Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Végzett sportmasszőrök

Huszonegyen vehették át sportmasszőri okiratukat a napokban Győrött, akiknek foglalkoztatását kormányrendelet szabályozza s nagy rendezvényeken is dolgoznak.
(illusztráció)
– A vizsgabizottság elégedett volt a hallgatók felkészültségével, a tanulmányi eredményekkel – mondja Kovacsics Imre, a Magyar Masszőr Egyesület elnöke, egyben az iskola vezetője. – Örülök, hogy Győr-Moson-Sopron megye adja azt a huszonegy szakembert, akik először kaptak az Országos Képzési Jegyzékben szereplő diplomát. Tizenhét év után indult újra hazánkban a képzés, és a most végzett hallgatóknak már az új feltételek szerint érettségi bizonyítvánnyal kellett rendelkezniük. Kormányrendelet szabályozza, hogy 2004-től csak sportmasszőri végzettségű szakemberek dolgozhatnak a csapatoknál, ezért öröm, hogy egyre több klubnál teszik meg a megfelelő lépéseket. A mostani csoportban végzett például Ney Ferenc, az ETO KC és Papp Ferenc, az MTE masszőre.
A masszőrök közül többekkel találkozhatunk olyan nagy ren- dezvényeken is, mint a győri triatlon EB vagy a Bécs – Budapest szupermaratoni futóverseny.
Három hétig Győrött edzőtáborozik az Egyesült Arab Emírségek U19-es labdarúgó-válogatottja. Érdekesség: az arab gárda masszőrjének a magyar hatóságok nem adták meg a beutazási engedélyt, őket a szintén most végzett Kovacsics Tamás segíti a győri hetek alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zirkova búcsút intett Sopronnak

A GySEV-RINGA szurkolóinak a bajnoki cím felett érzett nagy-nagy örömébe egy kis üröm is vegyült.… Tovább olvasom