Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Vendég lesz az ETO FC és az újpest

Ha az őszi idény után valahol bátran bízhattak a végső siker elérésében, az Nagyszentjános volt, ugyanis – mint később kiderült – az őszi nyolcpontos előnyt tavasszal megduplázták és magabiztosan nyerték meg a megyei másodosztály Győri csoportját.

A Nagyszentjános bajnokcsapata.
Gregovics János, az egyesület elnöke nem kis büszkeséggel sorolja azokat az eredményeket, amelyek még a bajnokság megnyerése mellett végigkísérték a csapatot. A Magyar Kupa megyei selejtezőjét sikerrel véve bejutottak az országos nagydöntőbe, miközben több magasabb osztálybeli ellenfél is kénytelen volt vesztesen távozni Nagyszentjánosról. Még télen megnyerték a teremtornát és a bajnokság végén is első helyet szereztek a három megyei másodosztályú bajnokcsapat vetélkedésében.

A Körmendi Gyula edző által irányított csapat pedig csak menetelt előre. A bajnokságban két döntetlen és egy vereség mellett 27 alkalommal diadalmaskodtak, az elért 109–19-es gólkülönbség pedig önmagáért beszél. A Szabó A.–Süle–Csanaki trió közel hetven góllal járult hozzá a bajnoki címhez. A tartalékbajnokságban szereplő fiatalok pedig mindössze egy ponttal maradtak le a dobogóról.

– Tulajdonképpen már ősz óta tudatosan készülhettek az első osztályra...
– Természetesen számba vettük a lehetőségeinket és ahhoz igazítottuk céljainkat – mondta Gregovics János. – Az volt az elképzelésünk, hogy a helybeli fiatalok és a Nagyszentjánoshoz kötődő játékosok egészséges összegyúrása után egy mindenben egységes csapatot alakítsunk ki. Mivel a gárda gerince évek óta együtt szerepelt a bajnokságban, így évente egy-egy kiegészítő játékost kellett beépíteni, s így alakulhatott ki a mostani bajnokcsapat. Úgy vélem, hogy ez a gárda képes megállni a helyét az első osztályban is, ennek ellenére a nyár folyamán azért néhány új játékos igazolását is tervezzük.

Egyik fő célunknak a létesítményfejlesztést tekintettük, így kerülhetett sor az öltöző felújítására, a környék rendbetételére és legújabban a villanyvilágítás felszerelésére, amelynek avatására szeretnénk meghívni az ETO FC csapatát. A közelgő falunapon, július 12-én pedig az Újpest lesz a község vendége, amely elfogadta meghívásunkat és beiktatta felkészülési programjába a vendégszereplést.

– Hamarosan a közgyűlés elé kerül az elmúlt négy esztendő beszámolója. Úgy tűnik, hogy nem lesz nehéz meggyőzni a tagokat a továbblépésről.
– Úgy érezzük, hogy az ősszel megválasztott új polgármesterünk, Unger Vilmos mindenben támogatja a sportkör tevékenységét, amit kinyilvánított már az elkészült beruházásaink és az éves működésünk során is. Mindezt a támogatást szeretné a csapat az első osztályban is jó szerepléssel meghálálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Serena Williamsé a wimbledoni korona

Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams nyerte a wimbledoni tenisz torna női egyesét. A… Tovább olvasom