Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Vendégsikert hozott a megyei rangadó

Labdarúgás Matáv Sopron 1 (1) Győri ETO 2 (2) Sopron, NB I-es mérkőzés. V.: Kiss B. (Varga, Mészáros).
Matáv Sopron
Milinte 0
Bagoly 3,5
Lambulic 3
Pető 3
Baumgartner 2,5
Pintér 2
Lazic 2,5
Panák 2,5
Sira 2,5
Tóth M. 3
Cseke 2
Csere: Sira h. Balaskó 3, a szünetben, Pintér h. Horváth A. 2,5, 50. p, Cseke h. Hegyi, 64. p
Edző: Pintér Attila
Gsz.: Tóth M. (30. p, 11-esből)
Sárga lap: Hanák 13., Lambulic 86. p
Győri ETO

Sebők 0
Stark 3
Böjte 3,5
Geri 2,5
Németh N. 3,5
Nyilas 3
Kartelo 3
Miriuta 3
Aranitovic 3
Bajevski 3,5
Nicsenko 4
Németh h. Jancetic, Bajevszki h. Oross, 81. p, Nicsenko h. Varga Z. 90. p
Vezetőedző:
Kiprich József
Gsz.: Nicsenko (9. p), Bajevszki (36. p)
Sárga lap: Miriuta 16. p, Böjte 30. p, Nyilas 33. p, Geri 39. p, Nicsenko 73. p

6. p: Aranitovic próbált beadni balról, a labda úgy tűnt, lecsúszott a lábáról és a soproni kapu jobb felső sarkába tartott. Milinte a léc alól ütötte szögletre.

9. p:
Cseke adta el a labdát még a soproni térfél közepén, Kartelo a tizenhatos vonalán helyezkedő Bajevszkihez játszott, ő pedig jobbra tolta a labdát csatártársa, Nicsenko elé, aki 14 méterről a vetődő Milinte mellett a bal alsó sarokba lőtt. 0–1.

10. p:
Cseke pörgetett a jobbösszekötő helyén kirobbanó Baumgartner elé, aki 12 méterről kapásból lőtt, a labda mintegy fél méterrel ment el a hosszú sarok mellett.

25. p:
Hanák ívelt lágyan balról a jobbösszekötő helyén kilépő Sira elé, aki kicsit hosszan vette át a labdát, de 12 méterről még így is lőni tudott, a labda a győri kapu bal kapufáját kívülről súrolva kívülről vágódott a hálóba.

30. p:
Egy bedobást Bagoly csúsztatott a győri kapu előterébe. A labda Tóth Mihályon átpattant, éppen Baumgartner elé, akinek 8 méteres, ollózva leadott lövése Böjte feje fölé emelt kezéről vágódott a mezőnybe. Kiss Béla játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott, a tizenegyest pedig Tóth Mihály a balra vetődő Sebők mellett laposan a kapu jobb oldalába helyezte. 1–1.
36. p: Pintér passzolt röviden hátra Pető felé, Nicsenko lecsapott a labdára és a jobbösszekötő helyén kilépő Bajevszkihez játszott. A csatár 12 méterről, éles szögből lapos lövést küldött Milinte kapujának közepébe. 1–2.

42. p: Hanák ívelt balról keresztbe, és az ismét a győri kapu előterében felbukkanó Bagoly kapu közepébe tartó fejesét biztosan tartotta Sebők.
55. p: Balaskó 25 méteres, erős, lefelé vágódó szabadrúgását öklözte a mezőnybe Sebők.

62. p: Tóth M. és Balaskó kényszerítőztek a győri tizenhatos előterében, a középpályás nagyon meredeken tette vissza a labdát a támadó elé, aki az ígéretes akció végén épphogy elérte a labdát az alapvonal előtt és szinte feladta azt Sebőknek.

65. p: Nicsenko lőtte élesen középre a labdát jobbról, az alapvonal közeléből és Bajevszki az ötösről perdített nem sokkal a soproni kapu mellé.

67. p: Miriuta a jobbösszekötő helyéről beívelt szabadrúgását Nicsenko csúsztatta nyolc méterről kapura, Milinte biztosan fogta a kapu közepébe tartó labdát.

75. p: Baumgartner jobb oldali szöglete után röviden szabadítottak fel a győriek, a labda Bagoly elé pattant, aki 10 méterről egyből kapura bombázott, ám Böjte beletette a fejét a léc alá tartó lövésbe, amely így a győri kapu fölött hagyta el a játékteret.

83. p: Tóth M. perdített Horváth A. elé, akinek futtából leadott 22 méteres lövése nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
85. p: Baumgartner jobb oldali szabadrúgása után a kapu előtti kavarodásban Bagoly elé került a labda, aki 7 méterről estében kapura lőtte, ám a bal felső sarokba tartó lövésbe ismét Böjte tette bele a fejét, amely így újra a kapu fölött hagyta el a játékteret.

Az összecsapás telt ház előtt kezdődött és nem maradtak el a megyei rangadókon szokásos, nem kimondottan szalonképes szurkolói „szóváltások" sem. Ezzel együtt jó hangulatban, ideális futballidőben kezdődött az összecsapás, látványos pirotechnikai előjátékkal. Ezek után már csak az volt a kérdés, melyik kapu előtt lesz több tűzijáték.
Nagy iramban indult a találkozó, egy új és egy volt ETO-futballista azonnal egymásra talált a mérkőzés elején. Baumgartner és Miriuta csapott össze előbb test-test elleni harc, majd néhány keresetlen szó formájában. A győriek többnyire hosszú, előreívelt labdákkal Nicsenko fejét keresték, aki Bajevszkit vagy esetleg a középpályáról fellépő Némethet és Aranitovicot igyekezett megjátszani. A soproniak rövid, gyors, lapos átadásokkal próbálták minél gyorsabban átjátszani a középpályát, és így a győri kapu előterébe érni.

Nos, a kilencedik percben végzetes hiba csúszott a Matáv-összjátékba, a soproniak még saját térfelükön veszítették el a labdát, és ezt az ETO profi módon kihasználva előnyhöz jutott. A bekapott gól érezhetően „megfogta" a soproniakat, akik bő tíz percen át lassan, körülményesen futballoztak. Ebben az időszakban egyértelműen a vendégegyüttes akarata érvényesült a pályán, később, miután rendezte sorait, egyértelműen átvette a játék irányítását a soproni együttes.

Sira előbb még kihagyott egy nagy helyzetet, majd aránylag hamar góllá érett a soproni fölény. A hazai szurkolók azonban túl sokáig nem örülhettek az egyenlítésnek. Jött egy újabb szarvashiba a Matáv részéről, egy újabb eladott labda a soproni tizenhatos előterében, és ezt is góllal büntette az ETO. Ezúttal az első gólhoz képest fordítva: Nicsenko volt a „feladó" és Bajevszki tette fel a pontot az i-re.

A szünetben Sira helyett Balaskót küldte pályára a soproniak szakvezetője, és a második játékrész első említésre méltó eseménye az volt, hogy Pintért is lecserélte Pintér. Egy ideig két tizenhatos között folyt a mezőnyjáték, enyhe soproni fölénnyel.
Ez a fölény később fokozatosan vált egyre nyomasztóbbá, ám a győriek szervezetten és fegyelmezetten védekeztek. Mindenhová odaértek, így jó ideig képtelen volt helyzetet kialakítani a hazai csapat. Az utolsó negyedórában aztán már mindent egy lapra feltéve rohamozott a Matáv, pontrúgások után az egyébként védőt játszó, ám a győri kapu előterében gyakran feltűnő Bagoly előtt kétszer is adódott gólszerzési lehetőség, ám Böjte mindkét kapuba tartó lövésébe beletette a fejét, így tartani tudta előnyét a Győr.
Összességében, bár a soproni együttes a játékidő nagyobb részében fölényben játszott és többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, viszont a szervezetten, nagy odaadással és önfeláldozóan futballozó győriek el tudták vinni a három pontot Sopronból, mégpedig azért, mert könyörtelenül kihasználták a Matáv hibáit.

Pintér Attila:

– NB I-es szinten ilyen hibákat nem lehet elkövetni, azokat könyörtelenül megbünteti az ellenfél. Az eredmény miatt szomorú vagyok, a játékkal viszont nem vagyok elégedetlen. Játékosaim mentek előre, akartak, rá tudták kényszeríteni akaratukat a győriekre, ám ezúttal nem sikerült újabb gólt szereznünk.

Kiprich József:

– Ahogyan vártam, nehéz meccset játszottunk egy jól felkészített Sopron ellen. Az első félidőben sikerült helyzeteket kialakítani és ki is használtuk azokat, a hajrában pedig egy nagyon nehéz negyedórát sikerült átvészelnünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei rangadó

Ma este rendezik meg a felújított soproni stadionban az élvonal egyetlen megyei rangadóját, a Matáv… Tovább olvasom