgy, ajánlanám Csertői Aurélnak a Szombathely elleni 2.félidőnk felvételét, kihegyezve, onnantól, amikor beállt a 10-esük...Kovács...na, ott nézze meg, mit művelt Koltai és főleg, Takács...
  Ez agyrém!
  Hogy nem lehet ezt észrevenni!!!???”
 • 28. Csengi 2011. augusztus 03. 11:17
  „Nem tudom hogy ez a mostani irásomat olvassa e?!

  Szégyen a mellébeszélése!!!!

  Takács jó formában van? :D
  Koltai dolgozik legtöbbet mezőnyben? :D
  Fehér jobb mint Stanisic? :D
  Strestik?

  A nagy baj az hogy ma még csak szerda van ,de én már tegnap tudtam hogy mi lesz a szombati kezdő! Akkor egy profi játékos hogy készüljön ugy hogy biztos nem lesz kezdő de még csere sem?? !!”
 • 27. RP 2011. augusztus 03. 11:04
  „Amire nem érkezett válasz többek között:
  Két csatáros játékot elfelejthetjük-e?
  Csapaton belüli rotáció kérdése. Kapnak-e lehetőséget a bizonyításra hosszú távon mások is, vagy csak sérülés, eltiltás esetén lehetséges csapatba kerülni?”
 • 26. balee 2011. augusztus 03. 10:24
  „Szia Aurél!

  Írod, hogy a "saját játékunkat szeretnénk játszani, s ezt a játékot az ellenfelekre erőltetni, vagyis e téren nincs különbség a hazai és idegenbeli mérkőzések között." Ezek után te hogyan definiálnád az ETO-stílust?

  Tulajdonképpen nekünk mi lenne az alapjátékunk? Ezt azért kérdezem, mert sokszor egy meccsen belül is homlokegyenest mást játszik a csapat, a változás időpontja pedig általában a vezetőgól megszerzése. Ha ez az ötödik percben történik, akkor változtatunk, ha az 50.-ik percben, akkor pedig azután.”
 • 25. tkf70 2011. augusztus 03. 10:13
  „Szia Aurél!
  Grat az eredményekhez. Sok sikert a továbbiakban.
  A következő két fordulót hozzuk , akkor szerintem lépéselőnybe kerülünk a többiekkel szemben.
  Siófokon ott leszünk.
  Hajrá ETO!”
 • 24. nmt 2011. augusztus 03. 09:12
  „1. Nagy siker a 3/3, lehet reális esély akár a bajnoki címre? Örülök, hogy több magyar játékos szerepel a csapatban.
  2. MI a helyzet az UEFA döntéssel, miszerint nem indulhat a csapat a kupában?”
 • 23. Csengi 2011. augusztus 02. 22:31
  „balee teljesen igazad van”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiger Woods visszatér

Közel három hónap kihagyás után Tiger Woods visszatér a pályára. Tovább olvasom